Nem haragudnál, ha ilyet mondana egy barátod?
Szóval, az írásbeli és a szóbeli érettségi között 6 hetem volt tanulni. Az utolsó 3 hétre hagytam a 60 tételt. Egy iskolatársam (2 évvel fiatalabb) azt mondta nekem, hogy szerinte megfogok bukni a szóbelin. Napi 3 tételt tanultam meg, de sokat fájt a fejem, így előfordult, hogy aludtam 2-3 órát délután. Emiatt mondta, hogy szerinte nem fogok felkészülni az érettségire.
Nagyon megharagudtam rá. (És azt is mondta, hogy szerinte a párom sem hagy tanulni, és miatta fogok megbukni, mert minden este nálam alszik, és "nem hagy tanulni".)
Leérettségiztem, és felvettek az iskolába ahová jelentkeztem. A sráccal azóta sem állok szóba (az utolsó beszélgetésnél elmondtam neki a véleményem). Állandóan írkál nekem, és nem érti miért haragszom.
Ti nem haragudnátok ilyen esetben? Előtte nagyon jóban voltunk, szinte az "öcsém" volt.
Elmondtam neki, hogy mi a problémám. Kb 6 hete.
Az, hogy ő nem fogja fel, nem az én dolgom.
Nem egy rossz beszólása volt.
De megteszem azt, hogy beszélgetek vele..hátha "rendbe lehet hozni" ezt a dolgot.
Ilyet anno nekem is mondtak, de nem foglalkoztam velük. Én a szóbeli érettségire 1 éjszakát szántam felkészülés gyanánt az 5 tárgyból összesen. Mégis, sikerült minden tárgyból 5-re érettségiznem, mivel évközben folyamatosan tanultam, csak ismételnem kellett. Teszem hozzá rögtön, hogy ez még a régi rendszerben volt, amikor nem volt még külön emelt szintű érettségire lehetőség.
Akkor valószínűleg több időt szántam volna rá, mert azért az biztos, hogy az 5-ös jegyeim egyike sem lett volna 100%. Nyilván aki évközben nem tanul csak maximum a vizsgákra, annak nem lehet könnyű az érettségi. Ne törődj vele, hogy ki, mit mond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!