Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetősebb szülők gyerekeinél...

Tehetősebb szülők gyerekeinél ez a hozzáállás normális? A párom azt várja, hogy a szülei meghaljanak? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Én is jó családból származom, a szüleim jogászok. Sosem szenvedtem hiányt semmiben, de ez arra motivált, hogy később én is megteremthessem magamnak a jobb életszínvonalat, hogy ne hónapról hónapra éljek. Semmit nem vettem magától értetődőnek és örültem, ha segítettek a szüleim, nem még többet vártam el. Tanultam, diplomát szereztem és már dolgozom, eltartom magam.

Ezzel szemben a párom 26 éves, se nem dolgozik, se nem tanul. Elkezdett már több egyetemi képzést is, de mindet félbehagyta 1-2 félév után. Mert nem tetszik neki, mégsem az érdekli, nem abban látja a jövőjét. Igazából őt a kocsiján, a számítógépes játékokon, az edzésen és rajtam kívül szerintem semmi nem érdekli...

Az a baj főként, hogy nincs is ösztönözve arra, hogy változtasson. A szüleitől kap havonta egy bizonyos összeget, de ha azt elkölti 2 hét alatt, semmi gond, kap még egyszer annyit (ebből máshol 4-5 ember él meg egész hónapban). Tehát rászorulva tényleg nincs arra, hogy elmenjen és dolgozzon. De ő ezt meg is mondja, hogy minek menne bárhová, mikor a fizetés, amit kapna, nem fedezné a kiadásait még 1 hétig sem.

Külön kasszán vagyunk jelenleg, a rezsit felezzük, de amúgy mindenki magának fizeti a dolgait. Ez most még rendben van, de szeretnénk családot majd idővel, egy gyereket biztosan. Kérdeztem már, hogy akkor mi lesz, mire vállat vont, hogy hát gondolja majd akkor arányosan több pénzt adnak az apjáék, vagy "lehet addigra szerez valami diplomát". Mondom és ha a szülei már nem lesznek? Az volt a válasza, hogy akkor örököl annyi pénzt és vagyont, hogy utána sem lesznek anyagi gondjaink, nyugodjak meg.

Régóta együtt vagyunk és szeretjük egymást. Vele képzelem el a jövőmet, ha a családra gondolok, őt látom magam mellett. De sokszor kétségbe ejt, mikor eszembe jut, hogy semmi motivációja semmire nagyon, mert hogy a szüleinek, családjának van pénze és hogy neki sehol nem tudnának akkora fizetést ajánlani pályakezdőként, amiből ő megélne.

Hogy nyissam fel a szemét, mitől látná meg, hogy ez így nem jó?

2021. márc. 28. 20:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
81%
Húha 12 év alatt nem sikerült megismerni igazán. Magyar átlag színvonal. Egyre rosszabb. A férfiak már nem férfiak hanem pussycatek,a nők meg már luxuscikkek. Van olcsó meg van drága,és csak 1 a különbség,a test,az ész az ugyanannyi. Nem hiszem el,hogy mi történik ezzel az országgal. Régen hátrafele nyilaztunk,most meg....Nem is szólok többet,akinek nyitottak a szemei az lát mindent,annak nem kell magyarázni. Akinek meg csukva van,annak lehet mondani bármit.
2021. márc. 28. 21:08
 12/80 A kérdező kommentje:

Igen, 9.-es korunkban "jöttünk össze". Azóta persze komolyodott a kapcsolatunk, gondolom mondanom sem kell.

A szülei nagyon normálisak amúgy, nincs velük problémám, soha nem is volt. Rettenetesen szerethető emberek, nem olyanok, akik odalöknék a pénzt a gyereknek és ennyi. Sosem voltak ilyenek. Fiatalabb koromban is nagyon szerettem náluk lenni, mert az anyukájával már 14-15 éves koromban is órákat tudtunk beszélgetni, ő tipikusan az a "tyúkanyó" fajta.

2021. márc. 28. 21:09
 13/80 anonim ***** válasza:
18%

Aha.... 14 éves volt ő mióta együtt vagytok... LOL

Te meg 12 voltwl?

2021. márc. 28. 21:09
 14/80 anonim ***** válasza:
34%
bukta...
2021. márc. 28. 21:10
 15/80 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg hozzáteszem a 11-eshez,hogy ha egy gyerek nem kap elég törődést,stb,azzal akár meg is lehet ölni.(Akár)

Illetve egyedül sokkal nehezebb. Mellesleg az ne akarjon gyereket,aki nem képes törődni valamivel. Aki képes elhanyagolni egy kis állatot,pl "elfelejt neki enni adni",annak inkább ne legyen ekkora felelősség a kezébe.

2021. márc. 28. 21:10
 16/80 A kérdező kommentje:
Egyidősek vagyunk kb, hónapok vannak közöttünk. Osztálytársakként kezdtük még anno. De nem értem, ez miért ennyire fontos.
2021. márc. 28. 21:11
 17/80 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező, első és egyetlen kapcsolat ez?

Nem kötegszem, sőt szerencsések vagytok akkor :D

18/80 anonim ***** válasza:
67%

11-nek igaza van. Adj neki kis eszikét. Igen,ez megéri,ez a helyes.

Ennyi idő mivel telt el?...

19/80 A kérdező kommentje:

Igen, mind a kettőnknek ez az első komoly kapcsolata.

Neki még voltak anno kisebb "kavarásai" úgymond évfolyamtársakkal, osztálytársakkal előttem, de na... Azért azokat nem sorolnám az exek közé.

2021. márc. 28. 21:14
 20/80 anonim ***** válasza:
16%
Volt szex meg csók azokkal neked is meg neki is?
2021. márc. 28. 21:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!