Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el otthon, hogy...

Hogy mondjam el otthon, hogy meg fogok bukni félévkor?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 10.-es. Még soha nem buktam meg se félévkor, se év végén, viszont szerintem most lesz az első félévi bukásom.. 1,66-ra álltam matekból, írtam egy javítót, viszont a tanár csak azt engedte, hogy az előző anyagból írt témazárót írjam újra, ami alapból alig ment. Azt hittem, hogy legalább geometriából fog íratni, amit már több hete veszünk, és megy is. A lényeg, hogy kettes lett, ami sajnos nem lesz elég, mert 1.75-től adja meg a kettest. Talán még 2 kettesem lesz, de az is fizika és kémia. Az összes többi tantárgy 3, 4, 5. Szerintetek hogyan mondjam ezt el otthon?
2020. jan. 15. 19:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem csak úgy szimplán. Egyrészt a világon semmi jelentősége nincsen, ez csak egy félévi jegy, csak azt mutatja, hogy addig milyen jegyeket szereztél. Nem biztos, hogy teljes mértékben lefedi a tudásod, illetve nem is számít bele semmibe. A következő félévben ott van a lehetőség a javításra, ahhoz is lehet segítséget kérni az osztálytársaktól, tanártól vagy keresni egy külső segítséget, ha kell. Szerintem normális szülő nem akad ki ilyenen, pláne, ha látja is, hogy tanultál és próbálkoztál, nem pedig lustaságból buksz meg-

Amúgy nem értem ezeket a hogy nem tudott róla a szülő kérdéseket... Nekem sem nézték meg soha az ellenőrzőmet, sem az e-naplót, mert nem voltak rá kíváncsiak, mert nem az ő dolguk. Általánosban még ránéztek párszor, de igazából akkor sem ellenőrzés jelleggel, gimiben pedig már abszolút nem. Én mindig elmondtam, hogy mit kaptam, de mindig az volt a válasz, hogy jó. Ennyi idősen az ember már rájön, hogy magának tanul és magának kell megfelelnie, nem pedig az a cél, hogy szép legyen a jegy és megdicsérjen anya/apa/tanárnéni vagy bácsi... Mindig azt mondták, hogy az a dolgom, hogy tanuljak, használjam mi stb., de soha nem kértek rajtam számon semmit stb., mert egyértelmű volt, hogy nem nekik kell a jó jegy, hanem nekem. Szóval nem biztos, hogy egy szülő érdektelenségből nem nézegeti a naplót, hanem csak szimplán bízik a gyerekben.

2020. jan. 16. 11:42
 12/18 anonim ***** válasza:
32%
Egy normális szülő figyeli a gyermeke tanulási eredményeit. A többi pedig nem.
2020. jan. 16. 13:26
 13/18 anonim ***** válasza:
97%

Őszintén elmondod nekik. És én a helyedben heti 1x elmennék egy magántanárhoz, hogy év végéig kijavítsam. A matek nem olyan bonyolult, ha 1x megérted. Viszont érettségi tantárgy, szóval valahogy meg kell értened a 4 év anyagát, hogy átmenj valahogy.

A suliban nincs korrepetálás amire el tudsz menni?

2020. jan. 16. 13:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanam a szuleimnek mi a gond es kernem hogy mehessek magantanarhoz.
2020. jan. 16. 16:34
 15/18 Delanchy válasza:
100%
Hallo! Őszintén az a legjobb, nekem is voltak nagyon kínos pillanataim ilyennel kapcsolatban (mmint nem bukás 10. ben kérdésben hanem ilyen bevallás alapon a sulival kapcsolatban). Gimiben hármas voltam matekból végig, pikkelt rám a tanár mert nem voltam szorgalmas és nem fogadta el h megértem az órán a dolgokat és nem kell gyakorolnom otthon, majd írtam egy 80% os emelt matek érettségit. Azóta mechatronikai mérnök vagyok. Differenciál egyenleteket tanultam és Markov láncokat... Elárulom neked h tényleg nem számít a félév így 10. ben sehol az életedben. Javasolni annyit tudok mondom, h semmiféle ilyen sunyi módon ne tálald, mond meg egy kajánál pl h figyeljetek ez a helyzet nem ment ez van. Ezen felesleges gondolkozni már, azon gondolkozz inkább hol a hiba. Nekem is volt olyan h ültem a könyvek felett de semmi, majd ráfogtam arra h ,hát ott ültem pedig és semmi. Aztán kiderült h csak mint a "börtönbe" letöltöttem az időt a könyvek mellett. Próbálj effektív lenni és próbáld meg megérteni az elméleti logikáját bárminek is matekkal kapcsolatban. Akár mennyire is rosszul fog hangzani amit most mondok: DE a matekban tudod mi a legfontosabb? (persze nekünk egyszerű halandóknak) h megértsük az ELMÉLETI hátterét a dolgoknak ÉS MEGTANULJUK a képleteket. Ezt nem flegmán mondom amit most mondok sosem értettem, azokat akik nem értették a matekot. Sosem neked kell kitalálni új dolgokat benne (azokat majd a tudósok kitalálják). Minden feladathoz ott van egy képlet amit (előtted okosabbak megalkottak) ismerned kell és amit elő kell rántanod. Pl nézheted te a másodfokú egyenleteket éveken át, ha nem vagy hajlandó megtanulni és begyakorolni a megoldóképletét és megérteni mit jelentenek a betűk. Elárulom neked mérnöki szintig pontosan elég ha megtanulod és megérted a képleteket, onnastól viszont csak alkalmazod őket mikor felismered h mit kéne. Ez a deriválás integrálás is, megtanulod h sinX nek cosX a deriváltja. Ezeket tudni kell kész. A matekot megértés nélkül nem tudod begyakorolni ez tény és megfelelő hozzáállás nélkül sem. Azt mondom még tanulás mellé kapcsolj ki minden olyat ami elvonja a figyelmedet, mobil,TV,facebook stb. Inkább tanulj többször kevesebb órát effektíven mint ritkán sokat hasztalanul. Azokra a véleményekre meg reflektálnék akik azt mondják h HÁT a szülő nem foglalkozik a gyerekkel. Ez nem mindig a szülő hibája, sok gyereknek sok szülője van látástól mikulásig a munkahelyén és nem mindenki tud folyamatosan oda figyelni rá és nem mindenki teheti meg azt h magán tanárt fizet. Ezzel szemben a diák rengeteget tud maga készülni a mai világban.... Jah és akkor a jó ha már nem a szüleidnek tanulsz és nem azon gondolkozol h anyukád ott van nyújtófával a fejed felett. Magadnak kell rájönnöd mi az ami érdekel és mi az amit szeretnél csinálni az életedben, mondjuk még annyit tennék hozzá utólag vissza gondolva túl sokat hallgattam a szüleimre és nem igazán élvezem azt amit tanultam, csak ez volt az elvárás...Lehetsz lakatos vagy bármi, csak érdeklődj valami iránt mindig és csináld azt a lehető legjobb tudásod szerint úgy h fejlődj benne és ,hogy a pontosságra törekedsz benne, alkotni valamit ami értékes, ennyi a lényeg. :)
2020. jan. 16. 18:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy baj az, hogy ennyire félsz elmondani..
2020. jan. 17. 06:08
 17/18 anonim válasza:
100%
Miert nem tudjak a szuleid? E naplo? Vagy nem tudjak hogy van ilyen?
2020. jan. 17. 06:11
 18/18 anonim válasza:

Foglald versbe valami más probléma árnyékában, hogy a bukás csak második legyen a szemükbe, pl:

Rózsa vörös

Az ibolya kék

Megbuktam félévkor

És nincs itthon kenyér

2020. jan. 17. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!