Ha a férjem a családi vállalkozásunkba több száz milliós hitelt vesz fel és ez a vállalkozás egyszer becsődőlne akkor engem mint felelség érintene e a hitelvisszafizetése?
A Kft is a jegyzett tőkével felel a hitelért, nagyon mással nem. Magyarán ha csőd előtt mindent "tisztán" eladnak, akkor a 3millával kell beérnie a hitelezőnek. Az más kérdés, hogy meg tudja e oldani tisztán, és nem ültetik le sikkasztásért?!
Ami a magánéletedet illeti, az családjogi dolog. Semmi köze sincs a vállalkozáshoz. Abban ugyan úgy tulajdonos maradsz, addig amíg a taggyűlés meg nem szavazza, h leléphetsz, te meg leszel olyan marha, bocsánat, hogy aláírd a lemon dónyilatkozatot a tulajdoni részedről.
"úgy néz ki az tetszene nekik ha a feleség keresne többet mint a férj"
Sehol sincs kőbe vésve,hogy ez tilos!
akkor Kedves Előző!a két gyönyörű gyerekünket ki nevelje és szoptassa amig én dolgozok???A súlyosan epilepsziás anyósom,aki még amikor semmi baja sincs akkor is leszarja az unokáit,vagy a z állami bölcsöde??
szerinted az szép,hogy én mint kismama otthon vagyok a gyerekeinkkel,ellátom őket és a férjemet,utánna meg az apósnak mostanában nem pont ugy ugrálok ahogy ő fütyül,és ki akarnak semmizni.kidobnának legszívesebben,még egy szatyor ruhát sem adnának,sőt még a gyerekeket is elvennék tőlem,mert befolyásosak.
én mindenfajta probléma megoldásra a házassában nyitott lennék,teljesen nyugodt tipus vagyok.nem szerwetnék elválni.szerintem az após akarja a válást.a férjemet meg elvakitja a haszon és mindenre képes.
köszönöm,a válaszok többsége megnyugtató volt.és hasznos.
Nyugodj le! Arra reagáltam,hogy a feleségnek is van joga többet keresni,mint a férje,senki nem tiltja.Az állami bölcsöde pedig szükségmegoldás.Sok anyának tényleg vissza kell mennie dolgozni,mert másképp nem jönnek ki anyagilag és akkor nincs hova tenni a gyereket,marad a bölcsöde.
Egyébként nem kell izgulnod,nem tudnak kisemmizni.Ha tulajdonos vagy a haszon is a tiéd és ha bukta van az is.
Most azért kell leszavazni mert megkérdeztem,h nem tanult-e jogi alapismereteket? Ez annyira alap dolog,h jóformán már minden szakmánál oktatják, pont amiatt,h tisztába legyenek az emberek azzal milyen feltételekkel lehet alapítani/működtetni/megszüntetni vállalkozást, bármikor jól jöhet ez a tudás, akár saját vállalkozás alapításakor + azért ez alapműveltség is!
Ugyanazt írtam mint aki 100%-ot kapott - talán nem ártana kícsit magadba, magatokba nézni, h ki tud többet meg ki nem, nem én tehetek róla h ilyen alapvető dolgokkal sem vagytok tisztában!
Bár aki ilyen primitív,h csak leszavazgatni tud, anélkül h legalább egy értelmes indoka lenne,miért teszi,attól úgyis hiába várom ezt el. Hiába, a tudatlanság nagy úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!