Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen örület van a csaladban...

Ilyen örület van a csaladban mashol is? Családapák, családanyák?

Figyelt kérdés

van egy 1.5 eves kisfiunk es uton van egy picur kislany.

Szeptemberbe vettunk egy ingatlant amit fel kellett ujitani de eleg jo kornyeken sikerult megvennunk igy orultunk. Felujitas mellett volt hol laknunk de nagyon durva logisztika kellett hozza, hogy minden cuccot meg tudjunk venni, es hogy tudjon haladni a felujitas. Minden nap hozni vinni kellett a munkasokat ki a lakasunktol a hazig..ez mellett venni a szukseges alapanyagot szerszamot stb.. Nekem van egy 8 oras normal munkam amit csinalnom kell homeofficeban. Azert ment a hajtas hogy unnepekre bekoltozzunk, bar en felesegemet mindig nyugtattam hogy nyugi nem kell kapkodnunk van hol laknunk. Nem, ő sietette unnepekre ott kell aludnunk. Reggel 7 tol este 8ig talpon voltam kb. mindennap 3-4 honapon keresztul ( jo neha volt 1-2 nap szunet) hogy eleget tudjak tenni az elvarasoknak mindenhol, munkahely, gyerekneveles, epitkezes stb. En csinalom gyerek reggelijet vacsorajat en furdetem plusz, kb 50% ba en oltoztetem.

No nem birtunk unnepekre bekoltozni nagyon sokat mondtuk ezt a felesegemnek hogy ez nem fog osszejonni es inkabb csinaljuk kenyelmesen a dolgot ne igy mint az orultek, mert a kapkodas nem jo, ő neki is ott a pici nekem is van ekeg dolgom stb. Nem! ő hajtotta, unnepkre koltozzunk be! Csinaltuk is mint allat. Mondta h nyugodjak le ha bekoltoztunk utanna joval konnyebb lesz, de ez most egy ilyen idoszak, meg kell hajtani.

Hat nem koltoztunk be unnepekre csak most 1,5 hete. De azota ugyanezmegy. Vegzek a munkammal es folyamat beszervez dolgokat hogy innen ezt hozzam el, itt ezt kene megcsinalni. Tehat ugyanugy folytatodik ahol abbahagytuk. Nem vagyok egy lusta tipus de neha jo lenne egy kicsit szusszani, megnezni egy filmet elmenni futni. Tovabba van egy masodallasom inkabb vagyis meg csak projektbe levo masodallas ami még nem hoz penzt de csinalgatni szeretnem azt is...Egyebkent szerintem a normal allasommal is egesz jo keresek de en szeretnem cdinalni ezt a masodallast, mert szeretem azt a munkat es penzunk is kenne belole. szoval ambiciouzus vagyok, de igy semmire sincs idom, mert kapok mindig mas feladatot amit meg csinalnom. Es most is megkapom felesegemtol hogy most kell még kicsit meghajtani, meg hogy " ez most ilyen". Es egyszeruen nincs semmire se idom! Annyi szokktam csinalni hogy futni elmegyek es 8 utan kijarasi tilalom alatt tudom ezt csak megcsinalni 20 percre.

Probalom fekesegemnek mondani nyugodjon mar le kicsit mert be tudtunk koltozni oke nincs minden kesz de csinalgassuk szepen lassan, normalisan, ne igy. Gyerekeinknek hosszu ideig szuksege lesz meg rank nem kell szethsjtani magunkat. Ilyenkor felhuzza magat es megkapom azt h en soha nem akarok semmit se csinalni.

En nem varom el hogy fozzon van szarito gepunk, teregetni nem kell szoval igazan nincs leterhelve szerintem. Oke egesznap gyerekkel foglalkozni sem egyszeru, de azert az teljesen mas..plusz be tudnak segiteni abba is ha nem tervezne nmg a programomat.

Ez minden csakadban igy van? En mar kezdem nem birni ezt. A munkam is eleg stresszes sokszor, regen csomo hobbim volt. Versenyszeruen sportoltam stb. most nem tudok csinalni semmit mert ugy erzem itthon is van megy hajcsarom aki bezervezi az egesz szabadidom.

Nem feltetlenul panasz akar ez lenni, inkabb csak kerdes hogy mindenhol igy mukodik a csalad hogy bele kell dogleni ?( neha tenyleg azt erzem mikor egy ujabb nap telt el es este 8kor beesek agyba).

Egyebkent mindjettonknek van diploma, egesz turhetoen keresunk...

En rosszul vagyok hogy mennyipenzt koltunk, egyfolytaban megy a vasarlas a hazhoz...mindig rendrk vahy vesz vmit..ok neha hasznaltan..de azert is en menjek el. az autoval folyamstossan menni kell...

kesz..anyagilag sem ertem hogy birom ezt meg :)..

Tenyleg ezt kell csinslnia egy csaladapansk egesz eleteben? mi lesz ha megjon a 2. gyerek?

2021. jan. 23. 04:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Ne haragudj hogy ezt mondom, de a feleséged rendesen kihasznál. Mondom ezt úgy, hogy mindenben segített a párom, mi is költöztünk ugyanígy kisgyerekkel és terhesen, de mivel otthon voltam, mindent elintéztem amit csak tudtam. Ideiglenesen átköltöztünk egy negyedik emeleti lakásba, pici gyerekkel, terhesen szatyorba vittem fel a cuccokat, amit tudtam megcsináltam amíg az uram dolgozott.

És nem pattogtattam őt, hogy mindent most és azonnal.

Rád nincs tekintettel a nejed, állj a sarkadra és mond meg neki, pihenésre van szükséged.

Ha nem változik a helyzet, én menekülnék onnan mielőtt még szívinfarktust kapok valahol miatta.

2021. jan. 23. 08:14
 12/23 anonim ***** válasza:
14%
Sajnos olvashatatlan. :(
2021. jan. 23. 08:17
 13/23 anonim válasza:
90%

Egy éves gyerek mellett miért ne dolgozhatna az apuka? Otthon nézze, hogy hogy növekszik a gyerek? 🙂

Ha nem beszélitek meg és nem lassítasz, az nem fog jól végződni. A túlhajszoltság, feszültség, állandó elvárások után egyszer csak azt fogod érezni, hogy már nem akarod ezt az egészet. A saját otthonért nagyon meg kell küzdeni, de ha végeláthatatlannak tűnik az egész az rányomja a bélyegét a mindennapi életre. Nekünk egy félév volt ilyen a gyerek születése előtt. Reggeltől estig dolgoztunk, mert a pénz is kellett, hétvégén a felújítást csináltuk ketten, néha baráti segítséggel. Nem lehet ezt hosszútávon csinálni.

2021. jan. 23. 08:27
 14/23 anonim ***** válasza:
24%
Bocs, de mi olyan borzasztó abban, hogy reggel 7-től este 8-ig talpon vagy...? De jó neked, higy 8-kor már el tudsz menni lefeküdni, irigyellek. És hogy csak 7-kor kell kelned. Igen, családdal dolgozni kell, fejleszteni, környezetet rendben tartani. Örülj, hogy eljutsz futni. Ha a gyerekek nagyobbak és kész a ház, majd jut időd másra is.
2021. jan. 23. 08:35
 15/23 anonim ***** válasza:
97%

Állj le, vagy bele fogsz gebedni, rosszabb esetben inkább kilépsz a kapcsolatból - amit meg is értenék, egyébként.

Nem, nem minden családban idióta a nő, te kifogtál egy ilyet, sajnos. :(

Anya pl teljesen normális volt a születésemtől kezdve. Ellátott, csinálta a házimunkát, apa dolgozott, viszont sz-v segített anyának, foglalkozott velem vagy bement a konyhába és főzött (hobbija).

Aztán mikor picit nagyobb lettem, simán elment horgászni egy-egy napot vagy közösen anyával lementek a tóhoz. Apa lógatott, anya meg velem sétált, vagy csak pihent a stégen (tápszeres gyerek voltam).

De mikor anya már nagyon beteg volt, akkor ő maga küldte apát kicsit kikapcsolódni, mert tisztában volt vele, hogy az ápolása lelkileg és fizikailag is kimerítő apának.

Viszont a mostohaanyám meg ugyanez a "csináld csináld dolgozd ki a beled, kikapcsolódás nulla". Sajnos apa szrul választott másodjára :(

2021. jan. 23. 08:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kell venni, ha tetszik ha nem. Előbb utóbb belenyugszik. Inkább egy kis veszekedés mint egy infarktus. Én hétvégente 1 napot délutánonként zenélek a bandámmal. Eleinte nem nézte jó szemmel, de kit izgat... mára már "megszokta". Nőknek jobban bejön az olyan faszi, akit nem tudnak pórázon tartani, ha feleség, ha nem...tudom, mert nálunk is van két gyerkőc. De attól még ugyanúgy családapa vagyok és eleget teszek ennek. De azért vegye észre magát! Néha keménynek kell lenni, nem mindig behódolni.
2021. jan. 23. 08:53
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Mondd meg neki, hogy babám mehetsz vissza dolgozni, én meg maradok otthon a kicsivel. Megnézném hogy állna a szája ezután. Amúgy meg üzenem a 14#-nek, hogy na meg az anyád pitsáját!!
2021. jan. 23. 09:04
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem normális, hogy hajszoltnak érzed magad, és a feleséged ezt nem tolerálja. Nekem a férjem kerek perec megmondja, amikor tele a töke, és nem hajlandó megint ugrálni valahova.
2021. jan. 23. 09:41
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul választottál és ezt még tetézed is 2 gyerekkel, közös ingatlannal.

Nem hiszem, hogy most derült csak ki, hogy nem azonosak a céljaitok, illetve az azok megvalósításához vezető út.

Gyakorlatilag te elvettél egy "főnököt", aki kiadja neked a feladatot, ő meg élvezi a hasznát.

Vagy még most tisztázod vele a te elképzeléseidet, vagy úgy nagyjából 3-5év múlva válni fogtok, mert mindig lesz újabb elképzelése, hogy mit hajts végre.

A szerelem elszáll és ha helyette nem marad semmi, csak egy egyoldalúan túlhajszolt élet, akkor két, egymást rühellő, csalódott ember marad, akiket legfeljebb a közös ingatlan tart össze,... ideig-óráig.

2021. jan. 23. 10:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, dehogy van így minden családban, ez a nő egy hajcsár.

Amúgy mitől félsz, hogy nem mondod azt hogy bocs fáradt vagyok, és ülsz le pihenni?

2021. jan. 23. 11:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!