Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek én reagálom túl,...

Szerintetek én reagálom túl, vagy tényleg nem ismernek??

Figyelt kérdés

Sziasztok. Most volt nemrég a szülinapom. A férjem családjával ma ünnepeltük. Korábban megkérdezték (végre) hogy milyen ajándéknak örülnék. Én egy tésztafőző edényt kértem. Sima egyszerű, nem drága szürke edényt. Erre rendeltek egy, szines csilicsálé tésztafőzőt, amihez van pároló is (ami nekem már amúgy is volt).

Erre a férjem intézett nekem egy tortát, persze gyümölcsöset, amiket én nem is szeretek. Rosszul érzem magam miatta, mert olyan érzésem van, mintha nekem nem lenne jó semmi. De 6 éve vagyok a családban, ebből 5 éve velük élek és úgy érzem egyáltalán nem ismernek.

Én túlzom el ennyire vagy joggal érzem azt, hogy nem figyelnek rám?

2020. aug. 23. 18:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Jól értem, hogy 5 éve élsz a párod szüleinél?

Ha ennyire nem tetszik, akkor szólj, hogy ha tudják cseréljék vissza.

2020. aug. 23. 18:40
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Kerdezted a ferjed, miert gyumolcsoset vett neked, ha nem is szereted?
2020. aug. 23. 18:41
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
Miért nem örülsz?
2020. aug. 23. 18:43
 4/16 anonim ***** válasza:
33%
Uh elég gázok. Akkor inkább ne vettek volna semmit ha ennyire nem tudják mit szeretsz. Ez őket is minősíti hogy ennyire nem figyelnek rád. Bezzeg gondolom te is olyan típus vagy aki ha meghallja 2 hónappal szülinapjuk előtt hogy mit akarnak, te megjegyzed. Meg érted ha aztán veszel egy tészta főzőt amit szerettél volna és meglátják, utána meg jönnek a baromsággal hogy amit ők vesznek az nem jó -,-
2020. aug. 23. 18:47
 5/16 anonim ***** válasza:
47%

*Korábban megkérdezték (végre)

Ez döbbenet, felnőtt ember esetében.

2020. aug. 23. 18:54
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
8 éve vagyok a párommal. Ha a barátnőm nem mondja meg konkrétan mit vegyenek (mert amúgy én mindig mondom, és így is gondolom, hogy semmit), akkor olyan baromságokat vesznek a szülei ami elképesztő. És hozzátenném drága baromságokat. De én úgy vagyok vele, hogy próbálkoznak, kedves tőlük, kb. ennyi.
2020. aug. 23. 19:04
 7/16 anonim ***** válasza:
58%
Te túlzod el.
2020. aug. 23. 19:23
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
A férjed szüleinek ajándékát egyértelműen te reagálod túl (sőt eleve rosszul). A férjedtől 5-6 év után azért elvárható, hogy tudja, hogy túrótortát, csokitortát, diótortát vagy gyümölcstortát szereted jobban. De szerintem ilyet simán meg is lehetne kérdezni. Az más kérdés, hogy szerintem itt is kiakadás helyett inkább pár nappal később mondd el neki, hogy milyen tortát szeretsz - hozzátéve, hogy köszönöd neki, hogy jót akart. Mert ugye azért mégiscsak a szándék az elsődleges.
2020. aug. 23. 19:26
 9/16 anonim ***** válasza:
84%

A férjednek súgd meg, hogy milyen tortát szeretsz, ahogy a #8 javasolja. Néha kis segítségre szorulnak az ilyesmiben. De persze jövő évig lehet hogy elfelejti, szóval én említeném neki, hogy a "sógorom" milyen okosat talált ki, beírt egy év múlvára a naptárjába emlékeztetőt, hogy milyen tortát szeret a felesége. (Kamu sztori, de hátha rájön, hogy neki is ezt kéne.)

Anyósék esetén pedig az a tanulság, hogy pontosabban meg kéne nekik mondani, milyen edényre vágysz. Az, hogy tésztafőző, lehet az is, amit szerettél volna meg az is, amit adtak.

2020. aug. 23. 19:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Vannak dolgok (pl. Teafőző) amiből akkor sem tudnám megmondani, hogy az ismerőseim milyet szeretnek ha 10 évig együtt élnénk. (Kivételes esetek, ha elotte is volt neki, és szerette csak pl. Eltörött akkor próbálnék hasonlót venni, vagy ha elotte pint olyan boltban jártunk volna, hogy rácsodálkozik egyre).

Így milyet vesz az ember? Azt amelyiket a legszebbnek találja, hiszen örömet akar szerezni. Ez vagy az lesz aminek ő is örülne vagy pl. ránézett ez milyen vidám fiatalos. (Meg ha a szemedben nem is az).

A torta nekem sem esne feltétlenül jól, biztos morognék magamban pár napot, de sajnos rá kelett jönnöm hogy a ferfiak(tisztelet a kivételnek) ilyen részleteket nem jegyeznek meg.

2020. aug. 23. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!