Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Induljunk el busszal vagy...

Induljunk el busszal vagy vegyük nagyon komolyan a vírust?

Figyelt kérdés

Egyetemisták vagyunk és a családot látogatnánk meg, holnap indulnánk busszal. Az út körülbelül másfél óra, általában tele szokott lenni a busz, hétfőn ugyanígy jönnénk vissza.

Nem tudjuk eldönteni, hogy menjünk vagy ne menjünk, mennyire vegyük komolyan ezt a vírust (ami elvileg nem jelent ránk és még a szüleinkre se veszélyt), vagy bírjuk ki ezt a pár napot, hetet (?) és maradjunk itthon.

Az én szüleim azt mondják, hogy ne menjünk sehova, főleg ne busszal, a párom szülei viszont azt szorgalmazzák, hogy menjünk minél hamarabb.

Szerintetek menjünk vagy maradjunk itthon?

2020. márc. 13. 22:46
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
6%
Oszkárral nem tudtok menni? Ott mégsem 30-40 ember van összezárva egy légtérbe, kisbusznál is max 8 a vezetővel együtt.
2020. márc. 14. 08:02
 32/41 anonim ***** válasza:
80%

"nem érezzük azt, hogy ránk nézve veszélyt jelentene"

Innentől kezdve nincsen értelme válaszolni!!

2020. márc. 14. 10:40
 33/41 anonim ***** válasza:
73%

19 fertőzött miatt ne üljön buszra az ember? Eszem megáll, én is megyek holnap vidékre.

A tescoban 2-300 ember áll sorba egyszerre egymás nyakán, multik 100 fős openofficeokba dolgoznak 8 órán keresztül. Az edzőtermekben 100an izzadnak egyszerre a gépeken. Én meg ha felülök egy 20 fős buszra 1 órára akkor már felelőtlen vagyok? Azért ne túlozzunk már ennyire...

2020. márc. 14. 11:34
 34/41 anonim ***** válasza:
31%
Vegyetek fel maszkot, használjatok kézfertőtlenítőt, vagy nedves törlőkendőt amíg oda nem értek.
2020. márc. 14. 12:16
 35/41 anonim ***** válasza:
15%
A kontaktok számat kell csökkenteni
2020. márc. 14. 14:22
 36/41 anonim ***** válasza:
84%

De ti ezt komolyan gondoljátok hogy mától nem mentek sehova amég tart a járvány? Még egyszer mondom hogy még Wuhanban is buszoztak az emberek.

Tehát ez most komoly hogy ti mostantól otthon ültök amég tart? Senki nem mondta hogy erre van szükség.

Szerintem nektek semmi életetek nincs. Gondolom sehova nem kell mennetek, családotok nem kiváncsi rátok.

Máshogy nem tudom elképzelni hogy valaki jelenlegi helyzetben úgy dönt hogy nem mer bevállalni egy FÉL ÓRÁS BUSZUTAT... ez nevetséges.

2020. márc. 14. 14:46
 37/41 anonim ***** válasza:
37%

"A tescoban 2-300 ember áll sorba egyszerre egymás nyakán"

"Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalatai (ALDI, AUCHAN, LIDL, METRO, PENNY MARKET, SPAR, TESCO) ... A Szövetség javaslatai, melyekre minden áruház, üzlet, bevásárlóközpont, piac figyelmét is felhívja, a következők:

Javasoljuk, lehetőleg ne a csúcsidőszakban menjenek vásárolni. A kisgyermekek érdekében pedig azt javasoljuk, ha megoldható a felügyeletük otthon, ne vigyék őket magukkal vásárolni.

Az eladótérben a vásárlók tartsanak biztonságos távolságot más személyektől, a polcok előtti válogatás, vagy a csemegepult, a pénztár előtti sorban álláskor, a lehetőségekhez igazodó ésszerű mértékben."

[link]

2020. márc. 14. 15:00
 38/41 anonim ***** válasza:
78%

Csúcsidőszak.. egész nap tele a bolt. A semmiért.

De buszra egyelőre inkább ne szálljon senki mi??? egyelőre? meredeken emelkedni fog a fertőzöttek száma. csak rosszabb lesz. semmi értelme a saját életed megbénítani.

majd szólnak ha nem lehet tömegközlekedni. addig ki ne találja már nekem valaki hogy milyen felelőtlen vagyok mert meg merem látogatni a menyasszonyomat aki egy órás buszútra van, mert én teszem a kórházba nem a korona.

természetes hogy nem járok közösségi helyekre stb, az idősek miatt, de a közlekedésre szükség van, nem pánikolni kell, hanem alkalmazkodni és élni az életet. észzerű keretek között kell maradni. az hogy 25 perces buszútra nem szállok fel 19 igazolt esettel magyarországon, NEM ÉSSZERŰ. Ez már az hogy kb élvezkedtek hogy juj végre pánikolhatok, nem is megyek már soha sehova! persze mert egy pincében laksz és semmi dolgod, senki nem keres, úgy könnyű osztani az észt.

egyelőre a világon sehol nem hqngzott el hogy tilos 25 percet buszon ülni hogy meglátogasd a szeretteid.

2020. márc. 14. 15:06
 39/41 anonim ***** válasza:
13%

"De ti ezt komolyan gondoljátok hogy mától nem mentek sehova amég tart a járvány? Még egyszer mondom hogy még Wuhanban is buszoztak az emberek."

Talán nem véletlen, hogy most itt tartunk... Kínában 2 hónapig titkolták, aztán mikor kitört a járvány, még akkor is buszozgattak... ;) és te ezt komolyan leírtad?

2020. márc. 14. 19:55
 40/41 anonim ***** válasza:
63%
Kínában konkrétan nem mehettek boltba sem csak hetente egyszer január óta. Akkor maradj otthon, nekem mindegy, annál kevesebb gyökér van a városban.
2020. márc. 14. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!