Más családjában is kritizáljak a meny/vő jelölt kinézetét/stílusát?
Biztos nem csak az én családom ilyen, de kíváncsi vagyok kinél mit mondogatnak/mondtak állandóan.
Nálam főleg a barátom külsejét szólják meg, miért növeszti meg a szakállát, miért nem vágja le a haját, miért nem csinálja ezt, azt, miért ezzel foglalkozik, miért nem ezzel. Eleinte mondtam szüleimnek, hogy mit érdekli őket, hagyják rá, aztán már neki is elkezdték mondogatni, mint ha igénytelen lenne és már én érzem magam rosszul miattuk.
Nálunk az a természetes, hogy próbáljuk a jót látni a rokonságba bekerülő emberen.
A külsején nemigen volt soha senkinél fennakadás. Az egyéb körülményein már inkább: korkülönbség, volt már házas, adósságai vannak, idegileg instabil stb.
Ezek 80%-ban nőrokonok megjegyzései voltak. A férfiak a mi családunkban (de szerintem másutt is) toleránsabbak.
Édesanyámék csak a szakítás után közölték, hogy az exem szerintük nagyon nem illett hozzám és hogy csodálkoztak a választásomon, de rám bízták. És soha nem bántották a fiút.
Mostani barátom édesanyja mindenkire tesz megjegyzést, sokat csámcsog mások kinézetén, mivel nehezen emészti meg, hogy idősödik.
Rám is tett megjegyzéseket, de valami nagyon primitív módon. Ez nem szabad véleménynyilvánítás, hanem tuskóság. Az alakomra, a családomra is tett megjegyzést. Már többen kibuktak rá, szóval ez nem ilyen (leendő) anyós-meny dolog. Barátom többször rászólt már, mert vállalhatatlan volt, amiket mondott. Pl. betegség után ekézte az egyik rokon kinézetét és hasonlóak.
Ez nem szabad vélemény-nyilvánítás, hanem szimpla bunkóság.
Attól, hogy neked véleményed van, nem kell úton-útfélen hangoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!