Melyik opciót választanád, és miért?
Valós eset, az "Elhallgatott gyalázat." című dokumentumfilmből és cikkekből!
"Talán a legmegrázóbb történet a következő volt: az akkor még kislány riportalany a nagymamájával volt otthon, amikor édesanyja összeverve, véresen, rongyosan hazaért, majd bemenekült a szobába. Este egy szovjet katona jelent meg náluk, aki fogdosni kezdte a fiatal lányt. A nagymama pedig, hogy unokáját mentse, beengedte a katonát a lányához. Ez a dilemma a legszörnyűbb – mondja Skrabski – hogy a nagymamának választania kellett a lánya és az unokája között. A megerőszakolt nő aztán a történtek hatására emberi roncs lett."
Szóval a kérdés, ha TE lennél a "nagymama", melyiket adnád a katonának ezek közül:
1.-nek.
De idehaza, most és sajna a jövőben sem lenne opció a golyó, hiszen a magyar fosik a fegyvertől.
Lásd: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Pedig az alföldön anno parancsba volt adva az oroszoknak, hogy bizonyos helyeket kerüljenek, mert ott el - el tűntek fosztogató katonák. ( A gané alá, meg malackák pocakjába.)
Golyót a fejbe,de csak akkor ha utána egyből áttud ugrani a határon túlra. Mert ezért kivégzés járt akkoriban és akkor a gyerek árva lett volna.
amúgy a nagymama öreg lett volna a küzdelemhez, az unoka meg nagyobb lelki sérülést szenvedett volna, ha puma szerű nagyi lettem volna akkor magamat ajánlom fel,de ha idős néni akkor én is a lányomat áldoztam volna fel :(
Ha viszont ez a semmi közepén történt és senki nem tudta, hogy odament a katona akkor igen simán megpróbálom megölni nagymamaként, ha van hozzá fegyverem és fizikai erőm.
Persze golyó a fejbe de ha nincs itthon semmi ilyesmi :
Inkább a lányom, mint a pár éves unokám. De ha lehetne akkor inkább magamat adnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!