Más is járt úgy, hogy a nagyszülők vagyonát elherdálták a szülők, és hozzá már semmi se jutott?
Nálunk konkrét elherdálás nem volt. Viszont az volt, hogy az idős nagyszülőt apám-anyám nem akarta magához venni, ezért a nagymamám egy kvázi idegennel kötött eltartási szerződést. Így nem volt örökség.
De ez a szüleim döntése volt, és az ő dolguk, úgy vagyok vele.
13-as: az eltartási szerzödés lényegében adásvételi szerzödésnek számít és a törvényes örökösnek semmi köze az elhalálozás után a vagyonhoz!
A törvényes örökös csak akkor kaphatna valamit, ha végrendeletben hagyja az örökhagyó másra a vagyonát, de akkor sem a fele járna, hanem a köteles rész, ami az eredeti örökség egyharmada.
Nem tudom, honnan szeded ezt a téves infót, de már többször leírtad, ennek ellenére nem igaz, ne vezesd félre a többieket!
"4-es a saját életemből vettem,meg lehet az ilyet támadni,te vagy a gyereke!"
Végrendeletet meg lehet támadni, eltartási szerződést az támadhat meg, aki abban érintett. Az eltartott vagy az eltartó.
17-es és az örökös nem érintett?De igen.
Látom benne vagy a témában,mint "eltartó".
19-es azt nem tetted hozzá,hogy HIVATALOSAN,PAPÍR szerint,az én apámat a mama kitagadta a mi javunkra hivatalosan a törvény szerint.
Nekem is van gyerekem és nem akarom,hogy az unokámnak a gyerekem miatt semmije se legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!