Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családsegítőt köteles vagyok...

Családsegítőt köteles vagyok eltűrni?

Figyelt kérdés

Egy kisfaluban élek a párommal és az apukámmal,aki nyugdíjas. Párommal mindketten dolgozunk. Egy régi építésű házban élünk, igaz a ház külsején már omladozik a vakolat, ennek ellenére a lakást belül rendben tartjuk és a nyugdíjas apukámról is gondoskodva van.

Történt az, hogy apumat 48 éves korában leszázalékolták a gerince miatt, így otthon volt és anyukám gondozta őt így ő ápolásira ment apummal. Minden rendben volt egészen addig míg 10 éves koromban anyum meghalt, és apum teljesen kifordult magából. Gondolom szeretetre vágyhatot mert magához fogadott egy romanőt aki csak a pénzt vitte, koszos volt és nem is főzött ránk.

Gyerek voltam ez ellen nem tudtam semmit se tenni, anyum tudott csak főznu,apum szinte tojt rám. Na a romacsajszi hozta magával a 4 gyerekét és aztán úgy leélték a 2 szobás kis házunkat hogy szégyeltem őket is, a lakást is.

18 éves koromban elintéztem hogy a ház az én nevemen lehessen, és nagy nehezen de elértem hogy a romák elmentek onnan. Viszont a ház élvezeti joga az apumat illete és sokszor élt is vele hogy odahozott kb 40 év körüli nőt akivel ők együtt voltak, nem is érdekelt már akkor. A nő dolgozott, főzött de koszos volt. Aztán az is elment.

Megismertem a páromat és úgy voltam vele költözzön hozzánk...ez nagyon rossz döntés volt... apám ránk uszította a családsegítőt hogy a párom nem főz, nem csinál semmit csak van.

Mikor kijöttek hozzánk látták hogy van minden, étel is, párom főz ránk ,takarít ,mos egy rossz szavunk nem lehet rá.

Az a gondom hogy azóta a családsegítős banda mindig jön hozzánk és azt mondják csak apumhoz jönnek, látom hogy aki eljön csajszika jól körbenéz a házban,mintha lepratelepen lenne. Mindig ajánlkozik,hogy a gyógyszereket elintézi apumnak meg bevásárol ha kell és megvan sértve ha azt mondjuk köszi de ezt mi elintézzük.

Sokszor hoz valami ételt mint lekvárt vagy gyümölcsöt és ezt apumnak hozza, ő meg odaadja nekünk hogy dobjuk ki mert neki nem kell. Most ennek így mi értelme van? Ma is fog jönni a nő, már minden héten jár. Ma is valami használt cipőt akar hozni apumnak,mert a másik nyomja a lábát. Komolyan olyan az egész mintha annyira szegény lennék hogy egy cipőt ne tudnék venni.

Sajnos elküldeni nem tudom mert feljelenthet. Valami ötlet?

2020. jún. 4. 10:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
"Ne aggódj kedves 1. válaszoló" - én aztán nem aggódom, nem hozzám járkálnak ellenőrizni az állapotokat és kérdést sem én írtam ki. :)
2020. jún. 4. 12:06
 12/21 anonim ***** válasza:
73%

Ezt most megint tipikusan az a helyzet, ahol nem értem, mi a tökömért nem költöztök el?!

Oké, persze, nyilván kényelmesebb volt ingyen belerakni a potrohod a szüleid házába, így nem kell albérletet meg hitelt fizetned, meg még a pasidat is oda tudtad költöztetni apád nyakára - de megéri ez?

Vagy mit gondolsz, mi fog változni? Arra vársz, hogy apád meghaljon? Így vállaltok majd gyereket oda, 2 szobás házba egy ilyen öregember mellé, a gyerek is ebben fog felnőni...?

Hát nem is csodálom, ha családsegítő jár hozzátok.

Költözzetek el a pároddal, éljetek önálló életet, mint az átlagos felnőtt párok, gyűjtsetek saját normális otthonra és hagyjátok apátodat a francba, majd hozzájutsz a házhoz, ha már nem lesz.

2020. jún. 4. 13:18
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Csaladsegitő... Hagyjuk őket. A putri közepén 6 purgyé fetreng a retekben, mozsdatlanul... Anyjuk nem tudja mikor született... Neve annyi hogy bütyök. Ehhez miért nem mennek? Nevetséges
2020. jún. 4. 14:04
 14/21 anonim ***** válasza:
66%
Hozzátok mindenki azért költözik, hogy főzzön rátok, nyomik?
2020. jún. 4. 15:20
 15/21 anonim ***** válasza:
72%
Szerencsétlen csaj, beköltöztetted egy putriba ahol cselédként élhet. Gondolom nem atomfizikus a hölgy.
2020. jún. 4. 15:24
 16/21 anonim ***** válasza:
62%

Nekem a pofám leszakadna, ha ilyen körülmények közé költöztetném a páromat,annyi szent.

Nincs a közelben olyan hely, ahol lakásokat adnak bérbe? Mert azt nem várhatod, hogy amíg apukád meg nem hal, ilyen körülmények között kitartson melletted úgy, hogy ráadásul mindketten dolgoztok.

2020. jún. 5. 02:07
 17/21 anonim ***** válasza:
66%
És a párod dolga hogy főzzön rátok meg gondoskodjon mindenről? Tiszta szégyen.
2020. jún. 5. 05:52
 18/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem apukád társaságra vágyik, azért panaszkodik, és megy ki a nő. Am szerintem is szociális munkás, valszeg itt is, ott is dolgozik, fene tudja ezeket. Végül is akik a családsegítőben vannak, azok is szociális munkások.
2020. júl. 23. 12:16
 19/21 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, lehet hülye vagyok, hogy valamiért en lánynak gondoltalak, nem tudom, hogy miért
2020. júl. 23. 12:17
 20/21 anonim ***** válasza:
69%
Basszus, kaját kaptok amit apád kidobat, mert neki nem kell? A legjobb példa vagytok arra nézve, miért segítek hatszázszor előbb egy állaton, mint egy úgymond "szegényen". Az pedig, ahogy a pároddal bántok... Remélem, lelépett azóta a lány. Undorítóak vagytok a putritokkal együtt, semmilyen segítséget nem érdemeltek meg!
2020. szept. 22. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!