Hogy mondjam el otthon, hogy meg fogok bukni félévkor?
Szerintem csak úgy szimplán. Egyrészt a világon semmi jelentősége nincsen, ez csak egy félévi jegy, csak azt mutatja, hogy addig milyen jegyeket szereztél. Nem biztos, hogy teljes mértékben lefedi a tudásod, illetve nem is számít bele semmibe. A következő félévben ott van a lehetőség a javításra, ahhoz is lehet segítséget kérni az osztálytársaktól, tanártól vagy keresni egy külső segítséget, ha kell. Szerintem normális szülő nem akad ki ilyenen, pláne, ha látja is, hogy tanultál és próbálkoztál, nem pedig lustaságból buksz meg-
Amúgy nem értem ezeket a hogy nem tudott róla a szülő kérdéseket... Nekem sem nézték meg soha az ellenőrzőmet, sem az e-naplót, mert nem voltak rá kíváncsiak, mert nem az ő dolguk. Általánosban még ránéztek párszor, de igazából akkor sem ellenőrzés jelleggel, gimiben pedig már abszolút nem. Én mindig elmondtam, hogy mit kaptam, de mindig az volt a válasz, hogy jó. Ennyi idősen az ember már rájön, hogy magának tanul és magának kell megfelelnie, nem pedig az a cél, hogy szép legyen a jegy és megdicsérjen anya/apa/tanárnéni vagy bácsi... Mindig azt mondták, hogy az a dolgom, hogy tanuljak, használjam mi stb., de soha nem kértek rajtam számon semmit stb., mert egyértelmű volt, hogy nem nekik kell a jó jegy, hanem nekem. Szóval nem biztos, hogy egy szülő érdektelenségből nem nézegeti a naplót, hanem csak szimplán bízik a gyerekben.
Őszintén elmondod nekik. És én a helyedben heti 1x elmennék egy magántanárhoz, hogy év végéig kijavítsam. A matek nem olyan bonyolult, ha 1x megérted. Viszont érettségi tantárgy, szóval valahogy meg kell értened a 4 év anyagát, hogy átmenj valahogy.
A suliban nincs korrepetálás amire el tudsz menni?
Foglald versbe valami más probléma árnyékában, hogy a bukás csak második legyen a szemükbe, pl:
Rózsa vörös
Az ibolya kék
Megbuktam félévkor
És nincs itthon kenyér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!