Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nincs szülői alkalmasság...

Miért nincs szülői alkalmassági vizsga/felmérés?

Figyelt kérdés

Tehát csak olyanok lehetnének szülők akik anyagilag megengedhetik maguknak és nem annyiból áll a gyereknevelés hogy fedél van a feje felett meg eteti itatja meg fizeti tanulást 18 éves koráig, utána magára van utalva a gyerek.

Ilyen nyomorból közel lehetetlen felállni.

Lassan 30-40 év munka egy panel árát is megkeresni, aztán a nyomorult gyerek még nem is élt semmit.

Ezért lenne jó egy vizsga, ha szülök nem engedhetik meg maguknak, tilos lenne a gyerek vállalás.

2020. nov. 7. 22:36
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
30%
#29 nem állítottam, hogy hirtelen, és azt sem, hogy meggazdagszik, de egy okos, talpraesett fiatal fel tudja építeni magát családdal is, szép fokozatosan, és egy normális, stabil(abb) helyzetet tud biztosítani. Amit mondasz, meg megint csak kivitelezhetetlen, nem tudod a szegényeknek megtiltani a gyerekvállalást, és csak a gazdagoknak engedni, ez totális képtelenség. Mind a kényszersterilizálás, mind a kényszer abortusz alkotmányellenes, ingyenesen elérhető, 100%-os fogamzásgátlás pedig nem létezik. Szexkultúra pedig a béka valaga alatt itthon. Ilyen környezetben ezt nem lehet egyszerűen bevezetni.
2020. nov. 10. 08:14
 32/39 anonim ***** válasza:
79%
Ha meglehetne valósítani én támogatnám... Egy józan ésszel rendelkező ember anélkül is tudja azt,hogy ha rossz anyagi helyzetben van, vagy lelkileg,mentálisan esetleg egészsegügyileg zokni, akkor abban az esetben nem vállal gyereket. De sokan ezt figyelembe se veszik,mert ugye az a normális, hogy mindenki szül gyereket. Mindegy hogy neveli fel, csak legyen, mert másnak is van...
2020. nov. 10. 08:50
 33/39 anonim ***** válasza:
83%

"okos, talpraesett fiatal fel tudja építeni magát családdal is, szép fokozatosan, és egy normális, stabil(abb) helyzetet tud biztosítani."

Mint írtam, biztos van ilyen is, de nem ez a jellemző. Aki okos és talpraesett, az általában megfelelően védekezik is, vagy ha már megtörtént a baj, elmegy legalább esemény utáni tablettáért, stb.

Nem szül a vakvilágba, pláne nem olyan kapcsolatba, ami abszolút nem áll készen egy ilyen helyzetre és többnyire nem is éli túl pár évnél tovább a szituációt, de ha mégis, abban sincs köszönet.

Én amúgy nem írtam se sterilizálásról, se abortuszról, "csak" kötelező megtakarításról a gyerek számára. Aki úgy dönt, hogy gyereke lesz, és nem fizeti, behajtják rajta adók módjára behajtandó köztartozásként. Felesben az anyán és az apán.

Persze tudom, hogy ez is kivitelezhetetlen és nem is érdeke a politukusoknak. Ők azt támogatják, hogy vegyék föl az emberek a hitelt, gürizzenek napi 10-12 órát a gyárakban, és szaporodjanak orrba-szájba, hogy legyen utánpótlás.

2020. nov. 10. 09:59
 34/39 anonim ***** válasza:
40%
Csomó okos embert ismerek becsúszott terhességgel, valamint a fogamzásgátlási eszközöknek egy jelentős része emberi tényező nélkül működik, így már csak akkor tudod meg, hogy terhes vagy, mikor már javában növekszik az embrió. Én pedig teljesen elfogadom, hogy valakinek az abortusz nem fér bele sem morálisan, sem lelkileg, és bevállalja úgy, hogy nem 100%-os az élete, a párkapcsolata, és nincs több millió Ft megtakarítása. Persze ez még nem egyenlő a nyomorral, aki viszont tényleges nyomorba vállalja, ott más egyéb bajok is vannak sokszor (drog, alkoholizmus, 70 IQ alatti felfogás), ami eleve hátráltatja azt, hogy az illető jó szülő legyen, szociálisan pedig kb. lehetetlen, hogy a gyereknek egyszer jobb sorsa legyen. Egy szó, mint száz, a jó szülőséget nem lehet csak számokban, anyagiakban meghatározni, mert annyira egyénileg kell nézni mindenkit, hogy nincs egy olyan átfogó, általános teszt, ami kiszűrné az alkalmatlanokat...egy hasonlót el tudok képzelni, mint ami örökbefogadásnál megy, inkább amolyan felkészítés formájában. De itt megint az van, hogy aki olvasott, tanult akar lenni szülőség témában, az amúgyis megteszi, akit nem érdekel az egész, egy kötelező tanfolyamon sem lesz együttműködő...Meg ki mondaná meg, hogy ki az alkalmas? Jogállamban, pláne...diktatúrában meg lehet, de ki akar abban élni? Inkább legyen néhány zabigyerek, félresiklott gyerekkorral, mint hogy egy hatalom határozza meg, hogy ki szülhet és ki nem.
2020. nov. 10. 10:43
 35/39 anonim ***** válasza:
23%

Az meg a másik, hogy nem egy olyan házaspárt ismerek, akik megfelelő kapcsolatba, megfelelő életkorban, saját házba vállalják, de ketten együtt épp hogy kézhez kapnak 300 ezret, mert egyszerű betanított munkás emberek, egyébként rendezett élettel. Akkor nekik is megtiltanátok?. Vagy ha valaki nem örököl házat, vagy nem vesz fel hitelt, és albérletbe vállalja, de amúgy jól keres, ő se vállaljon, mert nincs saját ingatlana? Minden sors egyéni, nem lehet egy sablont ràhúzni mindenkire. Van, aki vállalkozó és nem is állandó a jövedelme. Az, hogy mi a “jó körülmény”, teljesen szubjektív szerintem, gondolom aki egy budai villában nevelkedett, ő nem akarja nagyon alább adni a saját gyerekének sem, de én vidéki panel proliként nőttem fel, és ha a gyerekemnek egy picit jobb lesz, mint nekem volt, meg lesz mindene, biztosítani tudom az egészséges lelki, testi fejlődését, szeretetet tudok neki adni, és minőségi programokat, már elégedett leszek, nem vàrom meg a gyerekvállalással, hogy gazdagok legyünk, és Budára költözzünk, mert ez a 2 dolog soha nem fog eljönni.

Remélem, értitek, mire akarok kilyukadni.

2020. nov. 10. 11:00
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon jó kérdés... Bár hogy őszinte legyek én nem a kereset alapján tenném ezt fügővé, hanem IQ/EQ alapon. Aki képtelen normális emberként viselkedni, az gyereket nevelni se tud és ne is akarjon vállalni. Az a gond, hogy a hülyék úgy szaporodnak, mint a gomba, mert a jelenlegi vadkapitalista rendszer ebből tartja fent magát a posványon úszkálva.
2020. nov. 10. 14:51
 37/39 anonim ***** válasza:
70%

"Én pedig teljesen elfogadom, hogy valakinek az abortusz nem fér bele sem morálisan, sem lelkileg, és bevállalja úgy, hogy nem 100%-os az élete, a párkapcsolata, és nincs több millió Ft megtakarítása."

Az szuper, hogy te elfogadod, de nézd már a történetet egy pillanatra a születendő gyerek szempontjából!

Ha egy ilyen "bevállalós" anya mögött nem áll szuper, anyagilag is támogató család, akkor a legritkább esetben fejezi be a tanulmányait, ócska munkája lesz, amiből gyerek mellett, egyedül, ingatlan nélkül sose lesz értékelhető megtakarítása.

Az albérlete is putri lesz mert jobb helyekre gyerekkel pláne egyedülállót ritkán engednek, meg amúgy se engedheti meg magának. Vagy ha "szerencséje" van, nyomoroghat a gyerekkel egy szobában szülőknél.

Az apa többnyire fölszívódik;, szűkül azoknak a köre, akiből az anya gyerek mellett párkapcsolatra válogathat, és általában nem az iskolázott, jó állással, támogató szülőkkel rendelkező fiatal férfiak akarják a más gyerekét nevelni.

Semmirekellő mostohaapák váltják egymást a gyerek mellett, vagy ha együtt is marad a pár a "becsúszott" gyerek miatt, az ilyen kényszerű együttélésekből lesznek a mérgező kapcsolatok.

És többnyire ez a forgatókönyv. Nem a lassú gyarapodás, amit te leírtál, hanem létezés, túlélés egyik napról a másikra. A gyerek csak azt hallja végig, hogy erre nincs pénz, meg arra, az osztálytársai kiközösítik a topis ruhái miatt, meg hogy nincs pénze velük programokon részt venni. Minden szempontból nehezebb az ilyen "bevállalós" anya gyerekének az élete.

Pontosan tudom, miről beszélek, mert az én anyám is "bevállalt" az alkoholista apámtól, aki aztán soha felénk se szagolt, gyerektartást alig fizetett, és ott nyomorogtunk a nagymanámnál, aki eleve nem támogatta, hogy anyám szüljön az apámtól, tehát gondolhatod, milyen volt a hangulat. Vagy időnként összejött pár évre valami lúzerrel, akit még borzalmasabb volt elviselni.

Amikor meg leérettségiztem, az épp soros lúzer közölte, hogy nem óhajtanak tovább eltartani, itt az ideje, hogy elhúzzak dolgozni és elkezdjem támogatni őket. Anyám meg, aki rá volt szorulva a fizetésére, csak nagyokat bólogatott.

Na ezért vezetném be a kötelező megtakarítást a gyereknek, hogy ezek a "bevállalósok" ne ereszthessék szélnek üres kézzel a gyereküket, ha felnő.

2020. nov. 10. 15:15
 38/39 anonim ***** válasza:
31%
Ki mit lát maga körül...én azt, hogy értelmes embereknek hamarabb jött picit a gyerek, de vállalták és alkalmazkodtak a helyzethez, majd pár éven belül jött a tesó mindenhol, immár tervezetten. Én nem akarok semmi mellett kampányolni, nem vagyok abortusz ellenes, de szerintem fontos, hogy ne legyen ez államilag szabályozva. Ugyanezt gondolom az abortusz tiltásáról is. A nők méhe tabu, aki kapartatni akar, kapartasson, aki pedig meg akarja szülni, annak is legyen joga ehhez. Normális szülő gondol előre, megtakarít a gyereke számára, aki pedig idióta, az gazdagon is idióta. Ott az én anyám szar példának, akinek jó állása volt, kapott nagyon magas gyerektartást utánam, de egy fillért nem költött rám soha, mert nem voltam neki fontos, szépen elpiált mindent. Ezzel szemben a csóróbb barátaim megkaptak mindent akkor is, ha a szülők beleroppantak. Most akkor én is itt írogathatnék, hogy államilag tiltsák be a függőknek a gyerekvállalást, illetve kössék pszichológiai alkalmassághoz, plusz vegyek el a jogot felnőtt embertől, hogy eldöntse, hova teszi a pénzét, hogy és milyen mértekben támogatja a gyerekét. Értelek is, mert borzasztó lehetett így felnőni, nekem is az volt. De ezek egyéni sorsok, amikre nem lehet ráhúzni egy egységes szabályt. Sajnos nem midnenki egyformán indul az életben, kötelező megtakarítás ide vagy oda.
2020. nov. 10. 15:36
 39/39 anonim ***** válasza:
75%

Jó, ha te is érted, miről beszélek, igazából miről vitatkozunk?

Sem kötelező abortuszról, sem betiltásról nincs szó (ez úgyis kivitelezhetetlen), de kötelező megtakarításról lehetne.

Aki normális szülő, az úgyis gyűjt a gyerekének ennél többet is, aki meg tehetségtelen, alkalmatlan és önző, és csak azért lesz gyereke mert neki "kell", facebook-ra cukiskodni, legalább meg lenne így egy kicsit rendszabályozva.

Persze, mindenki döntse el maga, milyen mértékben támogatja a gyetekét...Többet adni nem lenne tilos, a nulla támogatás adását viszont fel lehetne számolni.

2020. nov. 10. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!