Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az Árven (női név) szép?...

Az Árven (női név) szép? Ciki? Hogy becéznéd?

Figyelt kérdés

Nemes hölgyet jelent, eredete ismeretlen. Eredetileg Arwen. Nem néz ki hülyén leírva?

Amúgy szerintem szép név és nem tratom cikinek sem. És leírva meg az Ágnes, Árvácska, Adrienn, miatt nem néz ki hülyén.:D Ok ez gyenge idenok, de akkor is...:P

Csúfolnák érte a lányom?

2010. júl. 24. 21:32
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
72%
Hát,ha hagynád,hogy később szülői engedéllyel töröltesse,akkor add neki.16 boldog év neked,mert szereted a lányod nevét,és remélhetőleg minél több boldog év neki,mert töröltethette.
2010. júl. 24. 21:45
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Eredete Tolkien professzor Gyűrűk ura című könyve, meg az általa alkotott "tünde" nyelv, amin ez nemes hölgyet jelent. Szerintem baromi ciki, mert az a név Arwen. Nem Árven. Arwen. Ez ugyanaz, mint a Dzsesszika, csak ebben az esetben egy gyönyörű világ gyönyörű nyelvén megalkotott nevet vágott taccsra az MTA.
2010. júl. 24. 21:45
 13/44 anonim válasza:
68%

nekem nagyon bejön, szeretem az ilyen 'fura' neveket. :)

én mikor nagy leszek, szeretném megváltoztatni a nevemet , azt hiszem ezt a nevet is felírom a gyarapodó listámra! :)

2010. júl. 24. 21:46
 14/44 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem sem az Árvin, sem az Árven nem ronda név és nem is ciki. Tetszenek, Árvi-nak becézném. Egyébként ez nem olyan név amit kiröhögnek elsőben, ezt megszokják, maximum kicsit fura lesz nekik.
2010. júl. 24. 21:47
 15/44 anonim ***** válasza:
68%
A Gyűrűk ura szerintem is nagyon jó könyv és a sindarin nyelv is szép :) Viszont a magyar nyelvben általában nem "működnek" az ilyen nem-magyar dolgok, ilyen nyelv...Szerintem szép név, de nagyon erősen magyartalan, nem illik bele, mint már írtam. Szerintem ne add ezt a gyerekednek, nem teszel vele neki jót neki, adj neki valami szép, rendes, magyar nevet :)
2010. júl. 24. 21:47
 16/44 anonim ***** válasza:
80%
Nekem tetszik.
2010. júl. 24. 21:48
 17/44 anonim ***** válasza:
86%

ha nem írod, hogy lánynév, azt hiszem fiú.

Személy szerint nekem nem tetszik, de kinek mi. Ha neked tetszik, és ezt szeretnéd adni, válaszd.

Bár lehet majd Árva Árven lesz a neve az iskolában... mondjuk a gyerekek bármit ki tudnak figurázni.

Azt honnan tudod kedves előző hozzászóló, hogy a gyereknek nem tetszik majd. Az én nevem Éva, ki nem állhatom, pedig sokak szerint szép.

2010. júl. 24. 21:48
 18/44 anonim ***** válasza:
92%
Inkább legyen Árven, mint Niki amiből már 1000000000 van.
2010. júl. 24. 21:49
 19/44 anonim ***** válasza:
79%
Ja és hát igen, az eredetileg Arwen, amit NEM úgy ejtenek, hogy [á:rven], inkább [árwen]...
2010. júl. 24. 21:49
 20/44 anonim ***** válasza:
78%
Nekem tetszik, csak nem szeretem a külföldi neveket magyar fonetikával leírva. Csak ugye máshogy meg nem lehet.
2010. júl. 24. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!