Családos férfiak, ti kiceszitek a részetek a házimunkából?
Nálunk egyszerűen borzalmas a helyzet otton.
Nem akarom elhinni, hogy ez a megszokott, ez jelenti a normát a 21.században, hogy teljesen meg kell kímélni, ki kell szolgálni valakit, csak mert más a nemiszerve.
Egy nyomorult evőeszközt sem képes saját maga után elmosni a m.apám.
Abszolút nem mosogat, maximum 7-12 havonta elöblít egy kiskanalat és ezért be kell vizelni a csodálattól otthon, legalábbis az anyám így hajlong ennek a lusta, taplò f*sznak.
Nem takarít, nem pakol el még maga utân sem, csak kuplerájt csinál folyton, a vajas kést 50 tonna morzsával meg ételmaradékkal otthagyja a pulton simán, összemocskol mindent a kutyàinkat sem viszi sétálni, semmit!
Anyám ott hajlong neki, hogy mit főzzön, holott máshol még főttkaja sincs egész héten, mivel a háztartásban lakók élnek is hétköznap, nem csak léteznek...elegem van!
Semmit nem kell alkalmazkodnia!
Egész nap a gèp előtt döglik, miután hazajön délelőtt..
Nincs életem! Nem azért születtem, hogy egy ***ott cseléd legyek, csak mert nő vagyok..anyámnak még csak nem is reklamálhatok emiatt...hányok ettől a trágya barmotòl
Ugye, ez nem természetes? Normális helyeken a férfi is képes házimunkát végezni?
Ha mindketten ugyanannyit dolgoznak a munkahelyen, keményen tepernek, akkor elvárható, hogy a férj besegítsen.
Ha viszont a nő nem dolgozik, akkor a házimunka a nőé.
Ha részmunkaidős, akkor annyival több házimunka a nőé, amennyivel többet dolgozik a férj a munkahelyen.
"Nem azért házasodtam hogy aztán női mumkát végezzek."
És nyilván a feleséged sem dolgozik, hisz a családfenntartás meg a férfi dolga, ergo keresel annyit, hogy a feleséged ne dolgozzon, igaz? Meg aztán ez nem arról szól. Olyan nincs, hogy férfi vagy női munka. Olyan van, hogy tekintettel vagyunk a házastársukra, ezért nem jelent gondot nőként fát hasogatni, ha férjünk lábát törve nyomja az ágyat, így a férjünknek sem jelent gondot, ha meg kell főzni, mert a felesége fekszik lábat törve az ágyban.
Nálunk közös munka megosztás zajlik egymás között
Én az előszobát,konyhát mosom fel
Feleségem a nappalit, hálót
Közös a főzés
Én mosogatók én viszem le a szemetet
Feleségem össze szedi a szennyest, tereget
Kiskutyára felváltva vigyázunk attól függ ki mennyire fáradt el a munkában
Ma pl feleségem szólt hogy ha hazaértünk ő venne egy forró fürdőt, megkért hogy legyek szívesen masszírozzam meg a talpát mert egész nap talpon volt robotolt, és most este borozzunk együtt, kikapcsolódunk
30F vagyok
Na nekem az apám (volt) ilyen, hogy soha semmit nem csinált, még azt is elvárta, hogy kiszedjék neki az ételt a tálba kb. Mostanában elkezdett kertészkedni egy kicsit, de úgy csinál, mintha a schönbrunni kastély bokrait metszette volna formára. Ha anyám vagy mi, a gyerekei csinálunk valamit, azt csak kritizálni tudja, de magától egy tejfölt nem rakna helyre.
A férjem szerencsére nem ilyen. Ő becsüli és megköszöni, ha én csinálok valamit, és segít is magától vagy ha megkérem. Én szeretek a házimunkával foglalkozni, szóval egyedül csinálok sok mindent, de ha olyanom van, akkor megcsinálja ő. Apám meg itt hüledezik, hogy na de miért a férjem szedi össze a tányérokat ebéd után...
Én személy szerint nem jönnék össze olyan palival, aki nem tudja, hogy kell egy alap mosást beindítani vagy legalább egy rántottát megcsinálni.
Szerintem ez a "munkamegosztás" főleg az 50 felettiekre jellemző, ők még ebben szocializálódtak, és még a mai 20-30-as pasikat is ebben úhy neveltek az anyukák, hogy ki volt nyalva a fenekük, csak egyrészt a mai nők már nem hagyják magukat, másrészt a fiatal férfiak is jobban eldogadják, hogy közös meló a háztartás, ha mindkét fél dolgozik.
Nálunk nincs ebből gond, a férjemmel megosztjuk a dolgokat, nem igazán van férfi-női meló, a kerttel például én foglalkozok, mert szeretem csinálni, ő meg simán főz.
10 es vagyok.
Mikor tudnék besegíteni?
Haza érek fel 5 kor.
Atoltozok,
Kimegyek 5 előtt. 1 óra a kertben "mert a saját bio zöldség finomabb", utána fél óra kutyaszar szedés "mert kell 5 kutya"
Fél óra szépítkezés "mert ha gyom van a 200 nm és kertben a szalonnasutő mellet az csúnya"
Utána nézzem meg a kerékpárt, letört a csempe...
Majd a matek és fizika háziban is segíteni kell.
Le kell seperni a kapu előtt, kitakarítani a hétvége szallonnasütés maradványát...
Panelben nyilván más a helyzet, de egy rendben tartott kért kertesház az napi 4 óra.
Végzek a kinti tenedőkkel este 9-re.
Utolsó, te valamit nagyon sz*rul csinálsz, ha napi 4 órára van szükséged a kertes há rendben tartásához..:O
Nekem 130 nm a vetemènyes, mégsem töltök vele napi 1 órát, mit lehet annyit tökölni vele? 3 naponta meglocsolom, kihúzom itt-ott a gazt, de mivel mulcsolok, nem is nagyon van rá szüksèg.
A kert többi része 500 nm, ezt 3 hetente lenyírja a férjem, én hétvégente vagy néha hètvègén megigazítom a bokrokat, virágokat, de ezzel sem foglalkozom minden nap.
És mi a tökömet kell naponta leseperni a kapu előtti részen, oda szemeteltek?
Gondold újra az egészet...
Nálunk szerencsére működik a házimunka-megosztás. Azonos munkaidőben dolgozunk, hasonló a fizetésünk, és a férjem besegít a házimunkában, de még a gyerekek is.
...és üzenem a 10-esnek, hogy nő létemre 90%-ban én rendezem a kertet. Én nyírok füvet, én raktam le a járdalapokat, a ház körüli szegélyt, és nem okoz gondot az ásás sem, illetve lakást is simán kifestem. Magasról teszek a “férfi” és “női” munkamegosztásra. A lényeg, hogy egy családban mindenki vegye ki a részét a feladatokból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!