Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Első házasságból van 2-2...

Első házasságból van 2-2 gyermekünk ,18 éve összeházasodtunk itt született 1 gyermek, van közös vagyonunk valami a férjem nevén van ami az én nevemen szerepel, Férjem sajnos elhalálozott, Hogy fognak őrőkőlni a gyerekek. Miéyen arányba?

Figyelt kérdés
2020. jan. 20. 12:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%

A többi is biztos, amit leírtam, ugyanis én is ügyvéd vagyok.

De a konkrét vagyonelemeket természetesen tényleg a saját ügyvéded fogja végigvenni és egyesével elemezni.

2020. jan. 21. 07:28
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Te öröklöd az ingatlan felét, plusz, míg élsz, a haszonélvezetet.

A férjed gyerekei az ingatlan felét ( a felének 1-1 harmadát.

Ha egyszer Te is elmész, a te részednek ugyanúgy 1-1 harmadát öröklik a te első házasságból született 2 gyereked, plusz a férjeddel közös 1 gyerek.

A férjed első házasságából született gyerekek akkor már semmit.

Az ingó vagyonból ( bútor, stb) nem vihetnek el semmit.

Ha volt banki megrakarításotok, az arány ugyanaz, azt viszont ki kell fizetni.

Ha pedig hiteletek van, az bonyolítja, mert úgy tudom, az örökösöknek be kell szállniuk a kifizetésébe, ha az örökséget elfogadják.

2020. jan. 21. 13:11
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

"Te öröklöd az ingatlan felét, plusz, míg élsz, a haszonélvezetet."

Ez téves. Az ingatlan felét a kérdezö NEM örökli, az az övé, mivel az ingatlan közös szerzemény!

Ha nem abban az ingatlanban laknak, akkor a férj halála után a másik felét örökölnék a 3 gyereke plusz a feleség egynegyed-egynegyed arányban.

Ha az az ingatlan a közös lakhely, akkor a feleség ebböl nem örököl (Minden egyéb vagyonból igen!), cserébe kapja meg az élete végéig tartó haszonélvezeti jogot.

Ebben az esetben a fele ingatlan eleve aaz övé, a másik felét meg minden korlátozás nélkül használhatja, akár a társtulajdonosok kizárásával is.

2020. jan. 21. 13:19
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

Jogos! Kösz a pontosítást, előttem szóló.

Tehát a fele eleve az özvegyé.

A másik feléből, a férje tulajdonából nem örököl tulajdonjogot, csak a férje gyerekei?

2020. jan. 21. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
jogi kėrdėst mindig jogåszoktol kėrdezünk meg vagy jogi forumon,nem itt.gyk.
2020. jan. 22. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!