Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most ez komolyan kötelező?

Most ez komolyan kötelező?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, párommal fél éve együtt lakunk (ő 21 éves). Nemrég jöttünk haza egy 10 napos horvátországi nyaralásból. De persze a szüleim is szeretnének menni, de én mondtam nekik, hogy a párom nélkül nem! Ebből lett egy nagy családi botrány, hogy mi az, hogy én nem vagyok velük képes menni, meg persze kibukott, hogy utálják őt, meg kaptam mindenfélét a fejemre. Mondtam nekik, hogy akkor sem megyek, menjenek el 3-an. Erre persze az jött, hogy olyan nincs, akkor ők se mennek sehová. Úgy volt, hogy most hétvégén lenne ez a kiruccanás, mert utána már nem tudnak menni. Erre öcsém ma azzal jött, hogy 20-tól megyünk egy hétre. Nekem meg erről egy büdös szót nem szólt senki, de még most sem! Ha öcsém nem mondja, nem is tudok róla. Most komolyan, külön élek tőlük, persze vissza akarnak rángatni, de én meg nem szeretnék, (különböző okok miatt amit itt nem szeretnék részletezni), és akkor kötelező velük mennem? Miért nem tudnak elmenni ők külön? Hiába mondtam, hogy én itthon maradok a mamával, mert már 80 éves és így is fél, nehogy valami legyen míg nyaralnak egy hétig, de hát nem, hogy gondolok én ilyet, mit képzelek magamról? Örökké ez lesz, vagy mi? Annyira tanácstalan vagyok, párommal azon a hétvégén még el szerettünk volna menni valahová, de persze mikor ezt mondtam páromnak, azt mondta vagy megoldom, vagy akkor nem megyek vele, de ő elmegy (apukája is jön, aki 20 éve nem volt sehol és nem akarja miatta visszamondani, meg is értem, nem is vártam el). Most mégis mit csináljak? Valaki adjon légyszi tanácsot mert már annyira elegem van mindenből!
2010. aug. 5. 12:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nehéz életed lesz érzelmileg, ha nem tudod kizárni a lelkedből azt, aki érzelmileg zsarol.Az ilyen anyukától menekülni kell, minél messzebb.Csak az legyen fontos számodra, akivel le szeretnéd élni az életed.

71/F

2010. aug. 5. 13:15
 22/28 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet, de ennyire nem durvultak el a dolgok. Anyukám se szereti a páromat. Én már igazából nem is szeretek anyukámékkal nyaralni menni, mert annyira nem érzem magam jól velük. Így 2-3 napra szoktam elmenni velük valahova, de több időre nem. Amikor meg kérdezte, hogy nem megyek-e el velük 1 hétre valahova, mondtam, hogy felejtse el!

22/L

2010. aug. 5. 13:21
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy nyers leszek,de én sose értettem,hogyha valaki aki már felnőtt ember ,és a saját életét akarja élni miért nem teszi meg??

Miért kell ilyenekkel is foglalkoznia?

Az én szüleim sem különbek,sőt az anyám agresszív alkoholista akinek megvolt a véleménye a világról,és a mi szerepünkről..

Én az ő stílusából,és "nevelésükből" felnőttként nem kértem belőle..

Elköltöztem,és éltem az életemet.Eleinte én is hazajártam látogatóba,de amikor kezdték a szokásos hülyeséget,egyszerűen csökkentettem a látogatások számát..Akkor már csak hetente 1x mentem haza.Akkor sem változott semmi így már csak 2hetente egyszer mentem,majd havonta egyszer..Én megmondtam nekik,hogy külön élek,nem tartanak már el,és saját életem van amit én akarok irányítani..Ha elrontom akkor majd igyekszem jobbá tenni,de nem tűröm a beavatkozást..Apám értett szóból,és nem is szól bele az életembe.Anyám nem értette meg..Mivel nem akarok úgy élni mint te most,így a lehető legkevesebb alkalmakkor találkozom vele..De jobb is így..Mindenki saját maga alakítja az életét..Ha erre sem vagy képes,akkor miért csodálkozol,hogy irányítanak,hogy nem szállnak le rólad? Hiszen hogy megtehetik,és tudják,hogy még mindig hatással vannak rád,tényleg nem vagy még kellőképpen "felnőtt" ember..Állj a sarkadra és mondj nemet..Ha nem tetszik nekik,akkor csökkentsd a hazalátogatások számát..Ha másképp nem megy akkor menjetek messzebb a szülőktől..De éld a saját életedet,és ne azon sírj,hogy "jaj! a szüleim nem hagynak élni!!" Igen nem hagynak mert engeded...

2010. aug. 5. 13:29
 24/28 anonim ***** válasza:
81%

Most már csak egy kérdésre válaszolj, amit itt senki se ért: MIT FOGLALOKOZOL A SZÜLEIDDEL?

Nem akarsz menni: nem mész. Felnőtt vagy, önálló életed van, ennyi.

Sziveen olvasunk itt litániákat az életedről, de abszolute nem érthető, hogy ha te nem akarsz elmenni, akkor miről beszélgetünk?

Én is szeretem a szüleimet, külön élek, önálló életem van, de ha ők szeretnének valamit, én meg nem, akkor azt nyugodtan megtehetik: nélkülem. Nem vagy képes közölni velük, hogy nem mész, mert nem akarsz??? Hihetetlen, komolyan mondom.

2010. aug. 5. 15:06
 25/28 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nem közöltem? Sajnos már vagy 5x volt ebből veszekedés, mert én azt mondtam, hogy NEM. Ezért írtam már ki kérdést is. Talán ti tudtok rá megoldást, mert én már kifogytam. Egyszerűen semmivel nem tudok rá hatni, állandóan csak a balhé van emiatt, öcsém is majd elkezd megint úgy bőgni, hogy már hányni fog, mindig ez van, és ezért is én leszek majd a hibás...Hiába mondom azt, hogy vagy 5en megyünk, vagy mennek 3an, egyszerűen az rá a válasz, hogy akkor ők se mennek, és ha erre azt mondom, hogy akkor nem mentek, anyu elkezd bőgni, hogy ennyit ők nem kaphatnak, hogy elmennek nyaralni. Meg hogy olyan nincs, hogy én nem megyek velük. Megkérdeztem, hogy kötelező? Erre az volt a válasz, hogy igen az, mert ők a családom. És hiába mondom, hogy nekem a párom is a családomhoz tartozik, vele élek, ő tart el, erre az a válasz, hogy nem ő tart el, hanem ők (persze, valószínű...semmit nem adnak csak heti 1000 Ft-ot) meg mit képzelek ilyet mondani, hogy ő tart el. Meg hogy hányszor elmondta, hogy költözzek haza, de én meg nem költözök. Hát nem is fogok...
2010. aug. 5. 15:16
 26/28 anonim ***** válasza:

".semmit nem adnak csak heti 1000 Ft-ot)"

Na erről beszéltem..Egyszerűen te magad hagyod,hogy ezt tegyék veled,így meg is érdemled,hogy így jársz...

Minden nap hallgatod a hisztit ,és elfogadod az 1000 forintot is hetente..Akkor miért csodálkozol,hogy a markukban vagy??

Te tényleg nem vagy önálló hiába költöztél el..

Saját életedet akarod élni? Saját magad akarsz döntéseket hozni?

Akkor tegyél is érte valamit!!

1. Ne fogadj el pénzt.Még a heti 1000 forintot sem.Így nem fogják tudni a fejedhez vágni,hogy ők tartanak el..

2. Ne menj át hozzájuk.Egy kicsit szüneteltesd a kapcsolatot..Így talán felfogják idővel,hogy magad ura lettél..

3. Nem kell velük vitázni.Egyszerű NEM szó és kész.A többi az egyik füleden be a másikon ki...De ha nem jársz át akkor nem lesznek vitát...

De mivel erre valószínű,hogy nem vagy képes,és továbbra is igényled a heti 1000 forintjukat(mert ha nem ,már rég nem fogadnád el)

így továbbra is ilyen élményben lesz részed..

sok sikert

2010. aug. 5. 15:49
 27/28 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz. Viszont a páromtól illett volna még télen megkérdezniük, hogy tartoznak-e valamivel, amiért én ott lakok. Mert tulajdonképpen odakényszerültem, és ha már így alakult, minek költözzek vissza? Azért, hogy hallgassam a fikázást meg a balhézást? Mert nem csak velem balhéznak, hanem mindig valami miatt áll a bál. Beleuntam. Abba is, hogy öcsém semmit nem csinál csak a seggén ül. De ha szóvá teszem szintén én leszek leüvöltve, hogy nincs igazam. És ezt nem csak én látom így. Na mindegy.
2010. aug. 5. 16:15
 28/28 anonim ***** válasza:
Gondolom nem oknélkül költöztél a barátodhoz,és szerintem azért mész a ő családjához szívesen mert szeretet van és jó légkör ,sajnálom de a te családod egy hazugság ,egy látszat család,meg mi az hogy anyukád bőg öcséd hány érzelmi zsarolásnak tűnik nekem ez.És miért költöznél haza,Valószínű azt akarják hogy te is ebbe a látszatba élj?A boldog családi idiilbe kellenél te is otthonra ami igazából egy lufi család ami előbb útobb kiszokott pukkani és akkor jön a lavina és végre teljesen kiborul a családi sz*ros bili.De te ne várd azt,ne is menj a közelükbe ha jót akarsz magadnak.
2010. aug. 6. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!