Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarom, hogy párom sógornő...

Nem akarom, hogy párom sógornője eljöjjön hozzánk, hogy akadályozzam meg?

Figyelt kérdés
Nemrég vettük meg a saját lakásunkat, két hónapja költöztünk be. A párom testvére felhívott minket, hogy hamarosan eljönnének látogatóba. A testvért nagyon szívesen látnám, viszont a feleségét ki nem állhatom, és még finoman fogalmaztam.

2020. szept. 11. 08:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%
Lekoppinthatatlan ha a párja viszont jön. Már biztos előre dörzsölgeti a tenyerét, hogy miket mondjon, mit húzzon le. Sajnos vannak ilyen emberek. Az előttem szólóknak igaza van, ez a ti házatok, kompromisszumra van szükség, így én a helyedben vendégül látnám a párom miatt, viszont megmondanám neki, hogy amint elkezd b*ziskodni nem fogom elhajtani, mert az modortalanság (lássa kivel van dolga) csak lealázom mindenki előtt. Így a párod is vállal kompromisszumot.
2020. szept. 11. 10:24
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

Miért kell étellel várni?

Ebédre vagy vacsorára szól a meghívás?

Mert egyébként veszel sós és édes aprósütit, kávé, ásványvíz, valami üdítő és szevasz!

Egy pár esetén bunkóság csak az egyiket meghívni, kivéve, ha volt már közöttetek a sógornővel komoly, megbocsájthatatlan cirkusz, mert akkor érthető.

Én mindkettőt meghívnám, - "Gyertek el...!" - és ha bunkón viselkedik, nagyon FINOMAN, de határozottan visszautasítanám - hogy mindenki számára látsszon a kettőtök közötti szintbeli különbség - és legközelebb már nem hívnám.

2020. szept. 11. 10:45
 13/27 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is hasonló volt a szituáció, új otthon, sógornő elviselhetetlen. Úgy volt, hogy nem jön, erre meglepetés, csak eljött. Húzta a száját mindenen, jaj de hosszú volt az út, jaj de meleg van, mindenen nyafogott, mintha valami mádám lenne. A szegénységből jött fel pestre, ette az ideg, valahogy muszáj volt játszania az eszét. A férjem mondta, hogy ha csak egy bunkót is szól a nő, meg elkezd veszekedni meg kiabálni, biztos hogy elküldi. Hát ez meg se mukkant, kint duzzogott meg jött-ment a kertben hozzánk se szólt. Azért elég ciki szerintem, hogy hozzánk jön, és se puszi se pá. Mi annál inkább normálisak voltunk vele, had egye az ideg, igen nézz körül, kvajól nézünk ki hát igen, kérsz kávét, mit kérsz bele? Végig nagy nyájasan. Hisz mi vagyunk otthon. :D A mi kedvünket ne rontsa el. Ígyis beárnyékolta a napot nézni a finnyogó fejét, sok a gondjuk és a férjemet is bele akarták keverni, mi meg nem hagytuk, aztán ez nem tetszett nekik. Nyújtod a fél karodat és az egész kell, meg még a lábaid is. Hát persze, hogy nem! Mindenkivel összeveszik, sógorom meg mindenkitől védi, nem lát át a rózsaszín ködön. Szomorú, de mindenki a saját életének kovácsa. Te húzd ki magad, legyél büszke, idegesítsed nyugodtan, hogy boldog vagy, nem élsz vele, annak örülj, a többit ki lehet valahogy bírni 1x-1x.
2020. szept. 11. 10:48
 14/27 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell itt nagy főzőcskézést meg vendéglátást rendezni, mondjátok meg hogy nektek csak délután jó, menjenek át egy kávéra aztán kész.
2020. szept. 11. 11:01
 15/27 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is, kávé-süti kombó bőven elég.
2020. szept. 11. 11:06
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem, miért baj NEKI, hogy pl. a te lakásod nem az ő ízlése. Ezt kellene tudatosítani benne, hogy itt ti laktok, a te ízlésed. Ha meg a kaja nem tetszik neki, akkor mondd, hogy legközelebb ti látogatjátok meg őket, hogy megtudd, milyen kaját szeret. Ne menj bele csatározásokba, légy nyugodt.
2020. szept. 11. 11:13
 17/27 A kérdező kommentje:

Nem dobhatom ki, bármit csinál, ez a dühítő. Mert ha nyíltan egymás ellen fordulunk, akkor a párom meg a testvére között problémák lesznek, és ezt nem akarom. A tesója ugyanis nagyon normális, kedvelem eléggé, de a kétszínű feleségétől a falra mászok. Én tűrök, tűrök, de annyi kétértelmű megjegyzést, fintort meg pofavágást nyeltem le eddig tőle, hogy már nem bírom tovább. Ismerem magam, és félek, hogy ha megint ezt csinálja, robbantom a bombát.

Az jó ötlet, hogy megkérdezem a párom tesóját, hogy mit szeretnének enni, csak ismerem már mint a rossz pénzt, belekötne még akkor is ha sztárszakácsot hívnék el a konyhánkba főzni, csak azért mert tőlem kapja. Ehhez már nincs elég idegrendszerem.

Ebédidőben jönnek. Nyilván nem hívjuk csak a pár egyik tagját, igazából nem szükséges meghívni őket, pároméknál elég közvetlen a viszony. A tesója kíváncsi a lakásra, tehát egyértelmű hogy jön, a felesége meg követi mint a kiskutya.

2020. szept. 11. 11:15
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha beleköt, akkor ne kérdezd meg, mit enne. Eszik amit kap. Vagy nem eszik. Nálunk is van sznob rokon, aki forgatja a szemét, hogy el sme tudja képzelni, hogy tudnak az emberek felkelni minden nap és reggelre beérni dolgozni, na ilyen szint. Meg hogy bírnak megélni ennyi pénzből (mint mi). Alig sértő. Ha gyakran jönne, ki sem bírnám.
2020. szept. 11. 11:20
 19/27 anonim ***** válasza:
95%

A párodra és a testvérére tekintettel akivel jóban vagy szerintem egy alkalmat el kell viselni. Mert ez a párod otthona is. Ha a nő beszól valamit ami neki nem tetszik udvariasan de határozottan megmondod hogy neked így tetszik. Ennyi. Ha ebédidőben mennek messziről én márcsak a két fiú miatt megvendégelném őket. Nem kérdezném meg hogy mit akarnak enni, csak azt hogy esetleg van-e valami étel intoleranciájuk. Húslevest pl nem nagy ördöngösség megcsinálni. Másodiknak pedig valami egyszerűen elkészíthetőt pl húst sütőzacskóban sütve (gyakorlatilag semmit nem kel csinálni vele csak megfűszerez i) valami körettel.

Ne hagyd hogy elhomályosítson a gyűlölet, azt gondol a nő amit akar, de ez a párodrol is szól nem csak rólad. De ha nem ízlik neki a fősztöd akkor megmondod hogy te így csinálod mert ti így szeretitek. Pont. Ne hagyd hogy felülkerekedjen.

2020. szept. 11. 11:28
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem a párod meg a testvére miatt bírd ki, főleg ha úgysem találkoztok gyakran.

Ha beszól valamit vagy célozgat akkor vágj vissza, de csak finoman hogy ne te kerülj ki a végére rosszul.

Pl. megszólja a kaját, akkor mond meg nyugodt hangnemben hogy te meg a párod nagyon szeretitek.

Megszólja a lakást, megmondod hogy ti így képzeltétek el és nagyon örültök hogy sikerült megvalósítani végre.

Szóval így 'rákontrázni' hogy azt lássa nem tud felhúzni és ettől valószínűleg ő fogja rosszul érezni magát hogy nem jött össze neki

2020. szept. 11. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!