Jól határoztam meg azt, hogy mi a család?
Nemrég az alaptörvénybe lett foglalva, hogy mi a család. Szerintem nagyon szűk és rugalmatlan a megfogalmazás, ezért tegnap elgondolkoztam, hogy számomra mik a család pillérei. 12 pontban sikerült összefoglalnom:
1. Legalább két ember közössége ahol:
2. Van szeretet
3. Van bizalom
4. Kimondják, hogy egy család vagyunk
5. Felmerül a hiány érzése, ha nincsenek együtt
a felek:
6. önzetlenül segítenek egymásnak
7. támogatják egymást
8. megajándékozzák egymást
9. készek a közös felelősségvállalásra
10. akarnak egymással minőségi időt tölteni
11. aggódnak egymásért
12. megvédik egymást
Család lehet bármely két ember. Nem kell hozzá apa, vagy anya, esetleg gyerek. Anya-lánya kapcsolat is lehet simán egy család. Vagy két anya, egy gyermek. Vagy egy pár, gyermek nélkül.
Ennél fogva nekem nem jó a te családmodelled, és erőltetettnek is tartom a kérdésed. Minden ember máshogy gondolja ugyanis, nem lehet egyetemesen kijelenteni, mi a család. Valakinek úgysem lesz jó.
Ettől függetlenül jogilag, pszichológiailag már meg van fogalmazva a család.
Én csak azoknak az álláspontjukra vagyok kíváncsi,aki arra szavaztak,hogy "Nem értek egyet a 12 ponttal és az alaptörvényben foglaltakkal sem"
Ők milyen családot,családokat fogadnak el és milyeket nem?
A te definíciód elég idealista. Ami tök jó, de nyilván az élet nem ilyen.
Ha nagyon le szeretném csupaszítani a cslád fogalmát, akkor én az egy háztartásban, vagyonközösségben élő embereket mondanám.
De nem lehet amúgy egységes meghatározást létrehozni. Tök más a család pl Afrikában, mint nyugati országokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!