Hogyan kell intézni a befogadást? Kisfiam külföldön született, de jövőre hazamennénk végleg. Mivel az édesapjával nem vagyunk összeházasodva, ezért az anya, vagyis az én bejelentett lakcímemről kell kérnünk egy befogadó nyilatkozatot.
Nem igazán értem.
Elmondom én mit tudok.
Külföldön született gyermeknek a magyar konzulátuson kell (vagy otthon ) megcsináltatni a magyar papírjait. vagy is kell a születési anyakönyvi kivonat hivatalos másolata. meg pénzbe is kerül. de a konzulátus elmondja.
aztán végül is oda mész ahova akarsz. max ha kint hiányoznál, pl a gyámhivatalnak, akkor kérned kell (ez ha otthonrol költözöl ki a gyerekkel is) a gyermek külföldre vitelét, amihez azt kell felmutatnod, hogy lesz hol laknotok, megéltek valamiböl, ehez környezet tanulmányt is kérhetnek. ha a gyerek elég nagy megkérdezik akar-e menni. ennyi. de befogadó nyilatkozatrol nem hallottam.
ezt akkor hallottam mikor otthon albit bérelsz gyerekkel, és elvileg nem rakhatnak ki. ilyenkor a tulaj kér egy befogadó nyilatkozatot valami rokonodtol hogy ha téged ki kell raknia, legyen hova menned, és kirakhason.
A kisfiad nem magyar allampolgar, hanem annak az orszagnak az allampolgara, ahol szuletett?
A gyermek apja magyar allampolgar?
Csak azert kerdezem, mert olyan bonyolultnak tunik amit irsz. Gyertek haza, es kesz. Az a jo, hogy lesz utlevele legalabb, es azzal haza tudtok jonni. De miert kellene ez a befogadas? Kinek, miert?
Szerintem ne bonyolitsd ennyire a dolgokat. Ha hazajottetek, akkor itthon majd intezed amire szukseged van, de gondolom hogy ahhoz, hogy hol fogtok lakni, nincs szukseg. Vagy az apa nem engedi a gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!