A pap jófejségétől függ a templomi esküvő, ha nincsenek meg a feltételek?
Figyelt kérdés
Párommal csak keresztelve vagyunk(római katolikusok), és ennyi. Ha jól sejtem kell még néhány feltétel, hallottam a bérmálásról például..
Kötelező dolgok ezek vagy kikerülhető?
2020. szept. 30. 11:52
21/32 anonim válasza:
Gondolom jön a pulya, azért kellett gyorsan a polgári, fel lehessen venni a CSOK-ot meg a babavárót...
22/32 anonim válasza:
jaj de nagy vallásosak vannak itt, isten fizeti a számlákat???
24/32 anonim válasza:
Hát ha ráadásul egy besikerült terhesség miatt kellett kapkodva összeházasodni, akkor végképp nem értem ezt a templom mániát :D Ünnepeltetni akarod magad? Oké, csináld, de minek ehhez a templom? Cáfoltad azt, hogy a háttér meg a külvilág felé közvetített üzenet miatt akarod, de most sem írtad, hogy vallásosak lennétek... :) De mindenki azt csinál amit akar, "kerüld ki" a kötelező dolgokat, aztán jó mulatást a színjátékhoz.
25/32 anonim válasza:
Én csak azt nem értem ha annyi ember vérkatolikus vagy vallásos lenne mint itt beszólogat akkor miért ugyanazt a 6-7 idos nénit látom kijönni a templomból vasárnaponként ? Akkor miért nincsenek zsúfolásig telve a templomok? Jah mert nem járnak ők sem csak a szájuk nagy 😊
26/32 anonim válasza:
Nálunk zsúfolásig van fiatalokkal.
27/32 anonim válasza:
Helyileg merre ? Nem kell konkret hely csak környék. Tényleg kivancsivà tett.
29/32 anonim válasza:
Papfüggő, meg plébániafüggő. Nálunk is dugig van a templom (Budapest, Mátyásföld, Szent József plébánia). Persze a vasárnapi misére gondolok, hétköznap kevesen járnak. Van a közelben másik templom, ami amúgy még nagyobb is, na az kong.
Pécsett nagyon sok templom van, és eléggé vegyes, hogy melyikbe mennyien járnak. Mivel annyira nem hatalmas hely, a legtöbbeknek van választása, hogy a neki tetsző misére menjen.
30/32 anonim válasza:
Városon belül 3 helyen laktam eddig, 5 templomban jártam/járok rendszeresen, dugig van mindegyik. Persze,ha peremterületre jár az ember, ott nem lesznek sokan. Mindent be lehet bizonyítani, minden attól függ, mit veszünk alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!