Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni? Milyen...

Mit lehetne tenni? Milyen megoldások és lépések lehetnek?

Figyelt kérdés
Nos hárman élünk egy háztartásban (én, húgom, anyám). Én és anyám elvesztettük az állásunkat a járvány miatt. Anyám már dolgozik én még munkát keresek. Húgom egész egyszerűen nem tanul, nem dolgozik, nem látom rajta a szándékot hogy akarna egyáltalán. Néha-néha benyögi hogy el kéne menni. Kényszerbeteg, csak mondok valamit pl. egy átlagos ember megfürdik 5 perc alatt, ő neki ez 15 perc. Állandóan pocsékol, 2 percenként mos kezet. Pocsékol mint az állat. Pedig nem igazán tehetnénk meg. Az én fizetésem megy el a rezsire és az albérletre, muterom fizetése a kajára. Hiába veszekszek vele hogy spórolni kéne egész egyszerűen nincs önkritikája. Nem képes a hibáit beismerni. Még engem tart a szemétnek. Nem tudom mit kellene csinálni de végtelenül bele vagyok fáradva. Elköltözni nem tudok, egyedül nem tudnék anyagilag megélni. Anyám sem foglalkozik a témával. Olyan minthogyha ez olyan természetes lenne.

2020. júl. 5. 13:27
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha kényszeres a tesód, akkor pszichológusi segítség kell neki. Tudom, nem fogsz ezzel a válasszal sokra menni, mert manapság egy vagyon oda járni, de lehet igényelni szociális alapon is. Te nem fogsz tudni rajta változtatni. Vagy belátja maga, hogy ha nincs munkája és pénze, akkor cuccai se lesznek (vagy igen?) és ha akar valamit, akkor dolgoznia kell, vagy él ilyen kényelmesen, mint most, ha teheti (anyukád engedi neki).

Ha még nem vagy 18, akkor minden tiszteletem a tiéd, amiért keményen dolgozol a háztartásért suli mellett.

Ha már vagy, akkor olyan munka kell, ami elég keresetet hoz arra, hogy egyenrangú félként kezeljen anyukád. Nagy kakiban lenne a fizud nélkül, akkor pedig jogaid is vannak a kötelességek mellett. Ne a húgoddal, anyuddal beszélj.

2020. júl. 29. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!