Feletek mi a szokas, ha valaki meg akarja keresztelni a gyereket, hogyan szokta kikerni?
Bocsi,nem igazán értem.Az,hogy megkereszteled a gyereket a te dolgod (persze az is,hogy mennyire befolyásolnak a szüleid).Keresztelni már pár napos babákat is szoktak-szóval ez is rajtad áll.Utána tarthattok ebédet,vagy nem.Ahogy szeretnéd.Babát látogatni meg akkortól lehet mikor te már úgy érzed felkészültél a látogatókra.
Pl:Nálunk már az első napokban voltak látogatok (alig vártam,hogy beszéljek valakivel).Keresztelőjén 4 hónapos volt a picim.Ezt szüleink is ,és mi is akartuk.Utána mi elmentünk ebédelni a vendégeinkkel (szűk család) .Kaptunk akkor is ajándékokat,illetve az első látogatáskor is hozott mindenki valamit a babának.
Felénk a keresztelést a szülők döntik el. Esetleg kérhetik a nagyszülőka szülőktől, hogy kereszteljék meg a gyereket, de ilyan nincs, hogy kikérik, hogy megkeresztelhessék. Teljesen a szülők döntése, hogy keresztelik-e, vagy sem. Ha igen, akkor arról is ők döntenek, hogy kik lesznek a keresztszülők, és mikor tartják a keresztelőt. VAn akit egész picibaba korában megkeresztelnek, van aki már járni is tud, akkor keresztelik.
A babát már a kórházból hazahozatala utáni héten is látogatják. Ennek előnye is van, hátránya is. Általában ilyenkor van segítsége az anyukának (apuka, vagy az anyja, anyósa) és ez jól jön a látogatók fogadásakor is; viszont sokan még elég fáradtak a szülés és a megváltozott napirend miatt. Pár hetes-hónapos babánál meg igaz, hogy már jobban belerázódnak a napirendbe, de a látogatók pont ezt borítják fel.
Én örültem, hogy az első 2 hétben letudta szinte mindenki a látogatást. Később biztos pont akkor jöttek amikor egyedül voltam a babával, szoptatni kellett, vagy épp fejtem a tejet, felébresztették a babát, felborult az egész napunk.
Kaját meg süteményt nem szoktak hozni, esetleg gyümölcsöt, ivólevet. De főként csak babacuccot.
Megkérdezhetem, miért akarod te megkereszteltetni a babát?
Első vagyok:Rendben megértettem,és le is írtam felénk hogy van.Ezt kérted,nem?Arról meg még nem hallottam,hogy valaki keresztszülőnek jelentkezik ilyen procedúrával (max barátnők közti beszélgetésben megemlíti,hogy szívesen lenne,de ez is ritka.)Erre.Itt nincs ilyen nagy "felhajtás".
Amúgy merre laksz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!