Segítséget kérnék egy házirend elkészítésében?
Nálunk van házirend,10 év és 2 gyerek után jutottam ide.Elég szétszórt vagyok.:)
Nagyon jó ötlet,és hasznos!Amióta rendszer szerint élünk,azóta minden este van időm és energiám olvasni.Sajna ezt az elmúlt években nem tettem.
Nagyjából leírom:
6-kor kelek,bepakolom a mosógépet,elmegyek a sarki boltba,takarítok.
8-kor kelnek a gyerekek,ágyazás,öltözés,én porszívózok
1/2 9 reggeli
ezután játék,én teregetek,elpakolom a tiszta ruhát,vagy játszom velük.
11-összedobom az ebédet.
1/2 1-ebéd
ezután 3-ig elsötétítés,gyerekek megnéznek egy DVD-t,én vasalok,v gépezek,olvasok,stb...
3-kor újra játék,udvaron,vagy odafönn,apával is,ha itthon van.
4-kor uzsonna,gyümölcs,joghurt stb..
ezután is játék.
7-kor vacsora,fürdés,amit apa intéz,én közben összepakolok vacsora után.
8-kor ágyban vannak,megnéznek egy DVD-t.9-10 között alszanak el.
1/2 9-re mi is ágyban vagyunk,olvasok beszélgetünk miegymás:))
csináld meg akkor is,ha a párod nem akarja,az enyém sem akarta,de hamar rájött,hogy többet profitál belőle,mint amennyit veszít.:))
Nálunk sincs házirend, és néha ez oda vezet, hogy halasztódnak a dolgok. De ami tényleg fontos, arra előbb-utóbb sor kerül. Egymásra pedig mindig van idő. Legfeljebb úszik valami más. Takarítás, kert, varrás. Csak a megfelelő értékén kell kezelni mindent. Minek a tipp-top lakás, a szuper minden, ha közben nincs szeretet a házban? Én így látom. (Persze nem kell mocsokban sem élni, de néhány mosatlan edény tutira kibírja másnapig. Ahogy a világ sem omlik össze, ha a számítógép kap pár óra kimenőt.)
Ha nem jut elég időtök egymásra, akkor ott lehet valami más gond is, amit én kiderítenék, ha én lennék ilyen helyzetben. Legalábbis megpróbálnám megtudni, mi a baj, kinél van, és mit lehet tenni ellene?
14,56-vok.
Nem mert sajna nincs itthon,mert alkalmazottként dolgozik.Ezért volt gáz,amikor esténként nem voltam szabad 1-1 órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!