Családsegítőt köteles vagyok eltűrni?
Egy kisfaluban élek a párommal és az apukámmal,aki nyugdíjas. Párommal mindketten dolgozunk. Egy régi építésű házban élünk, igaz a ház külsején már omladozik a vakolat, ennek ellenére a lakást belül rendben tartjuk és a nyugdíjas apukámról is gondoskodva van.
Történt az, hogy apumat 48 éves korában leszázalékolták a gerince miatt, így otthon volt és anyukám gondozta őt így ő ápolásira ment apummal. Minden rendben volt egészen addig míg 10 éves koromban anyum meghalt, és apum teljesen kifordult magából. Gondolom szeretetre vágyhatot mert magához fogadott egy romanőt aki csak a pénzt vitte, koszos volt és nem is főzött ránk.
Gyerek voltam ez ellen nem tudtam semmit se tenni, anyum tudott csak főznu,apum szinte tojt rám. Na a romacsajszi hozta magával a 4 gyerekét és aztán úgy leélték a 2 szobás kis házunkat hogy szégyeltem őket is, a lakást is.
18 éves koromban elintéztem hogy a ház az én nevemen lehessen, és nagy nehezen de elértem hogy a romák elmentek onnan. Viszont a ház élvezeti joga az apumat illete és sokszor élt is vele hogy odahozott kb 40 év körüli nőt akivel ők együtt voltak, nem is érdekelt már akkor. A nő dolgozott, főzött de koszos volt. Aztán az is elment.
Megismertem a páromat és úgy voltam vele költözzön hozzánk...ez nagyon rossz döntés volt... apám ránk uszította a családsegítőt hogy a párom nem főz, nem csinál semmit csak van.
Mikor kijöttek hozzánk látták hogy van minden, étel is, párom főz ránk ,takarít ,mos egy rossz szavunk nem lehet rá.
Az a gondom hogy azóta a családsegítős banda mindig jön hozzánk és azt mondják csak apumhoz jönnek, látom hogy aki eljön csajszika jól körbenéz a házban,mintha lepratelepen lenne. Mindig ajánlkozik,hogy a gyógyszereket elintézi apumnak meg bevásárol ha kell és megvan sértve ha azt mondjuk köszi de ezt mi elintézzük.
Sokszor hoz valami ételt mint lekvárt vagy gyümölcsöt és ezt apumnak hozza, ő meg odaadja nekünk hogy dobjuk ki mert neki nem kell. Most ennek így mi értelme van? Ma is fog jönni a nő, már minden héten jár. Ma is valami használt cipőt akar hozni apumnak,mert a másik nyomja a lábát. Komolyan olyan az egész mintha annyira szegény lennék hogy egy cipőt ne tudnék venni.
Sajnos elküldeni nem tudom mert feljelenthet. Valami ötlet?
Ezt most megint tipikusan az a helyzet, ahol nem értem, mi a tökömért nem költöztök el?!
Oké, persze, nyilván kényelmesebb volt ingyen belerakni a potrohod a szüleid házába, így nem kell albérletet meg hitelt fizetned, meg még a pasidat is oda tudtad költöztetni apád nyakára - de megéri ez?
Vagy mit gondolsz, mi fog változni? Arra vársz, hogy apád meghaljon? Így vállaltok majd gyereket oda, 2 szobás házba egy ilyen öregember mellé, a gyerek is ebben fog felnőni...?
Hát nem is csodálom, ha családsegítő jár hozzátok.
Költözzetek el a pároddal, éljetek önálló életet, mint az átlagos felnőtt párok, gyűjtsetek saját normális otthonra és hagyjátok apátodat a francba, majd hozzájutsz a házhoz, ha már nem lesz.
Nekem a pofám leszakadna, ha ilyen körülmények közé költöztetném a páromat,annyi szent.
Nincs a közelben olyan hely, ahol lakásokat adnak bérbe? Mert azt nem várhatod, hogy amíg apukád meg nem hal, ilyen körülmények között kitartson melletted úgy, hogy ráadásul mindketten dolgoztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!