Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is járt úgy, hogy a...

Más is járt úgy, hogy a nagyszülők vagyonát elherdálták a szülők, és hozzá már semmi se jutott?

Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 10:19
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
97%
14-esnek van igaza, az egy polgárjogi szerződés. Ez olyan, hogy ha anyám eladja az autóját a szomszédnak, ahhoz sincs közöm.
2021. márc. 23. 12:23
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
22-es meg lehet támadni,hiszen egy kiszolgáltatott idős,demenciás szomszéd,avval könnyű lehet akármit alá iratni.
2021. márc. 23. 12:31
 23/34 anonim ***** válasza:
90%

23-as: at örökös NEM érintett, mert amíg a szülö él, addig nincs örökség. Az eltartási szerzödés meg adásvétel, aminek megkötésével megszünik a szülö tulajdonjoga, amit átruház az eltartóra. Ebböl következöen, ha a szülö meghal, akkor már nincs vagyona, azaz nincs mit örökölni.

Ez ugyanaz, mintha a szülö eladta volna az ingantlant, ott sem követelhet a volt tulajdonos gyereke semmit a vevön!

Szóval eltartási szerzödés esetén NINCS köteles rész és nincs örökség.

2021. márc. 23. 14:11
 24/34 anonim ***** válasza:
88%
24-nél a PONT!
2021. márc. 23. 14:13
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

24-es: egy eltartási szerzödést közjegyzövel kell hitelesíttetni, ezért nem megtámadható.

Az meg, hogy valaki idös, még nem jelenti, hogy demens is, másrészt meg azt a gyerekeknek kellene bizonyítani, hoyg nem votl beszámítható.

Attól, hogy a pénzéhes gyerek ezt állítja, nem fog semmiféle bíróság egy szerzödést érvényteleníteni, mert semmi jogalap sincs erre.

2021. márc. 23. 14:14
 26/34 anonim ***** válasza:
89%

"7-es nincs igazad a nagyszülők vagyonát valószínűleg a nagyszülők teremtették meg,de legalábbis vigyáztak az örökségre,úgyhogy akármennyire is úgy gondolod az unokádét felélheted,mert NEM!"

EBBEN tévedsz. Ha a nagyszülőknek volt vagyona - nem biztos, hogy ők gyüjtötték, de lényegtelen is -, ezt a szülők örökölték. Ettől kezdve ez 100%-ban az övék, nem az unokáké!

EZ a szülők SAJÁT vagyoka, azt meg nyugodtan felélhetik, ha akarják, senkinek semmi köze hozzá! Az unokáknak sem, mert ez nem az övék.

Ha a nagyszülő azt akarta volna, hogy az unokáké legyen, akkor direkt rájuk hagyta volna, nem a saját gyerekeire.

Mellesleg igencsak szánalmasnak találom, hogy mennyi pénzéhes, haszonleső élösködő ember van, aki ÖRÖKÖLNI akar, ahelyett, hogy eltartaná magát mások vagyona nélkül!

És mielőtt kezed valaki veszekedni, és nem örököltem, nem is akartam soha, a saját munkámból élek meg, és nem is rosszul. Amit összegyüjtöttem, azt nem herdáltam el, de minden jogom meglett volna erre is.

2021. márc. 23. 14:27
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

26: így van!

És ha a nagyszülők bármit is az unoká(k)ra akarnak hagyni, ezt végrendeletben megtehetik! Ha nincs végrendelet, akkor a törvényes öröklés rendje érvényes. Ahogy írod.

2021. márc. 23. 14:34
 28/34 anonim ***** válasza:
34%

26, jogilag rendben van hogy azt csinál amit akar aki megörökölte. De azert sz.r érzés lehet hogy mondjuk a nagyszülők házát vagy nyaralót az örökös eladja hogy vedelni tudjon. Mindenki érti hogy aki megörökölte elihatja az árát de kinek se esne sz.rul?

Ilyenkor nyilvan megfordul a fejében h szegeny papa mama mennyit dolgozott ez meg csak elveri. Szóval nem mindenki pénzéhes aki ezt nehezményezi.

2021. márc. 23. 16:06
 29/34 anonim ***** válasza:
63%

Hát én örökölni akarok,nem anyagias érdekekből,hanem mert a felmenőimé volt és a szüleim,meg mindent pénzzé tesznek és elherdálnak!!

Én azért akarok örökölni,hogy MEGTARTSAM,amit a felmenőim megteremtettek,de az ennyire anyagias embereknek hiába mondom ezt!

2021. márc. 23. 16:10
 30/34 anonim ***** válasza:
39%
Jól le lettem pontozva, hát ha szerintetek normális hogy valaki elcseszi amot kapott akkpr hajrá..
2021. márc. 23. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!