Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy újra kapcsolatba akarok lépni ezzel a tanárral? Elmondjam egyáltalán nekik?
Előre is elnézést, ha hosszú lesz.
Tehát a történet a tavalyi tanévben kezdődött, amikor németből különórára kezdtem járni egy nőhöz. Egy barátnőm ajánlotta őt. Azt tudni kell a hölgyről, hogy nem tanári végzettségű, de elvégezte a német szakot és kint is élt több ideig.
Később kiderült, hogy anyukám ismeri ezt a nőt, mert egy faluból származnak. Innen jöttek a gondok, ugyanis mint a legtöbb faluban itt is nagyon pletykásak az emberek. Főleg ezen a nőn szerettek csámcsogni, olyanokat terjesztettek róla, hogy milyen rosszéletű, zűrös ember, van egy házasságon kívüli gyereke (a mai világban szerintem ez már gyakori). Anyukám is hallotta ezeket, és innentől kezdve rossz szemmel nézte, hogy hozzá járok.
Én viszont nagyon egy hullámhosszra kerültem a nővel, szerettem ahogy tanít, ráadásul elég hasonló személyiségek is vagyunk, ezért jól kijöttünk. Egy idő után sokkal bizalmasabb kapcsolatom lett vele, mint a szüleimmel. Ő látta rajtam, ha nem jól vagyok, kérte is, hogy mondjam el mi van. Neki beszámoltam az iskolában engem érő szivatásokról mind a diákok, mind a tanárok részéről.
Ő javasolta és év végére már én is úgy láttam, hogy jobb lenne nekem az iskolaváltás.
Mikor ezt felvetettem a szüleimnél, ők egyből leoltottak és lecsesztek, hogy hogyan képzelem ezt, végül arra a következtetésre jutottak, hogy biztos a nő beszélte tele a fejemet a hülyeségeivel. Ekkor fenyegetőzni kezdtek, hogy felhívják a tanárt és megmondják, hogy ne avatkozzon be a dolgaimba (nem tudják semmilyen elérhetőségét, így ez nem történt meg).
Ezek után titokban tartottam a kapcsolatot a nővel, aki időközben elköltözött egy másik megyébe. Megbeszéltük, hogy az internetet kihasználva továbbra is tanít engem. Egy ideig aztán megszűnt köztünk a kapcsolat, mert az én ügyeim még jobban eldurvultak a suliban, tehát beigazolódott, hogy jobb lett volna, ha elmegyek innen.
Decemberben titokban beszéltem a tanárral, és megbeszéltük, hogy januártól akkor újra németezünk. Mikor mondtam neki, hogy a szüleim nem biztos, hogy partnerek lesznek a dologban, azt mondta, hogy nem baj, ő egyébként ingyen is elvállalja ezt, mert van rendes állása, nem belőlem akár meggazdagodni.
Én egész idáig halogattam, hogy beszéljek erről a szüleimnek, mert félek, hogy megint kiakadnának csak. Nem tudom, hogy hozzam fel ezt nekik, de már megfordult a fejemben az is, hogy inkább titokban tartom.
Köszönöm, ha végigolvastad.
17/L
Jézusom...
Ez a nő egy PEDAGÓGUS (függetlenül attól, hogy van-e erről papírja vagy nincs)!
Nem hiszem el, hogy már abban is képesek vagyunk rossz szándékot látni, hogy egy tanár segít a diákjának, és nem biztatja arra, hogy olyan iskolában maradjon, ahol terrorizálják.
A falusi pletykák 90%-a meg inkább undorító, rosszindulatú maszlag, semmint igazság (falusi vagyok, tudom, mi a varázs ott). De még ha a magánéletben nem is makulátlan a nő, annak mi köze van a szakmai teljesítményéhez? Attól mèg lehet egy kiváló tanár, hogy jaj van egy zabigyereke. Mi köze van bárkinek ahhoz a férjén kívül, hogy kivel bújik ágyba?
Kérdező, szerintem élj a lehetőséggel, hogy van egy olyan tanárod, aki szívvel-lélekkel tanít. Kevés az ilyen, meg kell becsülni. A nyelvtudásból pedig csakis előnyöd származhat. Ráadásul ingyen vállalna, míg másoknál fizethetnél több ezert Ft-ot 45 percért, és lehet, hogy maga a tanár is gáz.
az én szülőm is tanár és szimpla jóindulatból odament egy gyerekhez aki sírt, az utcán. Megkérdezte mi a baja (BOTRÁNY :D)és ő elmondta, hogy kiközösítik stb. Mire anyám adott neki egy névjegyet egy zeneiskolához és próbálta ösztönözni, hogy járjon , tanuljon valamilyen hangszeren az majd felvidítja. A kislány ezt meglépte azóta nagyon boldog és az ottani társasággal barátságokat kötött. Anyukámnak ebből semmilyen haszna nem volt (mert nem hozzá iratkozott be a gyerek stb.)és nem tartotta vele úgy a kapcsolatot,de szimplán tanárként nem tudta nézni, ahogy egy gyerek sír a tér közepén.
Van ilyen , a mai világ nézete, "ha ránéz a gyerekre, vagy megsimogatja már perverz" felfogás az ami nem normális szerintem. Itt inkább a szülők felfogása a beteg, mert egy pletyka miatt hagyják, hogy a lányukat bántalmazzák, sőt csak a tanárnőre figyelnek, de azt figyelmen kívül hagyják, hogy a lányukat bántják a suliban. no comment -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!