Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » De hogy kérhet ilyet?

De hogy kérhet ilyet?

Figyelt kérdés

Mikor megismerkedtünk 50-55 kiló voltam,párom 80.Kb másfél év után elkezdett hizni,mostanra plussz 30 kiló.(én még mindig 50-55 kiló).Nagynehezen rávettem normálisabb evésre,minimális mozgásara (irodai melo meg kocsival mindenhová mellett).

Erre tegnap kifakad,hogy akkor én meg hizzak 10 kilót,ugy jobban tetszenék (170 centihez vagyok ennyi),ha neki meg fogynia kell,különben befejezte a fogyokurát...

Hát de könyörgöm,én kb 12 éves korom óta ennyi vagyok,ő igy "kapott",én viszont nem őt.

Fer amit kér? (bár hiába kéri,hizásra képtelen vagyok)

N

2010. aug. 2. 06:41
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

nem beteg,ténylegesen attol hizott igy el,hogy egyik percről a másikra életmodot váltott,a kosárpályát irodai szék váltotta fel,14 órát ül,10et alszik,semmi mozgás,és 2x annyit eszik,mint előtte...nem kell betegség hogy elhizzon ettől...

2 hétig fogyokurázott,zöldség,fehérhus,csoki és kaloriabombák megvonása,este 20perc séta,20perc torna,2 hét alatt 10 kiló lement...csak beleunt...

2010. aug. 2. 18:14
 22/37 A kérdező kommentje:

én jol elvagyok igy,50-55 kilót azért irtam,mert fogalmam sincs mennyi a pontos,nem hizok-nem fogyok,nadrágméretből tudom csak:D

az a baj,hogy semmi sportra nem hajlandó,pedig itt az uszoda meg az egyetemi sportolási lehetőségek másfél km-re

2010. aug. 2. 18:17
 23/37 anonim ***** válasza:
45%

Mennyi frusztrált / dagadt ember ír ide hozzászólást!

Kedves kérdező: teljesen igazad van, Te nem így ismerted meg a párodat, mondhatjuk úgy, hogy "nem ebben egyeztünk meg". 30 kiló pusz már nagyon sok, mondhatni zsírdisznó kategória. Nem Te vagy az önző, arrogáns, hanem Ő. Az ember igenis törődjön az egészségével, kondíciójával.

A Te 55kg-os súlyod pedig tökéletes, ideális ehhez a magassághoz, ne hallgass a többi elhízottra. Szerintem egyébként megváltoztatni úgysem tudod, vagy így fogadod el, vagy hagyd ott a francba. Egy ilyen emberrel nem lehet családot alapítani, hiszen ha most ilyen, akkor mi lesz később?

2010. aug. 23. 14:51
 24/37 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászólónak az írását kicsit szívemre vettem, de azért igaza van. Én is a dagadt kategóriába tartozom, de én mindig is dagadt voltam. De én küzdök ellene, és én 12 éves korom óta híztam meg ennyire. Most vagyok 24. Ha ilyen későn hízott meg, akkor az egy másik kategória, és ez esetben joggal cseszteted, csak éppen tényleg semmire nem mész...

Szerintem test és lélek egy. Azaz az is lehet, hogy a testi változásai mögött lelki változások állnak, vagy olyan lelki beállítódása vagy olyan étkezési szokásai vannak, amelyek nem egészségesek. Étkezni meg kell tanulni, épp most olvasok erről, mert épp erről gépelek egy szakdolgozatot. A felnőtt ember pontosan tudja, hogy az egészséges étkezés a kulcsa a hosszú és egészséges életnek. Ennek értelmében én igyekszem minél egészségesebben élni: a reggelim többnyire zabkása, majd ebédelek, után vacsorára két kiflivel megeszek egy joghurtot. De mondom, hogy ez az általános, ettől el is térhetek. A helyes az lenne, ha tízóraiznék, meg uzsiznék is, de azt sajna én is kihagyom. Régebben vacsira salátáztam, ami laktató és olcsó, ha ügyesen csinálod meg. De én nagyon sokat tudnék írni arról, hogy mennyi idő kellett, mire kifejlesztettem magamban ezt!!!!!! Helyesen étkezni meg kell tanulni. Ha otthonról rossz étkezési szokásokat hozunk, akkor ez sokkal nehezebb, de meg kell tenni, elvégre a saját életünkről van szó. Azon túl pedig sok-sok évnyi küzdelem után azt mondhatom, hogy megérte. Nagyon is megérte. Én úgy 14 éves korom óta küzdök táplálkozási problémákkal, mert nekem a súlyommal együtt a bélmozgásom sem egészséges. Ezen túl odafigyelek arra, hogy mozogjak is, én a kutyámat sétáltatom, vagy biciklizek, minimum 3-4 órát. Az étkezés és a mozgás a helyes életmódhoz tartozik. Aki nem tudja, hogy hogyan étkezzen, mennyit mozogjon, annak még nagyon hosszú út áll előtte, hogy kialakítsa azt az életstílust, ami neki a legmegfelelőbb, és én is rengeteget tettem ezért. Ahhoz, hogy rendesen táplálkozzon és helyesen mozogjon, fel kell nőnie ebben az értelemben is. Ezzel nem ítélkezem, és nem szidom. Elmondom, mire gondolok. A test és a lélek egy, ahogy írtam, és ha megismered önmagad, abba az is beletartozik, hogy megismerned, felismerd mire van szüksége a testednek. A lelkedet és a testedet is ápolnod kell, ami nem egyszerű. A mai ember elkényelmesedett. Ez a baj. Ebben, hogy megtalálja a helyes táplálkozást, te segíthetsz neki, nagyon is sokat. De egy férfit a cseszegetéssel semmire nem fogsz rávenni, ehelyett főzz olyat, ami egészséges, bármennyire gyerekesen hangzik, de készítsd el a reggelijét, készíts be neki tízóraira egy almát. Hogy megeszi e, az már más kérdés, de ha szeret téged, ezt meg fogja tenni. Volt olyan ismerősöm, aki attól hízott, hogy éjszaka pizzázott ülő munka közben, de nagy türelemmel a párja leszoktatta erről,ugyanúgy a napi fél liter kakaóról is. De ehhez nagy türelem és megértés kell. Szeretned kell őt, őszintén. Neked kell belelátnod önmagadba, és azt mondanod, hogy én ezt az embert borzasztóan szeretem, és segíteni akarok neki. De nem szabad megalázni, a nők belső szépsége épp abban rejlik, hogy képesek megalázás nélkül is megtanítani a férfit valamire, most a helyes étkezésre. Azon túl menjetek el együtt mozogni, menj vele sportolni. És a fontos, hogy bármit választhattok, én biciklizem és gyaloglok. Csak éppen a gyaloglás túraszerűen kell csinálni, de azt élvezem. A lényeg, hogy támogasd őt!! Ne büntesd! Ha cseszegeted, akkor bünteted. Nem elég erős, hogy magától mindezt végigvigye, akkor itt vagy neki te. De neked is fel kell ismerned magadban azt a nőt, aki képes segíteni. Benned van, csak találd meg.Ehhez erő kell. De ha szereted, úgy gondolom, hogy menni fog. Ha meg nem szereted eléggé, hogy segíts neki, nem fog menni, mert vannak olyan férfiak, akik külső segítség nélkül is belátják, hogy ez fontos, velük nincs annyi vesződés. De ha szereted, akkor örömmel fogsz vele vesződni :).

2010. aug. 23. 16:56
 25/37 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászóló vagyok. Még annyit, hogy én is,ahogy írtam túlsúlyos vagyok, habár ez még azért nem olyan nagy túlsúly. De ennek ellenére egészséges vagyok és jól érzem magam. Nincsenek ebből adódóan problémáim. De a párod túlsúlya még véletlenül sem ez a kategória. Én nagyon odafigyelek a testemre, és többnyire egészségesen élek, mozgok.
2010. aug. 23. 16:57
 26/37 anonim ***** válasza:
Megint uccsó vagyok. Azért írtam, hogy túlsúlyos vagyok, mert én másképp látom kicsit a dolgokat, mert én nekem is lehet, hogy fogynom kéne, de én így jól érzem magam. Egészségesen táplálkozom, és mozgok, tehát a problémátok nem arról szól, hogy most túlsúlyos e a párod, vagy sem, hogy elfogadod vagy sem, hanem a helyes életvezetésről. Attól, hogy valakin vannak fölös kilók, mint rajtam, attól még vezetheti helyesen az életét, mint én, és ezt az orvosi papírjaim igazolják.
2010. aug. 23. 17:00
 27/37 anonim ***** válasza:

Megint uccsó vagyok :D, bocsi, de tényleg erről most sokat írok, meg engem is mindig érdekelt a téma.

Mert lehet, hogy nem voltam előbb érthető. Szóval én azt látom, hogy a te párodnak nem megy ez magától, hogy ezt csinálja. Szerintem tudsz segíteni. De nehéz lesz neked, mert egy másik embernek fel kell vállalnod a terheit. De ha szereted, édes teher lesz. Én is ismerek olyan férfit, akiért sok terhet hajlandó lettem volna cipelni. De ismerek olyat is, aki meg magától megold mindent. De olyat is, aki nem hajlandó elfogadni a segítséget, de ő meg nem hiszem, hogy eléggé szeretne téged, vagy borzasztóan gyerekes. Ugyanis az, aki nem tudja elfogadni a segítséget, az még nagyon gyerekes, valami lelki sérülése van, vagy arrogáns, és abból semmi jó nem lesz. Azt is ki kell találnod, hogy a párod szokott e segítséget elfogadni, vagy nem. Ha nem tud segítséget elfogadni, úgy nehezebb lesz. Sajnos gyerekesen viselkedik, és fel kéne nőnie, ebben viszot nem tudsz neki segíteni. Csak saját maga nőhet fel. Szóval még ettől is függ a dolog. De mindenképp próbáld megismerni a lelki okait ennek, mert vannak. A lustaság nem ok. A gyerekesség igen. Ha gyerekes tudsz neki segíteni, de sok türelem kell, és talán felnő ebból a szempontból is. De neki kell felnőnie, és neki kell megértenie, hogy fontos. Remélem, hogy megérti.

És te úgy vagy jó, ahogy vagy. Neki vannak problémái, nem neked.

2010. aug. 23. 17:08
 28/37 A kérdező kommentje:

desokbaromságot össze hordtál utolsó válaszoló...

tényleg idejár elég sok dagadt válaszoló,eszméletlen...még a végén én érzem magam rosszul,mert nem zabálok unalmamban...

kérdés kiirása óta eltelt 3 hét kb,én maradtam annyi amennyi,párom viszont 10est leadott

nem lelki sérült,hanem lusta...nincs más ok,nincs mindennek belső oka...

2010. aug. 23. 18:59
 29/37 anonim ***** válasza:
Hm, köszi. Gratula a fogyáshoz.
2010. aug. 23. 19:23
 30/37 anonim ***** válasza:
és még hülye is, ha három hét múlva is ilyen lesz, akkor lehet igazi sikernek könyvelni. Én csak segíteni akartam, de ekkora egy hülye idiótát , mint te..
2010. aug. 23. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!