Nagyszülőktől kapott jegygyűrűt illik átalakíttatni? Pl medálra?
Házas vagyok már, Nagymamám nekem adta a jegygyűrűjüket, egybe van olvasztva a Nagyapàméval. Nagyon örülök, hogy én kaptam meg, a mérete is jó, de nem szeretnèm hordani ilyen formàban magamon. Ha két szívformába öntetném, és medálként hordanám, az helyes lenne?
Màr csak az egyik nagyszülő él...
Én simán átalakíttatnám, mondjuk ebből a szempontból elég praktikus ember vagyok, nem gyűjtök porfogókat, mütyörkéket, biszbaszkákat, akár emlék, akár nem. Semmi érteleme, hogy évekig porosodjon a fiókban, hordani már nyilván senki nem fogja soha az életben, mert az embereknek különböző méretű ujja van, meg a divat is változik. És alapból már ez is egy átalakított gyűrű, hiszen egybe lett olvasztva a kettő.
Ha átalakíttatnád, akkor legalább hordanád, és tudnád, hogy az az az anyag, amit ők is viseltek. Te kaptad, ha lesz is olyan gyereked, akinek tovább adod, neki semmit nem fog jelenteni.
Ez nem a Gyűrűk Ura, csak egy gyűrű, ami arra lett készítve, hogy hordják. Nincsenek érzelmei, nincsenek emlékei, nem érző lény. Nincs mit elpusztítani rajta.
Nem tudom, mi alapján vannak lepontozva a válaszok, de ok...
Szerintem, ha már érzelmi érték, akkor azt őrizzük meg abban a formában, ahogyan kaptuk. Szeretné, hogy a tiéd legyen, nem egyenlő azzal, hogy hordani is KELL. Beolvasztani így ebben a formában szerintem felesleges, de úgyis ez is le lesz pontozva. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!