Néha kellemetlenül kicsinek érzem a házunkat. Mi tévő legyek?
Sziasztok! Egy 16 éves lány vagyok, remek családi kapcsolatokkal. Idősödő szüleimmel, és 20-as éveinek végén járó nővéremmel élek. Szeretem őket, és ez nagyon kölcsönös. Rengeteget kapok tőlük, én is igyekszem ott segíteni, ahol csak tudok.
Viszont, hogy ezt elrontsuk, mint mindenhol, nálunk is vannak problémák. Kicsi a házunk. Amin bemegyünk egy kis előszoba fogad. Jobb oldali ajtó fürdőszoba, balra konyha. Előre egy nappali. Itt alszanak a szüleim. Egy kicsi, elkerített rész, itt én. A nővéremé egy ebből nyíló, tágad szoba, ahol kényelmesen el lehet férni.
Én viszont nem találom a helyem. Sehol nem tudok kényelmesen ellenni, sehol nem volt jó online tanulni. Egy alkalommal sem voltam képes bekapcsolni a kamerám, vagy a mikrofonom. Teljes zaj vol, vagy valaki a közelemben.
A barátaimat sem hívhatom át, nem tudnánk kettesben ellenni, pedig egy tini lánynak szüksége lenne néha a magányra.
Egyéb kellemetlenségek is szoktak lenni.
Mit tehetnék, hogy elviselhetőbb legyen a helyzet?
Nem az a baj, hogy a nővéred mennyi pénzt ad, hanem nyilván ő is érzékeli, hogy szűkösen vagytok (ő is volt 16 éves és tudja, mivel jár ez), mégis ott marad, de persze vannak nagyon ragaszkodó emberek van ilyen. Nem ellene akarok beszélni, csak feltehetően ezen akadt fenn több válaszoló is.
Beszélj a szüleiddel. Ha jó a kapcsolatotok meg fogják érteni, illetve előbb-utóbb akaratlanul őket is zavarni fogja, mikor először lesz barátod és viszed haza..stb
a ház-belső leírásod alapján zseniális megoldásom van..költözz be a nővéred szobájába! Ha tetszik neki, ha nem...lengesd be neki a gyermeki, testvéri jogaidat, és azt, hogy ünnepeknután beszélsz a szüleiddel a háznátalakításáról.
Az mégiscsak tarthatatlan, hogy egy elkerített(egy légtérben)részen laksz..(én is éltem így pár hónapig, hát nem volt nagy öröm)
Több ötletem nincs..
Járj szerencsével
Sikeres(ebb)újévet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!