Mire kell ügyelni a temetkezési szolgáltatókkal kapcsolatban?
Tegnap halt meg az édesanyám.
Nem akarom, hogy lehúzzanak, átverjenek, becsapjanak, vagy hogy a holttesttel bármi méltatlan történjen. Szóval mire kell ügyelni? Hamvasztás lesz, és az urnát hazahozzuk. Apám mindenképp maga mellett akarja tartani.
Előre is köszönöm, ha leírjátok a tapasztalataitokat.
nem kötözködésből, de szerinted ezt mind:
"holttest elszállítása, tárolása, felöltöztetése+előkészítése, faláda, amiben betolják a krematóriumba, urna ideszállítása"
majd ingyen és bérmentve, csupa szívjóságból megcsinálják neked?
Nem, nem gondoltam, hogy szívjóságból csinálnak bármit is, de ha kicsit tovább olvasod a hozzászólásomat, talán látszik...Viszont engedtessék már meg, hogy kulturált formában - ami a te rakciódra nem volt jellemző- leírjam a tapasztalatomat, ha már kérdezték. Ellenben továbbra sem értem, hogy miért kellett 6 éve pl. 25 ezret kifizetni azért, hogy felöltöztessek, rendbetegyék, mielőtt egy farostlemez sz...rban (amiért szintén felszámoltak valami 50 ezres tételt) betolják a kemencébe?! Senki nem kérdezte, hogy kérjük-e, csak közölték, hogy ennyi, és kell. Bocs, nem értek hozzá, de nekünk kis putrifalván ezért egy nyamvadt urnás temetés 350 ezer Ft-ban állt meg, 6 éve. Nyilván helye válogatja, nem mindegy, hol történik mindez, de nekünk az utaztatás is nagyon sokba volt, mert megyehatár melletti putrifalváról a közeli hullaházba, majd megyeszékhelyre kellett vinni, ott hamvasztották,és majd onnan vissza a temetés helyszínére, és ezek az utak nem buszjegyárban vannak, és nem volt nagy választék a temetkezési vállalkozások között sem.
Köszönöm a válaszokat.
Végül 98 000 Ft-ot fizettem az alapszolgáltatásokért, 12 000 Ft volt az urnatároló. Ez drágának számít egy vidéki megyeszékhelyen? Ravatalra, formális búcsúztatásra nincs lehetőség a járványhelyzet miatt. Krematóriumba se lehet menni. A holttest megtekintését azért még el tudtam intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!