Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg köteles vagyok beenged...

Tényleg köteles vagyok beengedni a nagykorú nevelt lanyomat beengedni a sajat tulajdonú házamba ha itt van a lakcime?

Figyelt kérdés
Nem jar suliba, agressziv lett, csak aludni hasznalja a lakast azt se tudom napközben hol van. Félek is már tőle bevallom. Azt mondta ha nem engedem be rendőrt hiv rám.
2020. jan. 6. 22:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Így van, ha elmúlt 18, és nincs tulajdon vagy haszonélvezeti joga, kijelented és viszlát.
2020. jan. 7. 00:51
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Zàrcsere és kijelentés mielőtt hazajön, aztán hívhatja a rendőrt - mivel gondolom a lelkibeszédet meg a fenyegetést màr megkapta és nem vàltozott meg, màst nem tudsz tenni.

A holmijait szerintem azèrt add oda neki, aztàn engedd útjàra.

2020. jan. 7. 05:44
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
A cuccát kell még kitenni a kényszerkijelentés után gondolom, mert az űrlapon van is kérdés, h van-e az illetőnek bent az ingatlanban holmija. H miért pontosan, nem tudom, de biztos oka van, h benne van.
2020. jan. 7. 10:55
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

Nem egyszerű, ha életvitelszerűen ott él.

De itt világosan le van írva a teendő:

[link]

Azért egy sétát én megkockáztatnék a rendőrségre és az okmányirodába.

2020. jan. 7. 13:30
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

10-estol kezdve jol irtak.

A cuccait pedig azert kell kitenned, mert ha nem adod neki oda, akkor arra viszont tenyleg hivhat rendort es akkor a rendorok kernek meg pakold ki a holmijat. Az meg azert ciki. Baratom fiat befogadta egy fiatal anyuka, de aztan kizarta (allitolag elege lett belole), a fiu (20 eves) bömbikezett az ajto elott vegul anyukajat folhivta, hogy de hat a laptopja, ruhai mind bentvannak. Anyuka rendort hivott a lakashoz, akik kimentek es keresukre a fiatal anyuka kiadta a fiu holmijait. Ezzel le volt tudva. Lehetoleg a holmijait ne az utcara tedd, mert ha onnan mas viszi el, akkor meg radkeni elloptad:-).

2020. jan. 7. 14:16
 16/22 anonim ***** válasza:
79%

14: "Nem egyszerű, ha életvitelszerűen ott él."

Tulajdonképpen lehetetlen.

Vagyis csak okirathamisítás vagy hamis tanúzás árán.

A link, amit írtál, teljesen rímel arra, amit korábban válaszoltam. Utánam jött a sok nagyarcú hatökör, akik csak fújták a hülyeségüket magabiztosan. Jellemző a gyakori színvonalára, hogy az ő válaszuk jóval hasznosabbnak van ítélve (pontozás alapján).

Néhány idézet hatökrök számára a 14-es által adott linkből:

"Az eljárást a szállásadó kezdeményezheti, ha igazolja, hogy a lakásba bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott. A tulajdonos által kezdeményezett eljárás menete a következő:

A szállásadó kérelmet nyújt be, melyben igazolnia kell, hogy az ingatlanába bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott és a lakást véglegesen, a visszatérés szándéka nélkül hagyta el."

Ehhez képest a kérdező nevelt lánya minden este hazamegy.

"A kérelem benyújtásához mellékelni kell ........... két tanú egybehangzó nyilatkozatát arról, hogy az ingatlanba bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott és a lakást véglegesen, a visszatérés szándéka nélkül hagyta el....... Egyik tanú sem lehet a kérelmező hozzátartozója."

Hehe, aki tehát ezt tanúsítja, máris hamis tanúzás bűncselekményét követi el. Aki megkéri erre, az meg a felbujtó lesz.

De azért csak adjatok további remek tanácsokat a kérdezőnek, ti ostobák, hátha olyat csinál, amiből neki lesz jogi problémája!

Kérdező!

Még mindig nem világos, hol van a történetben a párod, aki vér szerinti szülője ennek a lánynak. Ő hogyan látja a lánya viselkedését? Ő mit szólna, ha tudná, hogy te ilyet tervezel?

Akárhogyan is nézem, vele közösen kell megoldanod ezt a problémát.

2020. jan. 7. 14:16
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

15-ös!

És be volt jelentkezve oda a fiú????????

Kétlem!

Akkor pedig ég és föld a különbség a kérdező helyzetéhez képest!

2020. jan. 7. 14:18
 18/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell feltétlenül párjának lenni, vagy a párjának vérségi kötelékben lenni a lánnyal, lehet úgyis nevelt gyereke, hogy intézetis volt a leányka. Nem fogadta örökbe, csak nevelte.

2020. jan. 7. 14:57
 19/22 A kérdező kommentje:

A párom gyereke. Igen volt már hegyi beszéd, meg minden ami kell. Minősíthetetlen amit művel. Képzeljétek valóban rám hívta a rendőrséget mert tegnap este nem ugrottam egyből beengedni őt a kapun (nem volt nála kulcs)

Tudjátok mit mondott a rendőr? Be kell engednem, eltűrnöm mert itt a lakcíme és életvitelszerűen itt él, itt vannak a cuccai.

2020. jan. 7. 21:41
 20/22 A kérdező kommentje:

Goldmund 73: így van ahogy mondod csak hamis módon oldható ez meg, amit természetesen nem fogok megcsinálni, nem vagyok okirat hamisító.

Majd megoldom valahogy a helyzetet a párommal, de ha van jó és legális ötletetek azt szivesen olvasom akár privátban is, ha esetleg volt már valaki ilyen helyzetben.

2020. jan. 7. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!