A családom lenéz, az öcsém utánoz, mit kezdjek a helyzettel?
Már régóta magánéleti problémákkal küzdök, a barátaimat hanyagolom, pedig tudom, hogy szükségem lenne rájuk.Az önértékelésem katasztrofálisan csökkent, de ezt senki sem veszi észre, akaratom ellenére is öntelt barom vagyok.
A családom a lelki és magánéleti problémáimat normálisnak titulálja, és mikor láthatóan rosszul vagyok pl. ebédnél, akkor öcsém rátesz minderre egy lapáttal, és ő is "nagyon szomorú lesz", nem gúnyból, szerintem csak simán idióta. (Btw 16 vagyok, öcsém két évvel fiatalabb)
De amikor neki van "problémája", akkor őt mindig megkérdezik, hogy mi a baj, ellentétben velem.
Hozzáteszem, hogy van egy nővérem is, akit szintén eléggé elhanyagoltak, és csak a tananyagot tömték a fejébe, felnőtt fejjel is szeretethiánnyal és dühkezelési problémákkal küzd.
Én is hasonló helyzetben voltam,így nőttem fel és kb olyan is lettem,mint a nővéred. Viszont a fordulópont,hogy kitörtem belőle.
Elköltöztem és olyan embereket kerestem,akik valóban szeretnek és fontos vagyok nekik.
Lett saját motiváló hobbim,céljaim és álmaim. Ez segített mindezt kicsit feledtetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!