Amiben tudok segítek nekik, de úgy érzem ebben nem tudok sajnos. Mit tehetek?
Nagyon jó ember vagy, ne csüggedj. A gyerekeknek kellene elmagyarázni (a tanárokkal való beszéden túl), hogy ők nagyon szerencsések, hogy van egy ilyen jó barátjuk, nővérük, mint te, és a többiek csak irigyek. Talán így elfogadnák, amit kapnak úgymond. Sajnos a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással.
Ismétlem, nagy tisztelet neked. :)
Köszönöm szépen. Szívből teszem, nem csupán sajnálatból.
Magyaráztam nekik, de azt mondták: "De ezt ők nem értik meg, csak gonoszkodnak!"
Beszélt az édesanyjuk a tanárnővel. Szólt az osztálynak, hogy hagyják abba, persze mást nem nagyon tudott tenni. Hát mint minden közösségben, gyerekeknél ez nem vált be. Most azt mondják, hogy menjek be és beszélgessek velük kedvesen és ismerjem meg őket, mert akkor lehet meggondolják magukat és rájönnek, hogy nem kell bántani őket, mert szerencsések velem...Hát nem tudom. Annyira fényezve érzem magam így is, de még ez után...
«Magyaráztam nekik, de azt mondták: "De ezt ők nem értik meg, csak gonoszkodnak!"»
Hát igen, ahogy előttem már írták, gyerekek néha nagyon gonoszak tudnak lenni egymás iránt.
De mi lenne, ha megpróbálnád védenceid önismeretét, ön-tudatát, fejleszteni felemelni, hogy meggyőződhessenek arról amit róluk írtál:
„Csak a körülményeik szegény, de belül igazán gazdagok.”
Ha sikerül meggyőzni védenceidet saját kilétük nagyságáról, értékéről, akkor hamarosan változnak a dolgok, mert nem véletlen az, hogy éppen téged hozott össze velük a sors. Belül te is nagyon gazdag lehtsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!