Ha egy csaladtagom korhazban fekszik es sulyos beteg be lehet vinni neki a vegrendeletet? Vagy bejuttatni?
Figyelt kérdés
2020. dec. 4. 03:26
2/22 anonim válasza:
Az örökség az kellene, de ügyvédre már sajnálod a pénzt, hogy ezt tőle megkérdezd?
3/22 anonim válasza:
A látogatási tilalom szerintem mindenkire vonatkozik. A helyedben az orvosával beszélnék, ő ugye bemehet, beviheti neki.
4/22 anonim válasza:
És ki írta ezt a végrendeletet Mert nagyon nem mindegy.
5/22 anonim válasza:
Ügyvéd, közjegyző bemehet végrendelet miatt a látogatási tilalom alatt is. Az ügyvéd, akivel közös irodánk van, volt, ezért tudom.
6/22 anonim válasza:
He? Kinek a végrendeletét akarod neki bevinni es minek? Vagy vele akar az íratni?
7/22 anonim válasza:
Elvileg jogász bemehet ilyen célból egy beteghez.
DE, ha netán súlyos állapotban van, akkor nem végrendelkezhet, mert nincs a szellemi képességei birtokában, azaz ha netán aláiratnának vele egy végrendeletet, az sem lenne érvényes.
Emellett, ha tényleg annyira súlyos beteg, akkor nem feltétlen vall jó ízlésre végrendeletet követelni töle!
8/22 anonim válasza:
Nagyon érdekes.Ha van már végrendelet akkor valószínűleg aláírta.Meg szeretné változtat-ni? Ilyenkor gondolom tanú is kell, hogy az elméje még tiszta.A kórházat hívd, hogy mi náluk a látogatási rend.Van e olyan állapotban a rokon, hogy fogadhatja az ügyvédet.
10/22 anonim válasza:
Mi közötök ahhoz, hogy miért akarja bevinni? Meg hogy kinek a végrendelete? Nem ez volt a kérdés. Szerintem is kizárólag ügyvéd mehet be és ő is csak kivételes esetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!