Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim előtt kell védenem...

A szüleim előtt kell védenem a férjem - aki mellesleg nagyon megbántott- ez normális dolog? Az eset után meg a szüleimet kritizálja, vajon miért?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz időszakban vagyunk. Most született a második gyermekünk, építkezésbe kezdünk(szeretnénk), rengeteg a munka stb. De nem védem a férjem mivel tény hogy elég bunkó mostanában. Az ok ismeretlen.

Rengeteget "bírál", viccesen adja elő a dolgokat.

Pl, hogy lóg a mellem (ami nem így van) de azért nem vagyok 18 éves már az tény. Azt mondta a múltkor tusolás közben, hogy úgy lóg, hogy nemsokára a gatyámig ér és kinevetett.

Folyamatosan azzal poénkodik nekem milyen arany életem van itthon a gyerekekkel, csak sajnos a stílusa fáj. Régen tisztelt engem, úgy is beszéltünk egymással, egymásról de a közös élet felülírta ezt. Persze vannak poénok értem is ezeket de ezek amiket ő mond sértőek.

Na és az új poén az hogy ha vmit mondok de neki nem tetszik azt vágja hozzám, hogy váljunk el.

Abszolút nem gondolja komolyan, de a múltkor viccesen a barátnőm előtt is előadta magát majd elsüllyedtem.

És a hétvégén a szüleim előtt is (videochateltünk). A szüleimet kb sokkolta a stilusa, ahogy beszelt velem. Poénkodott hogy jöhetnének látogatóba hozzánk mert akkor végre lenne időm takarítani, meg sütit sütni. Vagy 2x is elsütötte ezt a poént. Apa sose szól bele a dolgainkba de ez után felhivott és mondta hogy szépen leosztott a férjem és hogy neki sem tetszik hogy igy beszélt, de a gyerekek előtt nem akart erről beszélni.

Igazából én is megmondtam neki hogy ez nekem hogy esett, de fel sem veszi. Céloztam rá, Hogy ilyet sehol se de még a szülők előtt se mond az ember. Meg h az ő szülei előtt ha én ilyeneket mondanék nem tudom mit mondanának. Erre közölte velem, hogy ő leszarja ki kit gondol róla, meg hogy apám is milyen ember és elkezdte szidni. Pedig ők rengeteget segítenek nekünk.

Miért ilyen?

Miért nem becsüli meg, hogy tényleg mindent megteszek érte és a gyerekekért?

2 gyerek után is kb 3 kiló ha maradt rajtam csinos nő vagyok. Sütök főzök mosok takarítok, miért ilyen bunkó és elégedetlen?

2020. nov. 28. 01:25
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonymousreview60 ***** válasza:
55%

Ezek nem mentségek, csak okok lehetnek:

"építkezésbe kezdünk(szeretnénk), rengeteg a munka stb" -> Stresszel, és te vagy a boxzsák.

"Most született a második gyermekünk, ... Tény hogy a szex heti 1-2 lett mert tényleg rengeteg dolog van a két gyerekkel" -> Kicsit elvesztette a nőt az anya miatt. Ebben egyensúlyt kell teremteni, de szerintem a gyerek féléves-egyéves koráig a heti 1 szexen sem szabad kiakadni, de attól még lehet neki kényelmetlen. Vegyél neki Fleshlightot! Szerintem a csecsemő mellett a heti 1-2 szexszel jól teljesítesz.

40F

2020. nov. 28. 10:42
 32/51 anonim ***** válasza:
78%
Azért abban egyezzünk meg, hogy a szex is 2 emberen múlik, és nem csak a nő teljesítménye és akarata szükséges hozzá... A stresszes életmód a férfiakra is rányomja a bélyeget, nem biztos, hogy minden nőnek megfelelő az 5 percig tartó reszelgetés, hogy kielégítse férjura igényeit. Minden kapcsolati probléma a kommunikációra vezethető vissza, itt is ez a gond, mind a két fél forrong a saját levében, nincs nyitott párbeszéd és tisztelet, hanem majd robban a kukta és elválnak. Ez akkor is így van, ha alapvetően a sztori alapján a férj a hunyó inkább, de nyilván ő meg máshogy tálalná a saját sérelmeit.
2020. nov. 28. 11:10
 33/51 anonim ***** válasza:
93%
Ennek a viselkedésnek nincs köze a szexhez..
2020. nov. 28. 11:22
 34/51 anonim ***** válasza:
94%

Én nem tudok finomkodni, tuti az arcába mondanám konkrétan a dolgokat. Ha nem változtat, mehet. Pakoljon és menjen. Így én se építkeznék vele a helyedben.

Ne hagyd, hogy sertegessen még akkor sem ha poén mögé bujtatja azt. Határozottan, konkrétan szólj neki és nem két hét múlva, hanem ott és akkor.

2020. nov. 28. 11:43
 35/51 A kérdező kommentje:

Elmondtam én őszintén neki. Minden poénos beszólás után h ez rosszul esik, sírtam is egyszer mert pont egy szar napon kapott el. És igazából ő azt hiszi érzékeny vagyok, és hogy ez mekkora poén.

Mert ha megyünk vhova és kiöltözöm és a hajam is úgy áll ahogy szereti. Mindig látom azt a tüzet a szemében. És mondta is h dögös vagyok két gyerek után is. Aztán meg máskor beszól meg kritikus.

De könyörgöm ő is munkás gatyában van hétköznap nem öltöny ing szerkóban. Még se mondom h de ápolatlan vagy elhízott v bármi.

Beszélni lehet vele de sajnos ez a bunkó stílus mióta nem kell jópofizni ilyen.

Amúgy a változást az építkezés és az ezzel járó hülyeségekbem látom.

Szerinte én csak házat akarok őt nem is meg h majd elvalunk ha nekem nem tetszik h ő ilyen.

2020. nov. 28. 13:32
 36/51 anonymousreview60 ***** válasza:
64%

"Elmondtam én őszintén neki. Minden poénos beszólás után h ez rosszul esik" Félreérted, nem erről van szó. A poénos beszólásoknál azt mondani, hogy "Ez nem esett jól."., "Ez csúnya volt tőled." stb. az csak a határaid védelme, nem az "őszinte beszélgetés".

Ez utóbbi akkor van, amikor a gyerekeket 1-2-3 órára elvitte a nagyi/lefektettétek aludni. Jobb az este. Mert akkor nincs hova "menekülni" (pl. építkezésre, kocsival valahova stb.), ennek ellenére ne állj be a hálószobaajtóba, hogy ne érezze magát sarokba szorítva! Optimális, ha eközben lehet nem szemkontaktust tartani olvasás közben vagy csak úgy előre bambulva alvás előtt.

Ekkor a "Beszélni szeretnék veled." felütés után el kell mondani, hogy mi nem tetszik. Tartózkodni kell az "ezt teszed", "azt mondtad" jellegű kijelentésektől (de ha másképpen nem megy, akkor úgy, deel kell mondani). Helyette azt kell(!) mondani, hogy "Amikor azt mondják a mellemre, hogy lóg, pedig nem is, akkor az rosszul esik." stb. "Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lakás csillogjon, de a két gyerek mellett ez nem sikerül maradéktalanul. Talán sikerülne, de akkor annyira fáradt lennék, hogy nem lenne időm a férjemre (azaz a férfira, nem az apukára) hetente 2-szer (szex), és a gyerekekkel is ingerültebb lennék. Így a férjed a saját faßsága miatt nem lesz szemtől szemben vádolva általad. Így el tud vonatkoztatni egy kicsit attól, hogy - lényegében - azt mondtad te(!), hogy a bizonyítványa nem jó.

Ezt az fogja követni, hogy ő meg azt mondja, hogy de ő meg egész nap falat rak, dolgozik a munkahelyén, és csak egy kis figyelmességre vár. Ami igaz, ugyanakkor arról tanúskodik, hogy nem méri fel, hogy neked is sok a munkád. De ez utóbbit te ne mondd neki vissza.

Ezután jön az, hogy több körben te elmondod, hogyan akarsz szép és jó és üde lenni, és mennyi minden akadályozza, majd ő mond ilyeneket magáról.

Ezt közben 1-2-szer, de a végén mindenképpen össze kell foglalNOD szóban, hogy lássa ő, hogy érted a helyzetét, és hogy neked is legalább annyi gondod van.

Ezt követi a te kérdésed, hogy "Akkor mit tudunk tenni, hogy ne halljak ilyen beszólásokat, és te is megkapd azt a támogatást nagyjából, amit szeretnél, mert a gyerekek mellett ez, legalábbis most, nem tud teljes lenni."

Ilyen beszélgetést kell megkísérelni párszor. Ha ez sikertlen, akkor ennek a házaaaaságnak reszeltk, mint mist a klaclviartúrmnakl.

2020. nov. 28. 13:54
 37/51 Téékáá ***** válasza:
97%
Hát ezek fényében ő mindig is ilyen volt, lehet most még jobban. Pedig pont nem kéne mikor valszeg te is érzékenyebb vagy. Kitartást
2020. nov. 28. 13:56
 38/51 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a segítséget. :) jól esik hogy tényleg nem én vagyok a "hülye", meg hogy ez másnak is rosszul esne. picit ő úgy állítja be mintha ez tök normális lenne h ő így beszélt velem többször is. Hisz ez poén és h ő amúgy abszolút nem úgy gondolta. Szeret stb.. És h kb miért sértődök meg ezen.

#36os megfogom ezt igy próbálni.

2020. nov. 28. 14:10
 39/51 anonim ***** válasza:
88%

36-ost próbáld ki.

Ki fog nevetni, majd megjobban csinaljaert látja hogy fáj neked.

Minek magyarázkodás egy ilyennek?

Próbáld ki a 36-ost, ha nem válik be, akkor csináld ezt...

Ha kritizálja a melledet, akkor nézz rá a farkara, halvány lekicsinylő mosollyal.

Ne szolalj meg.

Mindenre, amit kritizál, vágj vissza..

De így..

Meg sem kell szólalni.

Ez egy csúnya dolog, jatszmazasnak hívják.

O is azt csinálja...

Dee, majd magyarázkodik neki...

2020. nov. 28. 14:23
 40/51 anonymousreview60 ***** válasza:
89%

"h ő amúgy abszolút nem úgy gondolta" Ez sehogy sem jó, mert ha tényleg nem akart bántani, akkor ő éretlen gyerek (akinek feláll történetesen), aki nem képes a szavainak és a tetteinek a felmérésére. Még.

Ő: Drágám, kívánlak. ... [Erektál]

Te: Ó, tényleg csak ekkora? Nagyobbra emlékeztem.

Ő: [Fénysebességgel lelankad.] Ezt mi a f@szért kellett?!

Te: Hát én ezt nem úgy gondoltam.

Nna. Kb. ilyen szintű a férjed szövegelése.

A Redditen volt már rá példa, hogy a férj/anya/stb.-nek megmutatták a kiírást, a népítéletet, és a kérdéssel illetett (nem a feltevő) személy elgondolkodott a népítéleten.

2020. nov. 28. 14:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!