Milyennek találjátok a Rokkó keresztnevet?
Én vagyok, aki írta, hogy sok az analfabéta Mo-n.
Ok is lenne a dolog, ha az idősek között lenne, de sajnos nem így van. A nagyon idősek között van egy elenyésző réteg aki írástudatlan. A középkorúaknál nem jellemző (a Kádár rendszerben azért szigorúan vették az oktatást és a munkát, akkor még vittek el embereket KMK-ért)
Viszont nagyon sok huszonéves van, aki nem tud írni-olvasni. Nincs kedvük suliba járni, ha nem mennek igazából nincs semmilyen szankciója, ha el is mennek néha, akkor sem tanulni mennek. Viszont a gyerekek: Bejonszé, meg hasonló nevet kapnak. Komolyan, van ilyen nevű gyerek 3 faluval arrébb.
Aki írta, hogy ezek a normális nevek... hát akkor éljen vele! :)
Én hálát adok az égnek és persze szüleimnek, hogy nem egy hülye rusztikus nevet adtak vagy valami tucatnevet, amiből minden faluban/városban a szembejövő gyerekek nagyrészét ugyanúgy hívják. :) Szeretem a különleges, de normális hangzású neveket és itt most nem a Rokkóra célzok, hanem általánosságban a külföldi nevek közül a normálisakra. És jó tudni, hogy az én nevem pl. elég ritka errefelé, ahol lakom, mégsem cinkes és sokan megdicsérik. Ezzel szemben ismerem a sok Ilonát,Katit, Edinát, Csillát... na de nem baj, jó ez nekik. Mindenki maga dönti el. Aztán irigykedve leszólja a modern neveket. Én mindenesetre köszönöm neked is a válaszod és megadom a zöld kezecskét, hisz neked ez a véleményed, és én épp a véleményekre vagyok kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!