Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is járt úgy, hogy a...

Más is járt úgy, hogy a nagyszülők vagyonát elherdálták a szülők, és hozzá már semmi se jutott?

Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 10:19
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk konkrét elherdálás nem volt. Viszont az volt, hogy az idős nagyszülőt apám-anyám nem akarta magához venni, ezért a nagymamám egy kvázi idegennel kötött eltartási szerződést. Így nem volt örökség.

De ez a szüleim döntése volt, és az ő dolguk, úgy vagyok vele.

2021. márc. 23. 10:53
 12/34 anonim ***** válasza:
0%
12-es akkor rosszul tudod a törvényt,hiába kötnek eltartási szerződést a felét az egyenes ági örökös örökli,tudom,mert ezt megéltem,ha valaki mást mondott neked hazudik.
2021. márc. 23. 10:59
 13/34 anonim ***** válasza:
76%
és te tkp mért arra építesz, hogy anyu-apu lesz kedves takarékoskodni, hogy majd te sokat örökölj? mindenki a maga sorsának kovácsa, tudod...
2021. márc. 23. 11:22
 14/34 anonim ***** válasza:
94%

13-as: az eltartási szerzödés lényegében adásvételi szerzödésnek számít és a törvényes örökösnek semmi köze az elhalálozás után a vagyonhoz!

A törvényes örökös csak akkor kaphatna valamit, ha végrendeletben hagyja az örökhagyó másra a vagyonát, de akkor sem a fele járna, hanem a köteles rész, ami az eredeti örökség egyharmada.

Nem tudom, honnan szeded ezt a téves infót, de már többször leírtad, ennek ellenére nem igaz, ne vezesd félre a többieket!

2021. márc. 23. 11:27
 15/34 anonim ***** válasza:
4%
14-es a saját életemből vettem,meg lehet az ilyet támadni,te vagy a gyereke!
2021. márc. 23. 11:30
 16/34 Andizsuzsi ***** válasza:
96%

"4-es a saját életemből vettem,meg lehet az ilyet támadni,te vagy a gyereke!"

Végrendeletet meg lehet támadni, eltartási szerződést az támadhat meg, aki abban érintett. Az eltartott vagy az eltartó.

2021. márc. 23. 11:50
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

17-es és az örökös nem érintett?De igen.

Látom benne vagy a témában,mint "eltartó".

2021. márc. 23. 11:53
 18/34 anonim ***** válasza:
81%
Az elhunyt nagyszülő vagyonát a nagyszülő gyereke örökli, nem az unokája. Az a pénz anyukádé/apukádé, nem a tiéd, neked semmi közöd hozzá, hogy mire költik. Még a másik szülődnek sincs hozzá köze, csak annak, akinek a szülője volt az elhunyt nagyszülő.
2021. márc. 23. 11:59
 19/34 anonim ***** válasza:
11%

19-es azt nem tetted hozzá,hogy HIVATALOSAN,PAPÍR szerint,az én apámat a mama kitagadta a mi javunkra hivatalosan a törvény szerint.

Nekem is van gyerekem és nem akarom,hogy az unokámnak a gyerekem miatt semmije se legyen!

2021. márc. 23. 12:11
 20/34 anonim ***** válasza:
95%
12-es, nagyon tévedsz, eltartási szerződésnél nincs köteles rész. Az egész ingatlanára kötötte. Megkötés után már átkerül az ingatlan az eltartó nevére, itt semmi örökség nem marad, ezért kár volt ideböfögnöd a baromságodat.
2021. márc. 23. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!