Fiatalon lettem anya. Most ez akkora baj? Tegezzenek, vagy magázzanak? Mi a helyes szerintetek?
én utálom, ha magáznak, és ki is kérem magamnak rendre, ha véletlen csókolomot köszönnek a gyerekeim barátai, osztálytársai. (35 vagyok)
tegezve is meg lehet adni a tiszteletet, ugyanakkor magázva is el lehet küldeni valakit az anyjába..
A legidősebb unokám olyan idős,mint te! Az ő barátaiknak is megengedem,hogy tegezzenek. Természetesen csak azoknak,akik állandó barátok.
Ma már ez elfogadott dolog.Különben is,ha valaki neveletlen,szemtelen,nem illemtudó,akkor is viselkedhet bun kó módon,ha magáz valakit. Régen volt egy mondás: nincs különség,ha azt mondják neked,hogy maga marha,vagy te hülye vagy. Mind a kettő egyformán sértő.
"tegezve is meg lehet adni a tiszteletet, ugyanakkor magázva is el lehet küldeni valakit az anyjába."
ez nagyon igaz, tetszett:)
Sőt, nekem sokkal "tiszeletre méltóbb" ha a felnőtt, mondjuk haverom édesanyja ezzel tulajdonképpen kifejezi hogy ő egy szinten kezel mint beszélgetőpartnert. Sokkal bizalmasabb.
21:44
Miért érdekel?Ez volta kérdés?Amúgy azért mert teherbe estem, és nem akartuk elvetetni.A mai napig együtt vagyunk az apjával, a másoddiplomámat csinálom, van 5 szobás házunk, kocsink, hitelünk meg nincsen.Ha még valami érdekel, ami nem a kérdéshez kapcsolódik, arra is szívesen válaszolok.
De hogy baj.Nekem az a rossz,hogy nem mindenkit tudok tegezni akik fölajánlják,pl:párom(25) anyukáját(45) nem tudom tegezni.Nem tudom miért.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!