Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire szólhatok bele abba,...

Mennyire szólhatok bele abba, hogy a párom hogy neveli a saját gyerekét?

Figyelt kérdés

Nem radikális változásokat szeretnék, de mint külső szemlélő, szerintem néha nagyon rosszul reagálja le a lánya dolgait... Együtt élünk fél éve, így azért belelátok rendesen.

Most a legutóbbi az volt, hogy a volt férje nem igen szereti a gyerektartást odaadni, megint 5 havival tartozik. Mikor a kislány kérne valamit, lehurrogja, hogy majd megkapja, ha az apja hozza a pénzt. Meg sokszor hallgatja ezt, hogy az apja már megint nem hozta a gyerektartást. Tegnap is ezt volt, látott valami játékreklámot és hogy ő azt nagyon szeretné, erre megint, hogy "majd ha apád ideadja, amivel tartozik". A gyerek meg felhívta ezután az apját, hogy mikor hoz pénzt, mert ő akkor játékot fog kapni. 9 éves, nem rossz szándékból tette. A párom meg ezt hallotta, és jól leszidta a gyereket, hogy mit hívogatja ő ezzel az apját. Szegény meg csak jót akart...

Sokszor nem következetes, egyik nap kiabál vele, mert nem eszi meg az ebédet, nem engedi felállni az asztaltól sem, másnap meg simán megfőzi a 3. fajta kaját is, ha a gyerek nem kéri az első kettőt. Iskolai hiányzásokkal ugyanez. Néha egy szóra belemegy, hogy ne menjen másnap iskolába a gyerek, máskor beküldené betegen is, mondván, hogy semmi baja nincsen, ne hiányozzon. Jegyekkel is ez a helyzet. Van, hogy a hármasnál is dicséri, hogy így sikerült, legközelebb jobb lesz, máskor a négyesért ordít vele, hogy majd akkor mehet 16 évesen a Tescoba parizert szeletelni, ha így tanul.

Szeretem a kislányt amúgy, okos értelmes gyerek.

2020. ápr. 12. 18:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
92%
Ha bírósági végzés van róla nincs olyan, hogy nem fizet. Ha mégis, akkor anyuka szépen befárad a bíróságra, és bejelenti. Amennyiben van munkahelye az exnek, automatikusan levonják a fizetéséből. Ha nincs, akkor a bíróság megelőlegezi az összeget, és utólag behajtja a pasin. Ezek után kérdezem, hogy lehet az, hogy nem fizet hónapokig?
2020. ápr. 13. 10:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló szituban a gyerek voltam. Nálunk se fizetett apám, édesanyám bíróságra vitte a dolgot és mivel apám munkanélküli volt, kötelezték, hogy a 18 éves koromig fizetendő tartásdíj összegével egyenértékű tulajdont írasson a nevemre. Ami így persze semmit nem ért a gyakorlatban, mert nem lehetett pénzzé tenni. Ezt megpróbálhatjátok, hátha lesz belőle valami.

A nevelőapám meg mindig teljes mértékben beleszólt a nevelésembe, őt tekintem apámnak, nem az igazit, hiszen a válás után az igazi apám kb egyáltalán nem nevelt. Szóval hogyha nálatok az igazi apa nem foglalkozik a gyerekkel, akkor igenis vedd ki a részed a nevelésből, a kislánynak szüksége van egy apafigurára. És mindenképp beszélj a pároddal, amit művel az minden, csak nem következetes nevelés.

2020. ápr. 13. 13:05
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Aki gyereknevelésben ennyire buta,az életben okosabb? Nem hiszem.Keress új nőt,ehhez a 2személyhez semmi közöd,meg nem is lesz.
2020. ápr. 13. 14:09
 24/24 anonim ***** válasza:

Hú... Anyámra ismertem.

Tényleg.

2020. ápr. 21. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!