Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menjek vagy maradjak?

Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés
Az egyik családtag (nagyapa) nemsokára sajnos eltávozik közűlünk. Külföldre járok dolgozni és pár napon belül indulnom kellene. Édesanyám szerint mennem kellene, mert lakásfelújításban vagyok és ugysem tehetek semmit, majd elbűcsűzom tőle ha hazaértem. Szerintem meg jobb lenne itthon maradni, van annyi penzem hogy par honapig kifizetem a szamlakat es nem halunk ehen a kovetkezo munkáig. Nem kioktatast varok csak velemenyt hogy ti maradnatok vagy mennétek azzal a cimszoval hogy az elet megy tovabb...

2021. febr. 18. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem maradj otthon.. Többet nem láthatod őt, de utána eveid lesznek még arra hogy kimenj. Viszont ha közel áll hozzád maradj vele, őt nem tudod pótolni a későbbiekben...
2021. febr. 18. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
ha biztosan tudod, hogy a munka megvar...
2021. febr. 18. 12:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Dobj fel egy érmét, ha fej menj. Ha fej és egy pillanatra csalódottságot érzel, hogy az lett, akkor meg maradni akarsz és maradj hajigálástól függetlenül. (persze a fordítottja is játszik)
2021. febr. 18. 12:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen volt a kapcsolatom a Papával.

Ezt kizárólag az érzelmek döntik el, ebben nincs illik vagy nem illik.

Ha neked nagyon bensőséges volt vele a kapcsolatod, tele szép emlékekkel, akkor maradj ha megteheted, mert míg élsz bánni fogod, hogy elmentél.

Viszont csak egy formális kapcsolat esetén mennék vissza dolgozni, mert egy lakásfelújítás nem 2 fillér.

2021. febr. 18. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is maradnék, bár tudtam volna Papikaimnal , hogy nincs sok idő akkor előbb bementem volna a kórházba. Bár akkor nem mondtak el nekem , hogy mekkora a baj, hogy ne lássam őt úgy. Másik Papamnal pedig már későn értünk be sajnos.
2021. febr. 18. 12:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz döntés ez jó kapcsolat esetén.

Én az anyámat ápoltam 1,5 évig, munkahelyemet is feladva, tényleg mindent megtéve érte.

Mégis az egészet elhomályosítja, hogy 10 percre hagytam magára, míg leugrottam a ház földszintjén levő gyógyszertárba és ezalatt az idő alatt halt meg. Nagyon rossz erre visszagondolni még évek múltával is.

Ezt tényleg neked kell tudnod, de főleg érezned!

2021. febr. 18. 12:16
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
Nehéz kérdés. Ez nagyon személyfüggő szerintem. Én, ha ilyen helyzetben lennék, akkor mennék inkább. Mert az, hogyha maradnék sem segítene már sajnos rajta. Viszont lehet később nagyon hiányozna az a pénz a lakás felújításnál, vagy bármiből, mert jöhet bármikor valami krach ami hirtelen és nagy kiadást is jelenthet. Szerintem nem egy temetésen múlik, hogy mennyire szeretted és tisztelted. Amég el nem kell menned, addig most legyél mellette, ölelgesd meg, búcsúzz el tőle és emlékezz rá úgy, amilyen életében volt. Legyen inkább az utolsó képed róla az, hogy talán még rád mosolyog egyet és ne az, hogy leeresztik a hideg földbe. Én legalábbis így tennék. A lényeg, hogy a szívedben őrzöd, gondolsz rá és sosem felejted el.
2021. febr. 18. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
58%
Menj.
2021. febr. 18. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!