Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan kuldenek haza a csaladna...

Sokan kuldenek haza a csaladnak penzt kulfoldrol?

Figyelt kérdés

Orban is megmondta regebben hogy a magyarok sok penzt kuldenek haza kulfoldrol.

En viszont ilyet csak 1-2 esetben hallottam hogy valaki penzt kuld haza kulfoldi orszagbol, altalaban akkor ha a csaladfo van kint es a felesegenek kuldi haza. Sok ismerosom van kint ugy hogy csaladdal egyutt vagy egyedul es nincs neki parja aki kozben Magyarorszagon lenne. Ok is kuldenek haza penzt a szuloknek, testvereknek?

En kint elek Amerikaban es nem kuldok penzt haza a szuleimnek, karacsonyra kuldtem de nem kuldok rendszeresen. Van nyugat-europaban unokatestverem de nem hallottam hogy penzt kuldene haza az anyukajanak.

Az ismeroseim is esetleg csak hazahoztak a penzt hogy vegyenek hazat de nem kuldozgettek a szuloknek rendszeresen tobb tizezer forintot.

Ti kuldtok haza rendszeresen penzt? akkor is kuldenel ha Magyarorszagon laknal de masik varosban?

2021. febr. 22. 12:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes dolg ez, persze szoktam küldeni a szüleimnek, szerintem ez mindenki saját döntése. Ami nekem nem tetszik, hogy mindenki azt gondolja, hogy külföldön élő egyből milliomos. Volt olyan aki 3 milliót kért tőlem.. Mondtam neki, hogy ha lenne sem adnék annyit. Meg amikor unokatesóm akivel egész életemben egyszer találkoztam elkezd Facebookon írni, hogy milyen görény vagyok, mert nem küldök neki pénzt. Szóval én megértem miért mondanak sokan nemet.
2021. febr. 22. 15:01
 12/26 anonim ***** válasza:
72%
Férjem nővére szingli, Hollandiában él már 20 éve. Ő pl. rendszeresen küld havi apanázst az anyjának és a húgának. Ő dolga, csak az a baj, hogy a családjukban ezt a szülők úgy veszik, hogy ez a norma.
2021. febr. 22. 17:25
 13/26 anonim ***** válasza:
77%
Nem küldök. Segítek, segítünk megvenni ezt azt ami kell pl kocsi, bútorok, de konkrétan pénzt nem adok. A szüleim ki is kérnék maguknak, ígyis kellemetlen nekik ha segítünk megvenni valamit, az abba adott összeget is mindig vissza akarják fizetni.
2021. febr. 22. 20:27
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

Igen, évi 3000/3500€ anyukámnak és a testvéremnek, ezt abban a formában hogy szinte mindent amit szeretnének megrendelek nekik online shopokon keresztül akár külföldi áruházaktól akik szállítanak oda és kártyával fizetem. Mivel a forint áfolyama gyenge és sokszor ezek a termékek a budapesti üzletekben drágábbak lennének, jobban megéri mintha pénzt küldenék.

Van fizetésük, meg tudnak élni de igy megmarad sok pénzük hiszen mindent készen kapnak.

2021. febr. 22. 23:38
 15/26 anonim ***** válasza:
73%

De sokan elvárják a gyerekeiktől vagy testvérüktől hogy támogassák őket vagy alkalomanként a külfödön élő fizesse a számlát egy étteremben. Szülök inkabb értéktárgyat,autót, ingatlant szeretnének amit a saját erőből nem tudnak, ha olyan helyzetben van a külfödön élő gyerek. Valamiért azt gondolják, hogy aki külfödön él annàl a kerítés is kolbászból van és természetes hogy fizet mint a katona, mert megteheti miközben ők a szegények.

Baráti társaságban is tapasztaltam hogy tőlem várták el, hogy fizessem a közös kávézást mivel külföldön élek.

2021. febr. 22. 23:53
 16/26 A kérdező kommentje:
Tolem nem varjak el de anyam mindig mondja hogy nekem konnyu mert hamarabb megkeresek 10.000 forintot mint o. Hiaba mondom hogy a koltsegem is tobb. :D
2021. febr. 23. 01:10
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Igen, sajnos pont ezt nem latjak az otthoniak, hogy a koltsegek,kiadasok sokkal nagyobbak :D Lehet 1-2 kisebb dolog, meg kaja olcsobb, deeee....
2021. febr. 23. 09:58
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
#16 menjen külföldre ő is ha otthon nem jó neki
2021. febr. 23. 11:02
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem mondta hogy nem jo neki otthon, jol erzi magat ott ahol van.

Aki nem elt kulfoldon az nincs tiszban azzal hogy mi mennyibe kerul es hiaba keresel 3-4szer annyit, van egy rakas fizetnivalo mint pl alberlet/lakashitel ami a legnagyobb koltseg az osszes kozt, aztan rezsi, biztositasok, elelmiszer, uzemanyag, adok...

2021. febr. 23. 12:22
 20/26 anonim ***** válasza:
56%

Saját tapasztalatom hogy nem éri meg támogatni senkit mivel ha hazamész egy kávét nem fognak fizetni, egyszerű fejőstehénnek gondolnak akinek kötelessége fizetni. Én már egy autó árát kifizettem, de be fogom fejezni. Ha valami extra cucc kell vásárolják meg maguknak vagy mondjanak le róla.

14 voltam

2021. febr. 23. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!