Jogos, ha a jelenlegi vírushelyzetben nem szeretnék a nagyszülőkkel születésnapozni?
Ebben a hónapban több családtagomnak is (velem együtt) születésnapja van. Minden évben összevontan, egy vasárnapon tartottuk meg a születésnapokat, a nagyszülőnél.
Anya húga ugyanúgy jár a szüleihez (ebben a kontextusban, hogy egyszerűbb legyen: a nagyszüleimhez), mint a vírus előtti időkben. Minden nap odaviszi a 11 éves gyerekét iskola után, valamint minden hétvégén ott van náluk, mert egyáltalán nem főz.
A születésnapot is ugyanúgy szeretné, mint ezelőtt. Viszont megmondtam neki, hogy én nem szeretném az idős nagyszüleimet veszélyeztetni annyira sem, hogy 1.5-2 órát velük egy légtérben tartózkodom. Ekkor fennhangon hozzá tette, hogy "akkor ennyi erővel 5 évig nem lehetne érintkezni senkivel", ahogyan azt is, hogy "én nem tehetem meg, hogy ne jöjjek". Csak annyit mondtam, hogy ha az észszerűség ezt diktálja, akkor igen. És nem fűztem hozzá, hogy ha hajlandó lennél magadra főzni, te is megtehetnéd, hogy ne menj. Tanár, heti szinten rengeteg gyerekkel érintkezik, ráadásul nemrégiben pár tanár vírusos lett tőlük, de ugyanúgy járt a nagyszülőkhöz.
A fejemhez vágta, hogy "mert te most nem dolgozol". Igen ám, nem dolgozom, az egészségügyből léptem ki nemrég. Két tanfolyamra járok, mind a kettő eü-s, bejárok a kontaktórákra, ahol pár ember kivételével mindenki az egészségügyben dolgozik, így én is hordozó lehetek. Ráadásul egy családtagom külföldön dolgozik, 3-4 hetente itthon van mindig. De ezt nem értik meg...
Ebben az esetben tényleg megbocsáthatatlan, hogy kihagyom a szülinapozást?
#20 lehet hogy tudja, számít rá de hidd el hogy mikor eljon az a pont amikor tudatosul bennük mind be van szarva, kétségbeesve.
Aki azt kifogásolja hogy felmondott: lehet hogy még november elején tette meg. Vagy határozott idejű szerződése volt ami lejárt.
Nekem is volt olyan érzésem hogy túl jól osszecsengenek az információk. De aztán eszembe jutott hogy tulajdonképpen nálunk is szinte ugyanez a helyzet. Szóval vannak ilyen hülye emberek mint a nagynéni
Én nem értek veled egyet kérdező.
A járvány kezdete óta az az álláspontom a szüleimmel (és minden más idős rokonnal) kapcsolatban, hogy ezt nekik kell eldönteniük.
Az ő bőrükre mehet, ha elkapják. Viszont megértem azt is, aki azt mondja: inkább vállalja a kockázatot, minthogy a jó ég tudja meddig nem ölelheti át a szeretteit - és közben valami másba belehal.
Én senkit nem agitálok, de nem is ellenkezem: ha benne van a közös ünneplésben, szívesen megyek, ha nem, maximálisan megértem.
Kérdező, 6-os kommented szerint a nagymamád találkozna veled. Akkor menj el.
Egyébként pedig, ha más (emberek között dolgozó/tanuló) rokon gyakrabban találkozik vele, akkor tényleg nem értem, miért magadtól félted őt.
Nincs joguk megszabni hogy te hova menj, de őszintén ha rajtad kívül mindenki ott tobzódik napi szintet gyerekestül- tanár nagynénistül, akkor már full mindegy. Szóval ez csak ilyen tüntetőleges távolmaradás. Persze jogod van hozzá, de ez nem a nagyszüleidről szól, hanem rólad. Ők döntöttek, és megfelel nekik a vendégség meg a mindennapos kontakt.
#23 ....Senki nem lát tovább az orránál? Minél több ideig zárkózunk be teljesen, annál nagyobb lesz a gazdasági válság, az elszegényedés, az oktatási szegregáció és az elmagányosodásból fakadó mentális betegségek száma...nem én mondom, közgazdászok, szociológusok, pszichológusok. Egoizmusból egyet hátralépve globálisan szemlélni...ez nem megy a többségnek, úgy látom szomifej (Nem vagyok amúgy kifejezetten a lockdown ellen, de kifejezetten vicces egy ilyen véleményt olvasni, ami másoktól várja a hátralépést, közben egy ilyen összetett problémát csak egy szemszögből vizsgál és nem holisztikusan.)
Az egészségügyi probléma gazdasági,pszichológiai szociológiai következményei is súlyosbodnak,ha pl.megjelenik egy durvább mutáns.
Mindenki várja a csodát,a végét...de a saját részünket is meg kell tenni érte,akkor is,ha már rég az agyunkra megy.Ehhez kívánok kitartást mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!