Nagyon összevesztem anyukámmal! Azt mondja, hogy csúnyán beszélek vele meg hogy nincs hozzá egy kedves szavam! Ehhez hozzátartozik, hogy 30 vagyok és az utolsómat is nekik adnám! De ezek szerint ez sem jo?
Szia!
Sokszor a szülő és gyermek kapcsolata nem felhőtlen.Te úgy érzed mindent megteszel anyukádért.Független,hogy mennyi idősek vagyunk,szüleinkkel mindig tisztelettel kell beszélnünk,ennyit már csak megérdemelnek hiszen felneveltek,áldozatokat hoztak értünk.Ezért egy életen át hálásak lehetünk nekik.Nekünk kell gyermekeknek meghajolnunk elöttük mert mi gyermekük maradunk még 30 évesen vagy 50 évesen is.Ha azt mondja nem beszélsz vele kellő tisztelettel,akkor változtas a beszédeden,beszéded hanglejtésén.Mindent meg lehet beszélni,a sérelmeket is csak megfelelő hangnemben.Anyukád panasza nem más csak több figyelmet és szeretetet kér.Szeresd őt nagyon és tiszteld addig míg meg teheted mert ha már nem lesz akkor tudod meg mit jelent a hiánya,amit semmivel sem lehet pótólni.Sok gyermek nő fel árván anya nálkül és mennyire hiányzik egy életen át számukra az anyai szeretet.Adj hálát az égnek,hogy neked van.Sose feledd:az anyák egyik kezükkel simogatnak a másik kezükkel borzólnak.Nekem is van anyám és két húgom.A két húgomat mindig nagyon támogatja pedig nincsennek rászorulva,nekem nem igazán segít.Sosem vetem ezt a szemére pedig nagyon fáj.De mégis tisztelettel beszélek vele,mert az anyukám és mindig az lesz,még ha nem is érzem ezt igazán.Tarsd tiszteletben kérését,tedd boldoggá,légy a legjobb gyermeke,hogy büszkén nézhessen fel rád.Ő mindig szívén hordja sorsod és ha bajban lennél mindig számithatsz rá.Kérj bocsánatot tőle,minnél hamarabb békülj ki vele.Hajolj meg te elötte és ne törd meg őt azzal,hogy ő hajoljon meg elötted.
Próbálj beszélni anyukáddal, remélem sikerül.
Sajnos nem kap mindenki jó anyát, anyukám se kapott, és nagyanyám még mindig dedósként kezeli, már nem is megyünk hozzájuk, mert mindig csak a szidalmazást kapjuk akkor is, ha semmi alapja nincs, úgyhogy "szeretjük, de távolról". Van, akinek semmi nem elég jó, az ilyen emberek sajnos magukra maradnak, és azt mondom, hogy ha mindenkivel összeférhetetlenek voltak egész életükben, még a saját gyerekükkel is, akkor megérdemlik, és ne csodálkozzanak, a hiba az ő gépezetükben van.
Remélem, a te anyukád nem ennyire problémás, és meg tudod vele beszélni, talán várj egy kicsit, mert lehet, hogy most hirtelen még nem menne, egy picit le kell nyugodni a kedélyeknek, úgy talán könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!