Ezek után beszámolnál neki a sikereidről, terveidről?
Unokahúgom 2 évvel fiatalabb nálam. Évek óta érdekes a kapcsolatunk de próbálok hozzá rendesen állni. Az a helyzet hogy ha valamiről mesélek neki, hogy pl milyen tanfolyamra szeretnék menni vagy valahova el szeretnék látogatni majd mert tök jó hely akkor ő is elmegy oda direkt.
Elvégeztem egy műszempillás tanfolyamot, nem is vele közöltem csak kitettem storyba, erre egy hónappal később büszkén az orrom alá dörgöli, hogy ő is megcsinálta..
Tök fura mert veszek egy ruhát és nem sokkal később rajta is meglátok egy ugyanolyat. Évek óta már nagyon sok ugyan olyan vagy hasonló ruhánk, dolgunk van.. Már teljesen kikészülök ezektől a szokásaitól.
De mivel a rokonom ezért nem lehet semmit eltitkolni előle mert ha nem én akkor majd a rokonok elmondják neki és ugyan azokat az álmokat megvalósítja amik az én álmaim.
Mit lehet egy ilyen emberrel kezdeni? Miért csinálja ezt?
Példaképnek tekint. Egy bizonyos fokig nincs ezzel semmi baj. Idővel tud bosszantó lenni. Nekem ugyan nem rokonom, hanem egy barátnőm volt ilyen közép iskolában.
Általános iskolába is együtt jártunk, még oviba is. Aztán közép suliba is egy osztályba, örültünk amúgy neki, mert legalább mi már régóta ismertük egymást. Aztán egyszer csak elkezdett fura lenni. Ha vettem valmait, ő is vett. Elkezdett ugyan olyan stílusú ruhákat hordani, ugyan olyanra festette a haját mint az enyém, amúgy szőke volt és feketére festette, egyszer mondtam, hogy a csizma ami rajtam van kicsit szorít, erre ő egyből mondta, hogy majd ő megveszi tőlem. Én sose sminkeltem mert nem bírja a bőröm, ő eleinte nagyon sokat, aztán le állt vele mondván, hogy neki is jobban bejön ez a természetesség. Majdnem úgyan olyan szemüveg keretet vásárolt mint ami nekem volt... Szóval a végén úgy éreztem magam mintha egy kicsi klón ülne mellettem mindig.
Pár évre rá, miután befejeztük a sulit és már nem tartottunk a kapcsolatot láttam a facebookon, hogy van egy jó barátnője, és mit ad isten egyforma a hajuk (most vörösre festette) , a stílusuk stb. Szerintem neki ez a hobbija, hogy úgy néz ki mint akivel jóban van.. Vagy nem tudom. Elég fura
Plusz egy voks a szivatós válaszolónak. Ha elég gyorsan reagál az uncsid, elég csak pár órára valami fake fotót feltenned (akár mások számára nem látható módon), és lecsap rá, mint gyöngytyúk a t.konyra.
Terjeszthetsz álhíreket, hadd majmolja azt, amit te véletlenül sem akarnál.
Beszélgetnék a rokonokkal is arról, hogy észrevették-e, mit művel, és vajon normális-e ez alapján.
Sajnos én biztosan durvákat is beszólnék neki, mielőtt megsajnálom és terápiára küldeném...
Szerintem fogalma sincs róla, ki is ő valójában, őt mi érdekli, hogyan tudna vonzó lenni és elhinni, hogy ő is érdekes lehet mások számára, csak mernie kellene megismerni önmagát.
Ez az infantilis, egyszerűbb út, hogy kontroll nélkül majmol valakit, aki szerinte sikeres, példaképnek tekinthető.
De ez csak a háttér, ettől még neked rossz, és nem vagy köteles elviselni a tüneteit annak, hogy ő identitás-válságban van, továbbá neked is jogod van creepy alakok nélkül élni. Úgyhogy lépj valamit ezek közül sztem.
Örüljön, aki nem érti. Való életben ez nagyon ijesztő tud lenni. Ez konkrétan stalking szerintem. Nekem egy ismerősöm volt ilyen. Külsőre nem utánzott, de fokozatosan mindent lekopizott amit csináltam. Tanfolyamok, nyelvek, pályázatok, munka. Megjelent helyeken, amikről csak elejtettem egy-két szót, hogy hova megyek. Egyszer csak mindenhol ott volt, az életem különböző területeire rátelepedett. Egyszer külföldre is utánam jött, de sikerült elkerülnöm, viszont emiatt lemaradtam programról, csak hogy el tudjam őt kerülni.
Ijesztő, nyomasztó volt egy idő után nagyon. Nehéz volt kiiktatni az életemből. Gondolom, most mást boldogít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!