Mit csináltok karácsonykor, családi körben? Mivel telik ilyenkor a napotok?
Párommal vagyunk csak 24-én.
Halászlevet készítek illetve idén megpróbálkozom egy bejglivel is, karácsonyfa díszítés, ajándékozás, puzzlet kap a párom amit együtt kitudunk rakni. Filmezés-alvás másnap család látogatás, ahol jókat eszünk.
24f
24-e szigorúan itthon kettesben a vőlegényemmel. Ebből voltak egyébként viták, mert a szüleink azt akarták, hogy náluk legyünk ezen a napon (igen, egyszerre két helyen).
Szóval az a nap csak a miénk, kitalálunk valami jó kaját (nem karácsonyit), elkészítjük, megesszük, filmezünk, sakkozunk, szexelünk és iszunk.
A többi nap meg elmegyünk szüleinkhez, ahol veszekedés szokott lenni valami hülyeségen mindig. Ott ajándékozunk valami apróságot és sokat eszünk, este hazajövünk. Kb. ennyi.
Utálom, ha jönnek a rokonok, vagy nekünk kell mennünk, és egész nap azt várom, hogy takarodjon már mindenki haza. Iszonyat idegesítő mindenki, folyton nyűgösködnek, és fecsegnek hülyeségekről.
Hehe, viccet félretévve:
Anyukám, anyósom és én főzünk, sütünk, idén bejglit tervezek sütni. A férfiak takarítanak, majd együtt feldíszítjük a karácsonyfát, alá helyezzünk az ajándékokat. Este ünnepi vacsora, utána ajándékozás, aztán szabad foglalkozás, ki mit szeretne. Mi férjemmel filmet fogunk nézni valószínűleg (gyerekünk nincs). Mi 7-en leszünk, én, a férjem, anyukám, férjem öccse, anyósom, apósom, és a apósom anyja (férjem nagyanyja, és igazából ő a legelviselhetetlenebb, de sajnos apósom/férjem miatt ki kell bírni). 3 éve vagyunk házasok, és azóta nyaggat, ha találkozunk (szerencsére ritkán találkozunk), hogy mikor szülök már, ő dédunokát akar. Fogadjunk, most karácsonykor is meg fogj kérdezni, aztáán halálra fog sértődni, hogy most még biztos nem lesz gyerek. :D
A barátommal délelőtt kimegyünk a szüleimhez. Anya főz, én segítek neki, apa a létező legértelmetlenebb helyeket takarítja meg fát físzít. Barátom beszélget vagy segít ő is valamiben.
Dél körül megérkeznek a nagyszüleim meg a nagybátyám családja, úgyhogy eszünk, beszélgetünk. Eközben szép lassan sunyiban fény derül arra, hogy nagyapám igazából rejtőzködő Fideszes, apám meg a barátom meg nagyon nem az, mérgesen dörmögnek az orruk alatt. Én inkább meg sem szólalok, egy 80 évest már tudom hogy nem fogok meggyőzni semmiről. Este csillagszóró Mennyből az angyal, a gyerekek kapnak ajándékot. Aztán rokonok haza mennek. Mi még kicsit maradunk, beszélgetünk. Aztán mi is haza megyünk.
Csak ketten vagyunk most a Kedvessel (a családjaink Mo-n élnek, idén nem megyünk haza). Sütök-főzök, filmezünk, ő kockul, én zenét hallgatok, ilyesmik. Sétálunk a városban, a tónál, még 22-e előtt elmegyünk egy kajáldába - azután minden bezár, és idén lényegében alig voltunk bárhol is.
Hiányzik a család, de úúúgy örülök, hogy maradunk itthon, végre egy nyugis karácsony :) Nem pedig a szokásos tíz nap alatt 8 különböző helyre menni 180 km-es távolsággal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!