Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férjem a családi vállalko...

Ha a férjem a családi vállalkozásunkba több száz milliós hitelt vesz fel és ez a vállalkozás egyszer becsődőlne akkor engem mint felelség érintene e a hitelvisszafizetése?

Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 13:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A Kft is a jegyzett tőkével felel a hitelért, nagyon mással nem. Magyarán ha csőd előtt mindent "tisztán" eladnak, akkor a 3millával kell beérnie a hitelezőnek. Az más kérdés, hogy meg tudja e oldani tisztán, és nem ültetik le sikkasztásért?!

Ami a magánéletedet illeti, az családjogi dolog. Semmi köze sincs a vállalkozáshoz. Abban ugyan úgy tulajdonos maradsz, addig amíg a taggyűlés meg nem szavazza, h leléphetsz, te meg leszel olyan marha, bocsánat, hogy aláírd a lemon dónyilatkozatot a tulajdoni részedről.

2010. júl. 28. 14:41
 12/23 A kérdező kommentje:
én szeretem a férjem,csak a kedves apósnak mostanában nem tetszik a pofám(nála van a pénz,ő fütyül,a kedves férjem meg ugrál neki és ugy néz ki arra is kéépes lenne hogy elváljon az ő kedvéért)gondolom az após ki szeretne zárni a vagyonból,ja ezt nagyjábol a fejemhez is vágta már finomabban)a gyerekekkel vagyok otthon most a kicsi másfél éves és szopizik még,ha akarnák sem tudnák elmenni dolgozni mert nagyon ragaszkodó a kicsi.de ezek elvárnák(apósék)úgy néz ki az tetszene nekik ha a feleség keresne többet mint a férj.
2010. júl. 28. 14:41
 13/23 anonim ***** válasza:

"úgy néz ki az tetszene nekik ha a feleség keresne többet mint a férj"

Sehol sincs kőbe vésve,hogy ez tilos!

2010. júl. 28. 14:45
 14/23 A kérdező kommentje:

akkor Kedves Előző!a két gyönyörű gyerekünket ki nevelje és szoptassa amig én dolgozok???A súlyosan epilepsziás anyósom,aki még amikor semmi baja sincs akkor is leszarja az unokáit,vagy a z állami bölcsöde??

szerinted az szép,hogy én mint kismama otthon vagyok a gyerekeinkkel,ellátom őket és a férjemet,utánna meg az apósnak mostanában nem pont ugy ugrálok ahogy ő fütyül,és ki akarnak semmizni.kidobnának legszívesebben,még egy szatyor ruhát sem adnának,sőt még a gyerekeket is elvennék tőlem,mert befolyásosak.

2010. júl. 28. 15:11
 15/23 A kérdező kommentje:

én mindenfajta probléma megoldásra a házassában nyitott lennék,teljesen nyugodt tipus vagyok.nem szerwetnék elválni.szerintem az após akarja a válást.a férjemet meg elvakitja a haszon és mindenre képes.

köszönöm,a válaszok többsége megnyugtató volt.és hasznos.

2010. júl. 28. 15:16
 16/23 anonim ***** válasza:

Nyugodj le! Arra reagáltam,hogy a feleségnek is van joga többet keresni,mint a férje,senki nem tiltja.Az állami bölcsöde pedig szükségmegoldás.Sok anyának tényleg vissza kell mennie dolgozni,mert másképp nem jönnek ki anyagilag és akkor nincs hova tenni a gyereket,marad a bölcsöde.

Egyébként nem kell izgulnod,nem tudnak kisemmizni.Ha tulajdonos vagy a haszon is a tiéd és ha bukta van az is.

2010. júl. 28. 15:21
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Most azért kell leszavazni mert megkérdeztem,h nem tanult-e jogi alapismereteket? Ez annyira alap dolog,h jóformán már minden szakmánál oktatják, pont amiatt,h tisztába legyenek az emberek azzal milyen feltételekkel lehet alapítani/működtetni/megszüntetni vállalkozást, bármikor jól jöhet ez a tudás, akár saját vállalkozás alapításakor + azért ez alapműveltség is!

Ugyanazt írtam mint aki 100%-ot kapott - talán nem ártana kícsit magadba, magatokba nézni, h ki tud többet meg ki nem, nem én tehetek róla h ilyen alapvető dolgokkal sem vagytok tisztában!

Bár aki ilyen primitív,h csak leszavazgatni tud, anélkül h legalább egy értelmes indoka lenne,miért teszi,attól úgyis hiába várom ezt el. Hiába, a tudatlanság nagy úr.

2010. júl. 28. 16:33
 18/23 anonim ***** válasza:
81%
A kérdező ostoba látszik azokból amiket írt... Nem kell vele foglalkozni,aki hülye az is marad,ennyi!
2010. júl. 28. 16:46
 19/23 anonim ***** válasza:
Téged kisemmizni? HISZ SEMMID SINCS :D. Na, mondd meg nekünk szépen, a férjed cégére fáj a fogad...
2010. júl. 28. 17:35
 20/23 anonim ***** válasza:
de undorító vagy, utolsó. honnan tudod h nincs semmije? és ha válás esetén a gyereket elvennék tőle, mert közös akkor a cégre miért is nem vonatkozik ez??
2010. júl. 28. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!