Jaj annak, aki bántja a szerettedet?
Attól függ mivel mit értesz a bántás alatt.. Ha tegyük fel valaki beszól az öcsémnek akkor én is visszaszólok hiába nagyobb darab nálam az öcsém és meg is tudja védeni magát. Az a probléma hogy nekem van egy ilyen anyatigris természetem, szóval én tényleg kivédek mindenkit,még egy ismeretlent is a villamoson ha meglátom hogy tegyük fel zaklatják.
Ha valami erősebb lenne mint szóbeli bántalmazás, tegyük fel fizikai, akkor inkább a törvényre bíznám de mindent megtennék hogy tényleg "megbűnhődjön" érte.
Szóval kedves 5-ös lelkiismeret furdalás nélkül, nagyon bántaná a 3 éves Zsoltikát, aki a homokozóban véletlenül fejbe csapta a kisfiát, értem.
A szeretteim nem életképtelenek, meg tudják védeni magukat és/vagy fel tudnak lépni azok ellen, akik esetleg ártani akarnának nekik. Én a törvényes eszközök híve vagyok, nem hagyom magam lerázni, ha első körben nem akar tenni a hatóság. Jogismerettel és kitartással sokkal többre megyek, mintha odamennék nyakon csapni valakit. Az sose vezet jóra.
Néhány éve például apámat nagyon megharapta a szomszéd kutyája, akik kiszökött a kapujukon. A szomszéd nem is akart hallani a dologról, feljelentés történt, majd bírósági tárgyalás. Az első bírót megkente az amúgy brutál gazdag szomszéd (egyértelmű volt, hogy az a bíró vagy elfogult vagy teljesen hülye), de a másodfokkal már nem tudott mit kezdeni.
Apám szemmel is jól látható összegű kártérítést kapott a roncsolt keze miatt. Jobban járt volna apám, ha ehelyett inkább megcsapkodom a szomszédot és most én állnék bíróság előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!