Jobb vagy rosszabb lett az életed, mióta elköltöztél a szüleidtől? Könnyebb azóta vagy nehezebb? És miért?
Szia!
25 évesen döntöttem úgy, hogy oké, mostantól függtelen leszek. Adodott egy jó lehetőség, éltem vele. Anyukám nem rossz, sőt, nagyon jó anya, de én úgy éreztem, hogy most "mennem kell". Ő pityergett , de elengedett.
Jobb lett, mert valóban önálló lettem, és dolgoztam.
De szerintem ez kor függvénye is, meg hogy ki milyen családból hogyan tud eljönni?
pl. biztos nem nagy álom 16 évesen haverokkal lógni, és itt-ott aludni.
egyértelműen jobb...
18 évesen éltem a lehetőséggel,és egyetemre hivatkozva el otthonról...nem bántam meg...
igaz albérletezek azota is,nappalin csinálom a másoddiplomámat,mellette diákként dolgozok,de imádom,hogy nem szol bele senki hogy mit hogy csinálok (párommal lakom,de ő hozzám hasonló,igy jol elvagyunk)
23/N
kérdező,és te?
Én imádom a szüleimet, de százszor jobb egyedül... 20 évesen már bűntudatom volt hogy felnőtt vagyok de ők tartanak el... Úgyhogy elköltöztem, bár ez az egyetem miatt is szükséges volt! Nem tudok mellette dolgozni mert sokat kell tanulni, de az ösztöndíjakból, diákhitelből, meg nyári munkákból megélek. Néha azért visszamegyek 1-1 hétvégére, ill. nyáron pár hétre:) de jobb külön.
24/L
Nehezebb lett, de ezzel együtt jobb is.
Nehezebb, mert nekem kell megoldanom a problémákat, senki nem fogja a kezem, ha helyzet van, nekem kell megszerveznem az életemet. Viszont nem függök már a szüleimtől, és a fentiek szükségeltettek ahhoz, hogy felnőtté váljak. Úgy érzem, sokat fejlődött a személyiségem, mióta a magam útját járom. Nem mellesleg sokat javult a kapcsolatom a szüleimmel, mióta nem velük élek.
A szülőtől függ.
Az anyámmal laktunk együtt egy családi házban 5 évig.
Sohasem takarított, nem fizetett semmiért, minden pénzét a testvéremnek adta és azt mondta, hogy éhezik, így a férjem főzött rá.
Most sokkal kisebb a rezsi, mert még pazarolt is!
Én voltam az ingyencseléd, szétdobálta a szemetet a lakásban.
lényegesen könnyebb. páromhoz tudtam költözni,ő 29 éves. egy éve már.
az ok: azt hiszem tudom illusztrálni azzal,hogy ma van a névnapom és elfelejtette. de ez még kismiska a többihez képest.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!