Most ez komolyan kötelező?
Nehéz életed lesz érzelmileg, ha nem tudod kizárni a lelkedből azt, aki érzelmileg zsarol.Az ilyen anyukától menekülni kell, minél messzebb.Csak az legyen fontos számodra, akivel le szeretnéd élni az életed.
71/F
Nálunk is hasonló a helyzet, de ennyire nem durvultak el a dolgok. Anyukám se szereti a páromat. Én már igazából nem is szeretek anyukámékkal nyaralni menni, mert annyira nem érzem magam jól velük. Így 2-3 napra szoktam elmenni velük valahova, de több időre nem. Amikor meg kérdezte, hogy nem megyek-e el velük 1 hétre valahova, mondtam, hogy felejtse el!
22/L
Lehet,hogy nyers leszek,de én sose értettem,hogyha valaki aki már felnőtt ember ,és a saját életét akarja élni miért nem teszi meg??
Miért kell ilyenekkel is foglalkoznia?
Az én szüleim sem különbek,sőt az anyám agresszív alkoholista akinek megvolt a véleménye a világról,és a mi szerepünkről..
Én az ő stílusából,és "nevelésükből" felnőttként nem kértem belőle..
Elköltöztem,és éltem az életemet.Eleinte én is hazajártam látogatóba,de amikor kezdték a szokásos hülyeséget,egyszerűen csökkentettem a látogatások számát..Akkor már csak hetente 1x mentem haza.Akkor sem változott semmi így már csak 2hetente egyszer mentem,majd havonta egyszer..Én megmondtam nekik,hogy külön élek,nem tartanak már el,és saját életem van amit én akarok irányítani..Ha elrontom akkor majd igyekszem jobbá tenni,de nem tűröm a beavatkozást..Apám értett szóból,és nem is szól bele az életembe.Anyám nem értette meg..Mivel nem akarok úgy élni mint te most,így a lehető legkevesebb alkalmakkor találkozom vele..De jobb is így..Mindenki saját maga alakítja az életét..Ha erre sem vagy képes,akkor miért csodálkozol,hogy irányítanak,hogy nem szállnak le rólad? Hiszen hogy megtehetik,és tudják,hogy még mindig hatással vannak rád,tényleg nem vagy még kellőképpen "felnőtt" ember..Állj a sarkadra és mondj nemet..Ha nem tetszik nekik,akkor csökkentsd a hazalátogatások számát..Ha másképp nem megy akkor menjetek messzebb a szülőktől..De éld a saját életedet,és ne azon sírj,hogy "jaj! a szüleim nem hagynak élni!!" Igen nem hagynak mert engeded...
Most már csak egy kérdésre válaszolj, amit itt senki se ért: MIT FOGLALOKOZOL A SZÜLEIDDEL?
Nem akarsz menni: nem mész. Felnőtt vagy, önálló életed van, ennyi.
Sziveen olvasunk itt litániákat az életedről, de abszolute nem érthető, hogy ha te nem akarsz elmenni, akkor miről beszélgetünk?
Én is szeretem a szüleimet, külön élek, önálló életem van, de ha ők szeretnének valamit, én meg nem, akkor azt nyugodtan megtehetik: nélkülem. Nem vagy képes közölni velük, hogy nem mész, mert nem akarsz??? Hihetetlen, komolyan mondom.
".semmit nem adnak csak heti 1000 Ft-ot)"
Na erről beszéltem..Egyszerűen te magad hagyod,hogy ezt tegyék veled,így meg is érdemled,hogy így jársz...
Minden nap hallgatod a hisztit ,és elfogadod az 1000 forintot is hetente..Akkor miért csodálkozol,hogy a markukban vagy??
Te tényleg nem vagy önálló hiába költöztél el..
Saját életedet akarod élni? Saját magad akarsz döntéseket hozni?
Akkor tegyél is érte valamit!!
1. Ne fogadj el pénzt.Még a heti 1000 forintot sem.Így nem fogják tudni a fejedhez vágni,hogy ők tartanak el..
2. Ne menj át hozzájuk.Egy kicsit szüneteltesd a kapcsolatot..Így talán felfogják idővel,hogy magad ura lettél..
3. Nem kell velük vitázni.Egyszerű NEM szó és kész.A többi az egyik füleden be a másikon ki...De ha nem jársz át akkor nem lesznek vitát...
De mivel erre valószínű,hogy nem vagy képes,és továbbra is igényled a heti 1000 forintjukat(mert ha nem ,már rég nem fogadnád el)
így továbbra is ilyen élményben lesz részed..
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!