Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom tovább. Mégis mi a...

Nem bírom tovább. Mégis mi a francot tehetnék?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Az egész családom utál...De kezdem az elején. 8 éves koromban meghalt az apám, és 15 éves koromra sikerült végleg feldolgoznom. Az általános iskola 8 éve alatt háromszor váltottam iskolát, mert valamilyen okból kifolyólag számkivetett voltam, utált minden osztálytársam. (mai napig nem bírok rájönni, mi a fenéért nem bírtak elviselni) Kilencedikes koromban magántanuló lettem, mert nem bírtam tovább, hogy megvertek, és megaláztak. A testvérem azóta értelmi fogyatékosként kezel. Az anyám szintén, és megmondta, nem hajlandó elindítani az úton. 16 éves vagyok, könyörgöm! Inkompetens vagyok, nem iratkozhatok ki-be egyik suliból a másikba. Mostanra úgy érzem, semmi sem állítana meg abban, hogy megvalósítsam az álmaimat, de nem tudom, honnan szerezhetnék támogatást. Fotózok, nincs fényképezőm, könyvb_zi vagyok, és nem kaphatok meg olyan könyveket, amik a szellemi fejlődésemet segítenék elő. Pedig összesen 4 könyv hiányzik a könyvtáramból. Anyám tegnap megtépett, mert 2 hónapja elveszítettem a szüzességemet, és amikor szerdán itt volt a barátom, akivel 10 hónapja járok, kiszakadt az óvszer. Nem tudom azt sem, hat-e egyáltalán a tabletta. Volt már öngyilkossági kísérletem is, többször elszöktem az itthoni állapotok miatt. Budapestre szeretnék suliba járni, de az anyám nem enged el, nem enged el erről a helyről, ahol életem legborzalmasabb éveit éltem át. Nem bírok itt maradni. Budapesten van egy rokonom, akitől mindent megkaphatnék, könyveket, fényképezőt, sulit...Mit tegyek?
2010. aug. 7. 07:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Megdöbbenve olvastam végig amit írtál.Apukád halála miatt őszinte részvétem. Nekem az édesanyám halt meg. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de anyukád nagyon csúnyán viselkedik. Mi az, hogy soha nem védett meg? A lánya vagy,kötelessége lenne megvédeni.A tesód meg egy p@raszt...A rokonodhoz nem tudnál menni? Ez így nem állapot...Azt ajánlom, hogy ha van a sulidban iskola pszihológus, azt keresd fel. Kitartást kívánok.
2010. aug. 7. 08:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy kitartást kívánsz. Sajnos az iskolámban nincs pszichológus, nem is voltam ott azóta, amióta tavaly a magyartanárom megbuktatott görög irodalomból, és megalázott 20 ember előtt. Maximum az átiratkozás miatt megyek majd be. Csak félek nagyon, hogy abba a suliba, ahová menni akarok, nem fognak felvenni. Pedig akkor Budapesten lehettem volna, és nem emlékeztetne minden arra a rohadt 8 évre. Nem tudom, mit tehetnék, kétségbe vagyok esve.
2010. aug. 7. 08:17
 3/12 anonim ***** válasza:

Probálj meg szót érteni az anyukáddal!! Legyen Ő az utolsó remény!! Nagyon sajnállak!!

De lehet valamit nem csinálsz jól,vagy azért utálnak mert jó tanuló vagy (osztálytársak)

De hidd el hogy most rossz de jobb lesz!!

Nagy leszel és saját lábadra álsz

2010. aug. 7. 08:20
 4/12 A kérdező kommentje:
De az még 2 év...És addig nem tudom, el bírom-e viselni az itthoni állapotokat. Sokszor kajára sincs pénzünk, tegnap este az anyám berúgott, sértegetett, a következő percben meg puszilgatott, és aludni sem hagyott. Nagyon szeretnék Budapesti suliba járni, de nem tudom, ki segíthetne...Ki vagyok borulva...
2010. aug. 7. 08:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem menj be a családsítőhöz, ők tudnak neked segíteni. Főleg, hogy anyád iszik...ők kiszakíthatnak a környezetből, mert nem biztonságos. De, hozzáteszem, hogyha ők tudnak is segíteni akkor is kell a pesti rokontól egy nyilatkozat, hogy befogad és vállalja érted a felelősséget.
2010. aug. 7. 08:29
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Ez most nem fog tetszeni, de egy kicsi hiba biztosan van benned is. Nem hiszem azért, hogy édesanyád ok nélkül viselkedik így. Nem lehet, hogy problémás voltál? Év ismétlések vagy lógás drog alkohol??? Sztem ha elmenekülsz, akkor megfutamodsz. Mutasd meg neki, hogy te már másképp gondolod, és mond el ezt minden nap. Üljetek le beszélgetni, napról napra egyre többet és többet. A problémák megoldhatóak, csak kommunikációra van szükség. Anyukád most lehet csalódott benned, mert minden szülő tökéletes gyerekre vágyik, ami persze nincs, veled viszont 16 éves korodig az átlagnál kicsit több probléma volt.
2010. aug. 7. 09:12
 7/12 anonim ***** válasza:
32%
Most olvastam el csak, hogy anyukád alkesz. Ez esetben azt mondom, hogy talán neki is szüksége lenne a te támogatásodra. Sőt! Mivel apukád már nincs veled (az enyém is meghalt, mikor 6 voltam.) már csak anyud van neked. És legyen akár milyen akkor is az anyukád. Nem tudhatni milyen lelki sebei vannak, a korai özvegység miatt. Sztem próbálj vele beszélni, habár nem tom mennyire hallgat rád, és ő legyen az első akinek segítséget kerestek. Ha javul a helyzet akkor pedig beszélgess vele sokat, az előbbi válaszomban említett módon.
2010. aug. 7. 09:16
 8/12 anonim ***** válasza:

valami iránti függőség sajnos nem egy olyan dolog, amit csak úgy zsipsz-zsupsz kibeszélünk magunkból. ezt EGY ANYÁNAK egy magának kéne ésszel felérnie, hogy nem megoldás, de ha ő sem akarja, akkor az úgy nagyon nehéz. számtalan barátom családi kapcsolatait tette tönkre az alkohol és nem tudtak ellene semmit sem tenni. az én apám is ivott és néha még most is. sok sírás-rívás volt és eljutott a tudatáig, hogy nem csak magát teszi tönkre: minket is.

Azonban arra valóban kíváncsi lennék, hogy mégis milyen okból kifolyólag történtek a kérdezővel ezek a rossz dolgok? ok nélkül nem utálnak, nem bántanak sem otthon, sem máshol. előzménynek kellett lennie. ????

egyébként én is azt tanácsolnám, hogy ha lehet akkor költözzön el otthonról, de csak ha már tényleg nem tudta másképp megoldani ezt a problémát. meg kell próbálni, hátha! :)

2010. aug. 7. 09:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj be a családsegitőkhöz, a helyi önkormányzatnál megmondják, hova kell fordulnod pontosan. Ha van rokonod, aki szivesen foglalkozna veled, és te is laknál vele, nem hiszem, hogy lenne probléma, mivel a gyermekelhelyezési perekben is 16 évesen már maga dönt a gyerek, melyik szülővel marad. De járj utána. A helyesirásodból és a stilusból itélve semmi gond nincs veled, ne hagyd magad, mutasd meg, hogy tudsz bánni az életeddel, kitartást!
2010. aug. 7. 10:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Halottál már a könyvtárról?Ott több,mint négy könyv van...

Álmodozás helyett tanulj.Én se vennék fényképezőt a lányomnak,ha 16 évesen megbukik az elsős irodalomanyagból.

2010. aug. 7. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!