Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítséget kérnék egy házirend...

Segítséget kérnék egy házirend elkészítésében?

Figyelt kérdés
5éve lesz hogy házasok vagyunk de semmilyen rendszer nincs az éltünkben.Van egy kislányunk aki 3éves lesz.Nem tudom mit tegyek és hogyan ,hogy jusson időnk egymásra,a párom sokat sz-gépezik én meg dühöngök a kislányra nem tudok teljes mértékben oda figyelni pedig imádom, a párommal mostanában sokat vitázunk, hogy nem jut időnk semmire még egymásra sem.Nálatok van házirend ha igen írjátok le vagy segítsetek csinálni egyet , hogy mik álljanak benne.
2010. júl. 29. 14:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs házirend. Mindketten addig dolgozunk, amíg el nem készül minden munka. (Nincs női meg férfi munka.) Utána a szabadidőt együtt töltjük. Vagy ha egyikőnk tévézni szeretne, a másik addig olvas vagy netezik.
2010. júl. 29. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
A házirend, mint kifejezés szerintem elég katonásan hangzik :) Inkább csinálj programokat estére. Ha a kicsi alszik, vagy esetleg nagyszülők vigyáznak rá egyszer kétszer kikapcsolódhattok egy kicsit. Viszont a gyerkőcnek beoszthatod a napját. mikor van alvás, játszási idő, stb.
2010. júl. 29. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van házirend,10 év és 2 gyerek után jutottam ide.Elég szétszórt vagyok.:)

Nagyon jó ötlet,és hasznos!Amióta rendszer szerint élünk,azóta minden este van időm és energiám olvasni.Sajna ezt az elmúlt években nem tettem.

Nagyjából leírom:

6-kor kelek,bepakolom a mosógépet,elmegyek a sarki boltba,takarítok.

8-kor kelnek a gyerekek,ágyazás,öltözés,én porszívózok

1/2 9 reggeli

ezután játék,én teregetek,elpakolom a tiszta ruhát,vagy játszom velük.

11-összedobom az ebédet.

1/2 1-ebéd

ezután 3-ig elsötétítés,gyerekek megnéznek egy DVD-t,én vasalok,v gépezek,olvasok,stb...

3-kor újra játék,udvaron,vagy odafönn,apával is,ha itthon van.

4-kor uzsonna,gyümölcs,joghurt stb..

ezután is játék.

7-kor vacsora,fürdés,amit apa intéz,én közben összepakolok vacsora után.

8-kor ágyban vannak,megnéznek egy DVD-t.9-10 között alszanak el.

1/2 9-re mi is ágyban vagyunk,olvasok beszélgetünk miegymás:))

csináld meg akkor is,ha a párod nem akarja,az enyém sem akarta,de hamar rájött,hogy többet profitál belőle,mint amennyit veszít.:))

2010. júl. 29. 14:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk sincs házirend, és néha ez oda vezet, hogy halasztódnak a dolgok. De ami tényleg fontos, arra előbb-utóbb sor kerül. Egymásra pedig mindig van idő. Legfeljebb úszik valami más. Takarítás, kert, varrás. Csak a megfelelő értékén kell kezelni mindent. Minek a tipp-top lakás, a szuper minden, ha közben nincs szeretet a házban? Én így látom. (Persze nem kell mocsokban sem élni, de néhány mosatlan edény tutira kibírja másnapig. Ahogy a világ sem omlik össze, ha a számítógép kap pár óra kimenőt.)

Ha nem jut elég időtök egymásra, akkor ott lehet valami más gond is, amit én kiderítenék, ha én lennék ilyen helyzetben. Legalábbis megpróbálnám megtudni, mi a baj, kinél van, és mit lehet tenni ellene?

2010. júl. 29. 15:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
14,56 apa a fürdésen kivül csinál valamit? mert szerintem elég gáz, ha ennyire telik tőle...
2010. júl. 29. 15:16
 6/7 anonim ***** válasza:

14,56-vok.

Nem mert sajna nincs itthon,mert alkalmazottként dolgozik.Ezért volt gáz,amikor esténként nem voltam szabad 1-1 órára.

2010. júl. 29. 15:29
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,szükség van a családoknak rá azt hiszem,főleg ha gyerek is van nekem a párom délután 5kor jön haza és utána már alig van időnk egymásra.
2010. júl. 29. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!