Hogyan vegyem rá a fiamat, hogy elolvassa a kötelező olvasmányát?
azt semmiképp nem tartom jó ötletnek,hogy megírd helyette,vagy filmben nézzétek meg - mert ebből csak azt tanulja,hogy minek megcsinálni a feladatot,majd megoldódik az valahogy. Igenis olvassa el, tényleg kicsit lányos könyv,de nem olyan hosszú, ki lehet bírni. Én is olvastam olyan kötelezőt,ami nagyon nem tetszett,de hát el kellett olvasni és kész.
Motiváció a jó megoldás szerintem. Például nekem anyum azt mondta egyszer,ha elolvasok 5 könyvet egy hónap alatt,felemeli a zsebpénzem - és elolvastam :) mindbe belekérdezett,biztos ami biztos és megkaptam a zsebpénz-emelést :)
Te is próbáld valamivel motiválni - például amit egyik válaszoló irt,h minden 20. oldal után valami kis ajándék,az jó ötlet szerintem. Aztán majd vegyél neki olyan könyveket,ami érdekli,hogy megszeresse az olvasást.
látom többen is írták az ajándékozást.. szerintem nem jó ötlet azért ajándékot adni, amit meg KELL hogy csináljon. jelen esetben, hogy elolvassa a könyvet.
hallottam egy kisfiúról, akinek az anyja minden elolvasott OLDALÉRT 100 forintot (!) ad. és még büszke is erre.
inkább el sem mesélem hogy milyen a fiú személyisége és a lelkivilága már most..
valahogy meg kell vele értetned, hogy vannak ezek a fránya "muszáj dolgok" és hogy ennek a könyvnek a kiolvasása is ide sorolható.
Köszönöm!
Megbeszéltül vele, hogy elvisszük horgászni egy szuper helyre, ha időben kiolvassa. Eddig lelkesnek tűnik.
(Bár egyébként is tervben volt a nyár végi horgászat, csak ő nem tudott róla eddig... :)
A film nagy hiba!!! Nem szabad rászoktatni arra, hogy ááá majd megnézem filmen!!! A jutalmazás sem!!!Nehogy pénzt adj neki, mekkora baromság!Akkor sem ad neki az ember, ha megírja a házit, se csokit. Ez a kötelessége és kész.
Szerintem aranyos, hogy a kérdező játékosan fogja meg végül a kisfiát, de maga a gyerek hozzáállása kicsit problémás...olyan nincs, hogy NEM (értem ezt házira, sulis tanulnivalókra). Ez most kicsit drasztikusnak tűnhet. hát engem így neveltek és örülök neki. szigorúak voltak, nem volt tv, számítógép, de olyan könyveket és csodákat fedeztem fel, amit ma sok gyerek soha sem fog. és amúgy a legtöbb kötelező tök jó!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!