Mi jut eszetekbe erről a vezetéknévről?
Sziasztok! Mit jut eszetekbe először erről a vezeteknevrol hogy Oláh?
Pl: Oláh Monika, Oláh Réka, Oláh Zsuzsanna, szóval "normális* nevek, nem Dzsesszika és társai. Ha pl telefonon beszéltek valakivel, és bemutatkozik úgy hogy" Jónapot Kívánok, Oláh Réka vagyok, és XY miatt telefonálok " rögtön azt hiszitek cigány/roma az illető, esetleg a hang/ beszed alapján ítéltek? Mi jut először eszetekbe róla?
A fenti nevek random nevek, nem a sajátom egyik sem :)
Köszönöm szépen a válaszokat
Nekem van két borsodi oláh lany ismerősöm, egyik se cigány. Szép lányok:D
Amikor megismertem őket, bemutatkoztak akkor nem kapcsoltam, hogy oláh a vezetéknevük..
Inkább a keresztnevekre szoktam figyelni és azt megjegyezni. Utána néztem facen, hogy oláh, de fura, azt hittem én is, hogy cigányoknak szokott ez lenni.
De ismerem a szüleiket és tudom, hogy nem azok. :):D
Attól függ, milyen szövegkörnyezetben, vagy helyzetben hallod/látod.
Telefonban azonnal hallod a hanglejtéséről, ha C-típusú. :)))
De egyáltalán nem csak náluk van ez a vezetéknév. Nekem volt osztálytársam, aki már az USA-ban biokémikus kutató - Oláh névvel.
Aztán kevesen tudják, hogy Lackfi János is Oláh JÁnosnak született - édesapja Oláh János író. De ott van a híres akadémikusunk, Oláh György kémikus... és még egy csomó híres ember ezzel a névvel.
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy kék szemű, fehér bőrű, barna hajú Borsodi "leányzó" vagyok. Nem beszélek ciganyosan, sem parasztosan, de sokan azt hiszik hogy Cigo vagyok. Nem tudom miért, de sok helyre ugyerzem hogy ezért nem vesznek fel, hiába vagyok tanult, beszélek 3 nyelven, de az önéletrajzom kB egyből kidobjak ahogy meglatjak hogy Oláh XY. Úgy érzem ebből nevvaltoztatas lesz, nem élhetem le így az életem hogy azt hiszi a társadalom 95%-a hogy cigány vagyok :( köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!