Normális, hogy elfogadják a pénzt?
Sziasztok!21 éves vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy az mennyire normális ha elfogadja az egyik szülő a gyerekétől a pénzt havonta úgy, hogy amúgy is kapnak pénzt mástól illetve mind két szülő keresete megközelítőleg fél millió forint.
Az én keresetem olyan 140-180ezer szokott lenni.
21 éves Debreceni lány vagyok.
Igen, normális. Gondolom nem ebből élnek, viszont a gyereknek ez egy jó visszajelzés arra, hogy a pénzt mire kell majd költenie később (megélhetés, vásárlás, stb.), és ez segít neki az értékén kezelnie.
Mert eleinte, amikor az ember otthon él, könnyen felgyűlik egy összeg, amit hajlamos az ember elszórni. Nem tanulja meg értékén kezelni azt, amit megkeres, és később problémái lehetnek a saját lábon élésének a finanszírozásával.
Persze ha a szülők fösvények, és soha nem adnak semmit a gyereküknek, hanem ingyen plusz pénzforrásnak tekintik, az más, de én nem erről írok.
Ellenkezőleg nekem van félre tett pénzem még így is. +2 állásom volt egy ideig.
Viszont sokszor még ők kérnék emelett kölcsön tőlem. Nekik soha nem marad.
"még ők kérnék emelett kölcsön tőlem. Nekik soha nem marad"
Ez így kevés, mert nem tudjuk, hogy azért nem marad, mert elszórják felesleges dolgokra, vagy pedig azért, mert pl. hiteleket fizetnek vissza, és megszorulnak.
Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!