Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholista az apám! Mit...

Alkoholista az apám! Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Az apám alkoholista, én 24 éves vagyok, az első babámat várom, a párommal, anyukámmal, és a 3 testvéremmel élünk egy házban. Az ivászata minden napos szinte, ilyenkor agresszív, tör, zúz mindent ami az útjában van.. 32 hetes vagyok már.. egyszerűen lelkileg már eggyikünk sem bírja tovább, nem lehet hogy 1 ember rettegésben tartson másik 6-ot.. egyszer egy éve már menekülnünk kellett tőle, most megint itt tartunk.. sajnos az anyagiak nem engedik meg jelenleg hogy külön albérletbe menjünk.. a ház fele-fele arányban a szüleim nevén van.. mit tudunk ebben az esetben tenni? Nem hiszem el hogy az utcára kell mennünk, ő pedig boldogan él itt egyedül..

2021. jan. 24. 17:45
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Épeszű ember ilyen szituációra nem vállal gyereket, gondolom becsúszott, elvetetni meg nem akartátok.

Amúgy az a megoldás, hogy elmentek... mindenki és akkor nem okoz kárt sem anyudban, se a testvéreidben. Vagy vásároljátok ki a fatert és mehet amerre lát.

Amúgy meg sajna a jog nem ad semmit a kezetekbe, kényszerkezelni nem lehet, agyonütni nem lehet, se kirakni a házból akarata ellenére. Ha kezet emel is rátok, kap egy kis ejnyebejnyét és annyi.

2021. jan. 25. 13:50
 22/26 anonim ***** válasza:
81%

Költözzetek el, de előbb vegyetek a papinak egy üveg pijjját köszönetképpen, hogy eddig is ott lakhattatok.

(Felelős ember nem babázik le más ingatlanába,.)

2021. jan. 25. 19:21
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Feltettél egy kérdést, azonban aki egy kicsivel keményebb kritikával éltet (és nem akarja apádat orrbaverni), rendre törölteted a hozzászólását. Talán jobb lenne, ha az egész kérdést törölnéd, mert sajnos így nincs értelme az egésznek.

Próbáltunk itt többen elindulni azon a vonalon, hogy a párod családja esetleg tudna e segíteni, de nem válaszolsz, csak sorra törölteted azokat, akik neked nem szimpik. Betudjuk annak, hogy kismama vagy és érzékenyebb a kelleténél. De ne tegyél ki kérdést, ha nem vagy képes szembenézni a valósággal és a kritikákkal. Szép dolog, hogy babát vársz, de 24 évesen még nem az utolsó utáni pillanatban vagy, hogy gyereket vállaltok ilyen körülmények közé, tehát ne bántsd azokat, akik megjegyzést tettek erre.

Sajnos apukádnak joga van ott lakni, ez ellen csak anyád tudna lépéseket tenni, de úgy fest, hogy nem tesz. Amikor ott őrjöng az öreg, rendőrt kell rá hívni.

A párod meg minél előbb teremtse meg a feltételeit annak, hogy különköltözzetek. Nincs más út,mert mégegyszer mondom, Apádnak joga van ott lakni.

2021. jan. 26. 07:09
 24/26 anonim ***** válasza:
85%
A kérdező a legjobb úton van, hogy kell elb...ni a saját és a gyereke életét, de ha valaki ezzel szembesíti, akkor fáj a valóság, és törölteti a választ. Szánalmas. Épp úgy fáj neki a valóság, mint az apjának, az is azért üti ki magát, hogy egy boldogabb világba legyen pár órára.
2021. jan. 26. 07:39
 25/26 anonim ***** válasza:
87%
Mondasz valamit utolso. Nem tudjuk miert iszik. Nekem is volt olyan ismerősöm, akire ráköltöztek a felnőtt gyerekei unokastol, majd a 83 éves anyos is, akiről gondoskodni kellett. Szavazati joga nem sok volt, mindig lehúrrogták. Ő nem az alkoholhoz nyúlt, hanem 65 évesen felakasztotta magát. Egyszerűen nem így képzelte el az időskorát.
2021. jan. 26. 08:13
 26/26 anonim ***** válasza:
Az apád egyedi eset. Én pont fordítva vagyok vele, én józanul török zúzog, ittasan le vagyok szedálva és meg nyugszom.
2021. febr. 4. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!